• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring ΕΔ3: Φοβερό τελευταίο δεκάλεπτο!
Ξεχώρισε ο Marquez, δυνατός ο Lorenzo, βελτιώθηκε ο Rossi!
Νέα 12/07/2014 - 12:45

Καταπληκτικά ήταν τα δέκα τελευταία λεπτά των ΕΔ3, όταν ο Marc Marquez επιβεβαίωσε τη δυναμική της Honda στην πίστα του Sachsenring και παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, κατάφερε να γράψει 1:21.581 που είναι κάτω από το ρεκόρ πίστας που κατέχει από το 2011 ο Dani Pedrosa (1:21.846).

 

Στη δεύτερη θέση ο αναγεννημένος Jorge Lorenzo, ο οποίος για το μεγαλύτερο διάστημα κρατούσε τον καλύτερο χρόνο, δεν είχε απάντηση όμως στον συμπατριώτη του. Παρά ταύτα, ο Ισπανός ήταν ικανοποιημένος με το δυνατό ρυθμό του.

 

Ο Stefan Bradl πέρασε στην πρώτη θέση εφτά λεπτά πριν από το τέλος, ωστόσο χάρηκε αυτό του το επίτευγμα για τρία μόλις λεπτά. Βέβαια το 1:21.874 είναι ένας πάρα πολύ καλός χρόνος για τον Γερμανό, εν όψει κατατακτηρίων.

 

Ο Aleix Espargaro ήταν ο τελευταίος από τους αναβάτες που έπεσαν κάτω από το 1:22, πίεσε όσο μπορούσε με το πιο μαλακό ελαστικό που δικαιούται να έχει, αλλά δεν κατάφερε να κάνει ό,τι και χτες. Την πεντάδα έκλεισε ένας εντυπωσιακός Smith.

 

Το εντυπωσιακό με τον Βρετανό δεν ήταν ο χρόνος ή ο ρυθμός του, αλλά το γεγονός ότι πολύ σύντομα κατάφερε να ξεπεράσει μια πτώση που είχε - η τρίτη του στο GP του Sachsenring - και να γράψει τον πέμπτο καλύτερο χρόνο.

 

Ο Valentino Rossi φαίνεται ότι βρήκε τις λύσεις που αναζητούσε με το σκληρό μπροστινό ελαστικό και παρά το ότι ως ένα σημείο κινδύνευε να μείνει εκτός δεκάδας, γρήγορα έκανε τον έκτο καλύτερο χρόνο κι έδιωξε το άγχος. Αντίθετα ο Dani Pedrosa δεν έχει δείξει αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι, να είναι δηλαδή ανταγωνιστικός.

 

Σε μια πίστα που έχει τις περισσότερες νίκες από όλους, έξι στο σύνολο σε όλες τις κατηγορίες, ο Ισπανός του HRC - που πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του - έκανε τον έβδομο χρόνο. Πίσω του ο Pol Espargaro που είχε μια σφοδρότατη πτώση στην 11, διαλύοντας κυριολεκτικά τη μοτοσυκλέτα του! Ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του.

 

Θέση στη δεκάδα πήρε μερικά λεπτά πριν από το τέλος ο Andrea Iannone, που είναι και η μοναδική Ducati, 59 μόλις χιλιοστά μπροστά από τον Alvaro Bautista που είναι και ο τελευταίος που εξασφαλίζει την απευθείας συμμετοχή του στις ΚΑΤ2.

 

Το μεγάλο πρόβλημα της υποστροφής δεν ξεπεράστηκε εύκολα για τον Dovizioso, ο οποίος δεν κατάφερε - έστω και για 13 χιλιοστά - να μπει στους δέκα καλύτερους, παρά το ότι φόρεσε το μαλακό ελαστικό και ακολουθούσε τον Marquez. Έτσι, για πρώτη φορά φέτος, ο DallIgna θα βλέπει και τους δυο οδηγούς του να μάχονται στις ΚΑΤ1.

 

Νέο ρεκόρ τελικής έκανε αρχικά ο Valentino Rossi με 295χλμ/ώρα, αλλά του το πήρε στο τέλος ο Stefan Bradl με 295,3χλμ/ώρα! Στο συνοδευτικό μας αρχείο μπορείτε να δείτε τόσο τις τελικές, όσο και τους χρόνους κάθε αναβάτη.

 

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring Moto2 ΕΔ3: Καταπληκτικός ο Aegerter!

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring Moto3 ΕΔ3: Αποφασισμένος ο Miller!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα