• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yπόθεση Ducati - Yamaha τα 800cc
Οι δύο εταιρίες έχουν νικήσει τους 35 από τους 40 αγώνες που έχουν γίνει ως τώρα στην εποχή των 800cc...
Νέα 28/05/2009 - 09:30
Από το 2007, χρονιά κατά την οποία η χωρητικότητα των κινητήρων των μοτοσυκλετών της μεγάλης κατηγορίας μειώθηκε από τα 990cc στα 800cc, δύο κατασκευαστές έχουν μονοπωλήσει τις νίκες και τις παρουσίες στα βάθρα.

O λόγος για την Ducati και τη Yamaha που έχουν κυριαρχήσει στους 40 αγώνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην εποχή των 800cc.

Συγκεκριμένα η μπολονέζικη φίρμα μετράει 18 νίκες, 34 παρουσίες στο βάθρο και 15 pole positions, τη στιγμή που εταιρία των τριών διαπασών έχει 17 νίκες, 40 παρουσίες στο βάθρο και 15 pole positions.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Honda με στατιστικά που κάνουν τους φίλους της να μελαγχολούν. Μόλις 4 νίκες έχει το ιαπωνικό εργοστάσιο, ενώ μετράει επίσης 33 παρουσίες στο πόντιουμ και 9 pole positions.

Ακολουθεί η Suzuki με μία νίκη, αυτή του Chris Vermeulen στο βρεγμένο Le Mans το 2007, 11 βάθρα και μία pole position.

Στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Kawasaki η οποία έχει αποσυρθεί από το σπορ. Οι Ιάπωνες είχαν μόλις δύο παρουσίες στο βάθρο, τη στιγμή που η Hayate Racing, η ομάδα που προέκυψε από τις ...στάχτες της Kawa έχει ήδη μια παρουσία στο βάθρο με την εκπληκτική δεύτερη θέση του Marco Melandri στο Le Mans.

Επόμενο άρθρο »

Ο Dovi μέσα στο “σπίτι του”…

« Προηγούμενο άρθρο

Έτοιμος για επίθεση ο Pedrosa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα