• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Ένα από τα πιο θεαματικά αθλήματα του κόσμου!
Ο Ισπανός αναλύει τη φιλοσοφία του και μιλά για τη φετινή χρονιά
Νέα 03/07/2014 - 11:26

Ο Jorge Lorenzo μίλησε στο επίσημο site του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τόσο για κάποιες πτυχές της αγωνιστικής του φιλοσοφίας, όσο και για τη φετινή άσχημη χρονιά που διανύει.

 

Μετά τον τραυματισμό του στην κλείδα και το χειρουργείο που έκανε στη χειμερινή διακοπή, ο Ισπανός δεν είχε τη δυνατότητα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα της προπόνησής του και αυτό είχε επιπτώσεις στη φυσική του κατάσταση στους πρώτους αγώνες.

 

Παράλληλα, οι αλλαγές στους κανονισμούς και τα νέα ελαστικά της Bridgestone, είχαν υψηλό δείκτη δυσκολίας στην προσπάθεια του Lorenzo να βρει τις κατάλληλες λύσεις. Ο ίδιος τόνισε σχετικά: «Οι πραγματικές μου δυνατότητες δεν έχουν φανεί ακόμα».

 

«Ίσως στο Mugello να μπορούσα να παλέψω, στην Αργεντινή πήρα την τρίτη θέση και στο Montmelo ήμουν οκ, αλλά κάτι ακόμα δεν είναι σωστό με τη μοτοσυκλέτα μου, με το στυλ μου. Με την αίσθησή μου πάνω της. Το ένα λίτρο λιγότερο φέτος, κάνει πιο επιθετικό τον κινητήρα στο πρώτο άγγιγμα του γκαζιού για την επιτάχυνση».

 

«Αυτό, σε συνδυασμό με τα νέα ελαστικά - που είναι πιο σκληρά φέτος - και την έλλειψη καλής φυσικής κατάστασης, αποτελούν τους τρεις παράγοντες που δεν μου επέτρεπαν να είμαι ανταγωνιστικός», σχολίασε.

 

Πλέον όμως ο Jorge Lorenzo νοιώθει «...καλύτερα από πλευράς φυσικής κατάστασης. Μετά το Montmelo δοκιμάσαμε και κάτι στα ηλεκτρονικά που κάνει τη μοτοσυκλέτα να συμπεριφέρεται περισσότερο όπως πέρυσι και πλέον καταλαβαίνω πιο πολύ τα ελαστικά. Αυτοί οι τρεις παράγοντες λοιπόν, πάνε να επιλυθούν».

 

Ερωτηθείς για τα συναισθήματά του όταν αγωνίζεται, αλλά και για τη συνολική του οπτική στα GP, ο αναβάτης από την Μαγιόρκα αποκρίθηκε: «Στις προσπεράσεις το χαίρεσαι πολύ. Όταν σε περνάνε όμως, δεν το διασκεδάζεις καθόλου! Είναι η ουσία του αθλήματος. Σε κανέναν δεν αρέσει ένας αγώνας όπου ο νικητής ξεφεύγει μπροστά από την αρχή. Είναι τέλεια όταν είσαι εσύ αυτός που κερδίζεις τα πάντα, αλλά όχι και για τον θεατή».

 

«Αυτό ισχύει και για εμένα. Όταν παρακολουθώ ένα άθλημα θέλω να βλέπω ανταγωνισμό. Προφανώς οι μάχες ανάμεσα σ’ εμένα και τον Marc πέρυσι, ήταν πραγματικά πολύ όμορφες. Φέτος το ποσοστό των αγώνων που δίνονται ωραίες μάχες είναι ακόμα μεγαλύτερο! Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πιστεύω ότι είναι ένα από τα πιο θεαματικά αθλήματα στον κόσμο!»

 

Επόμενο άρθρο »

Vid: 2ος Αγώνας Πανελληνίου στην Τρίπολη!

« Προηγούμενο άρθρο

Υπερήφανος ο Rossi, για την ανανέωση!

Χορηγοί