• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Rossi μιλά για το λάθος και τα ρίσκα!
Κάθε στροφή ήταν επικίνδυνη και καταλαβαίνω τον Jorge
Νέα 30/06/2014 - 10:11

Ο Valentino Rossi πήρε το ρίσκο στο βροχερό Assen και - μετά τους γύρους παρατήρησης - βγήκε στην πίστα με σλικ ελαστικά, πιστεύοντας ότι αυτή γρήγορα θα άρχιζε να στεγνώνει.

 

Ωστόσο ο καιρός άλλαξε ραγδαία και ψιλόβροχο άρχισε να πέφτει, αναγκάζοντας τον Ιταλό σούπερ σταρ να επιστρέψει στα pits μετά το γύρο προθέρμανσης και ως εκ τούτου να ξεκινήσει τον αγώνα τελευταίος από την pit lane!

 

«Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, πολύ δύσκολες οι συνθήκες για όλους. Τα πάντα παίχτηκαν στο πόσο ήσουν διατεθειμένος να ρισκάρεις και μετά το γύρο προθέρμανσης αποφάσισα για τα σλικ. Ήταν ρίσκο, αλλά η πίστα στέγνωνε γρήγορα»

 

«Δυστυχώς όμως, στη σχάρα εκκίνησης άρχισε να βρέχει για 2-3 λεπτά και αυτό ήταν ό,τι χειρότερο για εμένα, που είχα λάθος επιλογή. Νομίζω όμως ότι η απόφασή μου να μπω στα pits και να αλλάξω μοτοσυκλέτα ήταν η σωστή, μιας και δεν έχασα πολύ χρόνο. Δυστυχώς έπρεπε να ξεκινήσω τελευταίος, αλλά τουλάχιστον είχα τα βρόχινα ελαστικά».

 

«Ήμουν αρκετά γρήγορος στο βρεγμένο, αλλά είχε πολύ κίνηση και μετά από 5-6 γύρους μπήκα για να αλλάξω πάλι μοτοσυκλέτα. Έγινε την κατάλληλη στιγμή και αυτό έπαιξε επίσης το ρόλο του στο τελικό αποτέλεσμα. Στο δεύτερο μισό, στο στεγνό, είχα καλό ρυθμό. Έκανα μερικούς γρήγορους γύρους και μπορούσα να πιέσω. Ανέβηκα μερικές θέσεις και τερμάτισα πέμπτος».

 

Πάντως, αν δεν έπαιρνε το ρίσκο στην αρχή του αγώνα, ο Valentino - όπως τόνισε στη συνέχεια - θα μπορούσε να παλέψει, τουλάχιστον, για μια θέση στο βάθρο. «Κρίμα, γιατί ήμουν καλός τις προηγούμενες ημέρες κι ένοιωθα καλά με τη μοτοσυκλέτα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πάλευα σίγουρα για το βάθρο και αυτό είναι καλό», σχολίασε.

 

«Μετά από τέσσερα συνεχόμενα βάθρα, δεν κατάφερα να ανέβω στο πέμπτο και πήρα μόνο 11 βαθμούς. Ο Dani τώρα με έφτασε στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά θα παραμείνω συγκεντρωμένος για να είμαι δυνατός στον επόμενο αγώνα στο Sachsenring».

 

Όσο για τον ομόσταυλό του, τον Jorge Lorenzo που δεν ήθελε να πάρει ρίσκα στη βρεγμένη πίστα, έχοντας κατά νου τον περσινό σοβαρό του τραυματισμό εκεί, ο Valentino Rossi δήλωσε ότι τον καταλάβαινε πλήρως.

 

«Ήταν πολύ επικίνδυνα τα πράγματα και ειδικά όταν βγαίνεις με τα σλικ και πρέπει να καταλάβει το όριο. Κάθε στροφή ήταν επικίνδυνη, διότι όπως είσαι με τα σλικ, αν βρεις έστω και λίγο σε βρεγμένο σημείο έχεις πέσει σίγουρα. Καταλαβαίνω απόλυτα λοιπόν τον Jorge».

 

«Ίσως να ήταν φοβισμένος κι επειδή έπεσε εδώ πέρυσι. Εγώ έσπασα το πόδι μου από κρύο ελαστικό και κάθε φορά σκέφτομαι ότι πρέπει να είμαι πολύ προσεχτικός, διότι το ελαστικό είναι φρέσκο και κρύο», υπογράμμισε.

 

Ερωτηθείς αν ο Marquez είναι ο οδηγός που παίρνει τα περισσότερα ρίσκα από κάθε άλλον, ο Rossi αποκρίθηκε: «Σίγουρα ο Marc είναι ένας οδηγός που παίρνει ρίσκα σε όλη του την καριέρα. Είναι και πολύ νέος και πολύ γενναίος. Νομίζω όμως ότι ο βασικός λόγος τη επιτυχίας του είναι ότι ο συνδυασμός Marquez και Honda είναι ο καλύτερος από κάθε άλλον στην πίστα».

 

«Γι’ αυτόν το λόγο, έχει την ικανότητα να παλεύει για τη νίκη κάθε Κυριακή. Είναι πολύ έξυπνος και συγκεντρωμένος. Κάνει το κατάλληλο πράγμα στη σωστή στιγμή και γι’ αυτό κερδίζει και στόχος πλέον είναι να προσπαθήσει να κερδίσει όλους τους αγώνες. Από την πλευρά μας, ο δικός μας στόχος είναι να προσπαθήσουμε να τον κερδίσουμε έστω και μια φορά!».

 

Επόμενο άρθρο »

Vid: Κολυμπώντας στο Assen!

« Προηγούμενο άρθρο

Φοβισμένος ο Lorenzo στο Assen

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα