• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Donington Αγώνας 2: Ανίκητος εντός έδρας ο Sykes!
Κυριάρχησε ο Βρετανός, ο οποίος ξέφυγε αρκετά στη βαθμολογία!
Νέα 26/05/2014 - 09:45

Μετά το εξαιρετικό διπλό που πέτυχε στο Donington Park, ο Tom Sykes απολαμβάνει μια διαφορά της τάξης των 26 βαθμών, στο βαθμολογικό πίνακα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK.

 

Αν και η δεύτερή του νίκη δεν ήταν εξίσου εντυπωσιακή με την πρώτη, εντούτοις ο Βρετανός έκανε και πάλι πολύ καλό αγώνα και σταδιακά κέρδιζε θέσεις, για να πάρει την πρωτοπορία στον 11ο γύρο και να μην τη χάσει μέχρι τη καρώ σημαία!

 

Η εκκίνηση ήταν και πάλι μέτρια για το Sykes, ο οποίος βρισκόταν στην ένατη θέση καθώς οι Aprilia των Guintoli και Melandri ξεκινούσαν δυνατά, με τους Haslam, Giugliano, Lowes και Loris Baz να ακολουθούν.

 

Στην πορεία του δεύτερου αγώνα πέντε ήταν οι αναβάτες που είχαν ξεχωρίσει - ανάμεσά τους και ο Sykes - με τον Guintoli να κρατά το προβάδισμα από τους Melandri, Baz και Lowes. Στον πέμπτο γύρο ο Baz έκανε την κίνησή του στον Melandri και του πήρε τη δεύτερη θέση! Ο Ιταλός προσπάθησε να κλείσει τη γραμμή του καθώς τον περνούσε ο αναβάτης της Kawasaki και ο Alex Lowes που ακολουθούσε ελάχιστα πιο πίσω τον βρήκε και οι δυο τους έπεσαν στην άσφαλτο.

 

Η κακοτυχία της Suzuki συνεχίστηκε, με τον Eugene Laverty να γλιστρά και να τίθεται εκτός. Στη συνέχεια, όπως και οι Melandri και Lowes, επανήλθε στην πίστα. Στους μπροστά, οι μάχες για τη νίκη δίνονταν από τρεις πλέον οδηγούς, με τους Guintoli, Baz και Sykes να «γυρίζουν» μαζί μέχρι τον 11ο γύρο, όταν ο Baz πήρε το προβάδισμα!

 

Ο Guintoli είχε έτοιμη την απάντησή του, αλλά δεν κράτησε καλά τη γραμμή του και ουσιαστικά επέτρεψε στον αντίπαλό του να του ξαναπάρει την πρώτη θέση στην έξοδο της στροφής.

 

Κανείς όμως από τους δυο τους δεν ήταν προετοιμασμένος για τον αποφασιστικότατο Tom Sykes, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τις μεταξύ τους μάχες τους πέρασε και τους δυο από την εσωτερική για πρώτη φορά στον αγώνα!

 

Από εκεί και πέρα ο Sykes οδήγησε απροβλημάτιστα μέχρι τη γραμμή τερματισμού, με τη διαφορά του από τον δεύτερο - Loris Baz - να ξεπερνά τα 3,5δ. Ο Guintoli πήρε την τρίτη θέση του βάθρου, κρατώντας πίσω του έναν ανεβασμένο Giugliano, με τον Chaz Davies να ακολουθεί στην πέμπτη θέση.

 

Ο τελευταίος χρειάστηκε να δώσει πολύωρη μάχη με τον Jonathan Rea, ενώ πιο πίσω ακολούθησαν οι Leon Haslam και Toni Elias, με τον τελευταίο να είχε μια πτώση νωρίτερα. Με πολύ καλό ρυθμό ο Lowes - ο οποίος επανήλθε μετά την πτώση του - κατάφερε να πάρει την ένατη θέση!

 

Ο Ayrton Badovini έλαμψε και πάλι πάνω στην Bimota του, παίρνοντας τη δέκατη θέση και στο δεύτερο σκέλος, αλλά στην πράξη ήταν ο David Salom αυτός που πήρε τη δεύτερη νίκη στην EVO κατηγορία, αφού επικράτησε της μάχης του με τον Niccolo Canepa!

 

Δείτε τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Rea στο MotoGP το 2015;

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Donington Αγώνας 1: Τεράστιος Sykes!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA