• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: Ασύλληπτη pole ο Marquez!
Διέλυσε το προηγούμενο ρεκόρ, δίπλα του οι P.Espargaro-Dovizioso!
Νέα 17/05/2014 - 17:35

Ο Marc Marquez δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης του ποιός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο ξεκίνημα του φετινού Πρωταθλήματος και με έναν φανταστικό χρόνο στο 1:32.042 έριξε έξι δέκατα κάτω το χρόνο του Dani Pedrosa από το 2008, στις κατατακτήριες δοκιμές που ολοκληρώθηκαν πριν λίγο στη γαλλική πίστα του Le Mans.

 

Χαρές και πανηγύρια στην ομάδα της Tech 3, καθώς είδε τον Pol Espargaro να τους χαρίζει μια πρώτη σειρά στον εντός έδρας αγώνα τους! Ο rookie ξεδίπλωσε το ταλέντο του και στον πέμπτο του μόλις γύρο στη μεγάλη κατηγορία, πετυχαίνει τη δεύτερη θέση που είναι φυσικά και η καλύτερη της καριέρας του στην κατηγορία MotoGP.

 

Ο Ισπανός δεν το πίστευε κι έπιανε το κεφάλι του στο parc ferme, την ίδια ώρα που οι αγκαλιές και τα συγχαρητήρια έδιναν και έπαιρναν στο γκαράζ της Ducati! Ο Andrea Dovizioso ήταν τρίτος και η πρώτη σειρά, από την οποία θα ξεκινήσει, του δίνει ελπίδες για κάτι καλό, αύριο.

 

Ο Marquez ξεχώρισε και ήταν πανίσχυρος στον ένα γύρο, ωστόσο η διαφορά του δεύτερου από τον δέκατο, ήταν στα τρία μόλις δέκατα! Ο Stefan Bradl είχε καλή παρουσία στις κατατακτήριες και πήρε την τέταρτη θέση, ανοίγοντας τη δεύτερη σειρά, στην οποία θα πάρει θέση και ο Valentino Rossi, ο οποίος πέτυχε το στόχο που είχε θέσει μετά τις ΕΔ2, δηλαδή μια θέση στην πεντάδα.

 

Ο Ιταλός εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής άφησε πίσω - για μια ακόμη φορά - τον ομόσταυλό του, ο οποίος περίμενε πολύ περισσότερα από τις κατατακτήριες, μετά από μια δυνατή παρουσία στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Ο Bautista ήταν ένα δέκατο πιο αργός από τον Lorenzo κι έμεινε στην έβδομη θέση.

 

Ο Aleix Espargaro χρειάστηκε δυο γρήγορους γύρους στις ΚΑΤ1 και εξασφαλίζοντας το ένα από τα δυο εισιτήρια που έδωσαν την πρόκριση στις ΚΑΤ2, ξεκουράστηκε στο γκαράζ της ομάδας του. Στο δεύτερο σκέλος έριξε κι άλλο το χρόνο του, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι καλύτερο από την όγδοη θέση.

 

Αυτός που θα πρέπει να είναι απογοητευμένος με τη θέση του, είναι ο Dani Pedrosa. Ο Ισπανός του HRC δεν απείλησε σε κανένα σημείο των κατατακτηρίων και έμεινε χαμηλά, κάνοντας δύσκολα τα πράγματα για τον ίδιο στον αυριανό αγώνα.

 

Ο Bradley Smith πήρε τη δέκατη θέση, αλλά τα 0,324δ από τον ομόσταυλό του θα πρέπει να τον προβληματίζουν. Ενδέκατος ο Andrea Iannone, ο οποίος ναι μεν έκανε έναν φοβερό χρόνο στο 1:32.4, ωστόσο αυτό έγινε επειδή βγήκε πολύ εκτός πίστας και γι' αυτό ο χρόνος του ακυρώθηκε.

 

Ο Cal Crutchlow βρήκε τις απαραίτητες ρυθμίσεις που του επέτρεψαν να περάσει από τις ΚΑΤ1, έστω από τη δεύτερη θέση και έστω αν είδε ένα πολύ επιθετικό Nicky Hayden να πάει κόντρα στις προβλέψεις και να πλησιάζει στα 36 χιλιοστά το χρόνο του Βρετανού!

 

Στο τέλος ο Αμερικανός δεν κατάφερε να κάνει ό,τι πέτυχε στην Jerez, να περάσει δηλαδή στις ΚΑΤ2, ωστόσο η παρουσία του ήταν εξαιρετική, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι έχανε σχεδόν 14χλμ/ώρα από τον Crutchlow στη μικρή ευθεία της πίστας!

 

Δείτε τα αποτελέσματα των ΚΑΤ1 και ΚΑΤ2 στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Le Mans Moto2: Πρώτη pole για τον Folger!

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans Moto3: Στην pole o Vazquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα