• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Οι 4 μπροστά οδηγούν διαφορετικά!
Αν δεν προσαρμοστούμε, δεν θα είμαστε κοντά τους!
Νέα 09/05/2014 - 17:29

Ο Andrea Dovizioso - στον απόηχο του προηγούμενου γύρου στην Jerez - μίλησε για το πως είδε τους τέσσερεις κυρίαρχους αναβάτες στους μέχρι τώρα αγώνες, μιλώντας παράλληλα και για τη μοτοσυκλέτα του!

 

Ο Dovi ήταν επικεφαλής και κέρδισε μια πολύ ωραία μάχη για την πέμπτη θέση στο GP της Ισπανίας, ωστόσο έμεινε 19 δευτερόλεπτα πίσω από τον Lorenzo (4ος) και 27 δευτερόλεπτα πίσω από τον Marquez (ο οποίος έκοψε ταχύτητα στο τέλος).

 

"Αν μείνουμε στα 27δ δεν πρέπει να είμαστε χαρούμενοι, αλλά δεν μπορεί να είναι διαφορετικά διότι η μοτοσυκλέτα δεν έχει αλλάξει και αυτή είναι η τωρινή πραγματικότητα. Η μεγαλύτερη αλλαγή που κάναμε ήταν στα χειμερινά τεστ και από τότε δεν είχαμε κάτι καινούργιο, κάποιο νέο υλικό για αναβάθμιση", σχολίασε ο Ιταλός.

 

"Δεν είμαστε εκεί που θέλουμε και ειδικά για το πως θέλουμε να οδηγούμε τη μοτοσυκλέτα. Στους πρώτους δυο γύρους στην Jerez, όταν ήμουν κοντά στους πρώτους τέσσερεις, τους είδα που οδηγούν τελείως διαφορετικά από τους υπόλοιπους. Αυτό όμως δεν είναι κάτι καινούργιο. Πριν μερικά χρόνια, όταν ήμουν στις πρώτες θέσεις, συνέβαινε το ίδιο".

 

"Στο MotoGP πρέπει να οδηγάς χωρίς να γέρνεις πολύ. Κάποιοι, όπως εμείς, μπορούν να κάνουν ένα καλό χρόνο στα ελεύθερα ή στις κατατακτήριες, όταν η πρόσφυση είναι καλή στον ένα γύρο και αυτό διότι είμαστε γρήγοροι στα πλαγιάσματα. Όμως στον αγώνα δεν μπορείς να οδηγήσεις έτσι, διότι η πρόσφυση είναι λιγότερη, το ελαστικό φθείρεται περισσότερο και το καύσιμο είναι περισσότερο".

 

"Αυτός είναι και ο λόγος που οι τέσσερεις μπροστά κάνουν τη διαφορά. Δεν κάνουν όμως κάτι διαφορετικό απ' ότι στο παρελθόν. Αυτή ήταν πάντα η πραγματικότητα. Μέχρι να μπορούμε να οδηγήσουμε κι εμείς έτσι τη μοτοσυκλέτα, δεν θα μπορούμε να είμαστε πιο κοντά".

 

Ο Dovizioso, ο οποίος πήρε το πρώτο βάθρο της Ducatiαπό το 2012, στο Τέξας, πρόσθεσε στη συνέχεια: "Μπορείς να έχεις κάποιες στιγμές όπως στην Αμερική, ή στο Le Mans, όπου μπορείς να είσαι πιο κοντά. Αλλά δεν είναι εφικτό να το επιτυγχάνεις αυτό σε σταθερή βάση. Και ο Gigi δεν περίμενε τίποτα περισσότερο στους πρώτους αυτούς αγώνες".

 

"Πρέπει να περιμένουμε για τα καινούργια εξαρτήματα και να τερματίζουμε σε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση μπορούμε. Είμαι χαρούμενος με το πως ξεκίνησε η σεζόν για εμάς και η πέμπτη θέση (στην Jerez) είναι καλή, όσον αφορά στους βαθμούς", πρόσθεσε.

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Dr. Mir για την κατάσταση του Pedrosa

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Imola ΕΔ1: Μια Ducati στην κορυφή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα