• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Έκανα έξυπνο αγώνα!
Με ψυχραιμία στην 5αδα ο Ιταλός!
Νέα 05/05/2014 - 15:26

Ο Andrea Dovizioso δήλωσε ότι η ομαλή του οδήγηση και η σταθερότητα που επέδειξε στο χτεσινό αγώνα της Jerez, ήταν οι βασικοί λόγοι που κατάφερε να πάρει μια θέση μέσα στην πεντάδα!

 

Ο Ιταλός της Ducati ξεκίνησε από την έκτη θέση του grid και με τη δύναμη της Ducati του πέρασε μπροστά και βούτηξε πρώτος στην πρώτη στροφή της πίστας! Ωστόσο με τη φόρα που είχε αναγκαστικά ανοίχτηκε στη συνέχεια κι έχασε την πρωτοπορία.

 

Στη συνέχεια, μόλις οι fantastic 4 άρχισαν να φτιάχνουν διαφορά, ο Dovi έμεινε σταθερός στο ρυθμό του στην πέμπτη θέση. Προς το τέλος του αγώνα όμως, είχε να αντιμετωπίσει την πίεση των Aleix Espargaro και Alvaro Bautista.

 

Προς στιγμή έχασε το προβάδισμα από τους αντιπάλους του, αλλά δεν παρέδωσε τα όπλα και άντεξε στις επιθέσεις τους για να περάσει πέμπτος τη γραμμή τερματισμού. Ο ίδιος - που έκανε μόλις τον 10ο καλύτερο γύρο στον αγώνα - υπογράμμισε ότι η ομαλή οδήγηση ήταν το κλειδί, για να κρατήσει τους "πάνω από το όριο" αντιπάλους του πίσω.

 

"Είμαι χαρούμενος που μπήκα πρώτος στην πρώτη στροφή και που στο τέλος κέρδισα τη μάχη μου με την Honda και την Yamaha. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η πίστα με δυσκολεύει και πιστεύω ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε κι έτσι είμαι ικανοποιημένος", σχολίασε.

 

"Θεωρώ ότι έκανα έξυπνο αγώνα. Δεν μπορούσα να πιέσω πολύ και δεν έπρεπε να φτάσω στο όριο το μπροστινό, διότι όταν έγερνα δεν μπορούσα να φρενάρω δυνατά ή να έχω καλή ταχύτητα στη μέση των στροφών".

 

"Οδήγησα ομαλά και σταθερά και αυτό έκανε τη διαφορά, διότι οι πίσω μου ήταν πάνω από το όριο. Μπορούσαν να με περάσουν, αλλά ήμουν κι εγώ σε θέση να τους περάσω".

 

"Οδήγησα καλά και δεν χρησιμοποίησα πολύ ελαστικό. Στο τέλος είχα περισσότερη πρόσφυση και μπορούσα να επιταχύνω και να φρενάρω καλύτερα. Ήταν επιθετικά αλλά καθαρά".

 

Επόμενο άρθρο »

Στρίβοντας στην Χερέθ

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Τόση δουλειά...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα