• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΠΠΤ STK: Ο Συνιώρης κυρίαρχος
Πολύ καλοί οι Πίππος & Παπασταύρου
Νέα 01/05/2014 - 16:06

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μαραγκός, Βασίλης Κωστάκος 

 

Ο Αγώνας της κορυφαίας κατηγορίας Superstock για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών, αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Τρίπολη, καθώς φέτος όλοι οι καλύτεροι εν ενεργεία οδηγοί έδωσαν το παρόν, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη.

 

Ο Σάκης Συνιώρης με την Aprilia RSV4, o Λευτέρης Πίππος με την Ducati Panigale 1199S και τον Γιάννη Μπούστα να ενορχηστρώνει την ομάδα της Kosmocar-EKO που κράτησε και τον 19χρονο Γιώργο Παπασταύρου με την 2η Panigale. Ο Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος που μετά τις δοκιμές με Kawasaki και ενώ ετοίμαζε την Aprilia, έτρεξε τελικά με Yamaha R1, με την ομάδα του Νίκου Τσεσμελή και την υποστήριξη της αντιπροσωπείας! Ο Κώστας Κοντομάρος που ένα χρόνο μετά επέστρεψε στους αγώνες πάνω στην BMW S1000RR της ομάδας του Αντώνη Παναγιωτόπουλου, με την υποστήριξη της αντιπροσωπείας.

Και βέβαια οι γνωστοί δυνατοί αγωνιζόμενοι που δεν άλλαξαν ομάδα ή μοτοσυκλέτα, οι Άρης Γκιζίνος (Yamaha R1), Γιώργος Τσίτος (Kawasaki ZX-10), Φώτης Τσαλίκης (Honda CBR1000RR), Βασίλης Ευθυμίου (MV Agusta F4), Γιώργος Μαρκεζίνης (Honda CBR1000RR), Στέφανος Καντιμοίρης (Yamaha R1), Βασίλης Γερακίτης (BMW S1000RR) και ο αιεθαλής Μιχάλης Σπηλιώτης (Yamaha R1).

Σε αυτούς προστέθηκαν και οι Θανάσης Βέλλιος (Honda CBR1000RR), Κώστας Γιαννακόπουλος (Honda CBR1000RR), Γιάννης Ζεμπίλας (Honda CBR1000RR), για να έχουμε μια κατηγορία που όλοι “γυρίζουν” κάτω από το λεπτό στην Τρίπολη.

 

Ο Σάκης Συνιώρης – που είχε κερδίσει άνετα πριν λίγη ώρα την κατηγορία Supersport – ήταν ο κυρίαρχος και στα “μεγάλα” όπως συνηθίζουν να λένε πολλοί την STK. Παρά το ότι ξεκίνησε 3ος, έχοντας την υπεροχή από τις δοκιμές, δεν βιάστηκε και όταν πέρασε πρώτος δεν μπορούσε κανείς να τον ακολουθήσει. Έτσι κέρδισε άνετα και μάλιστα με θαυμάσιο χρόνο στο 56.714 που πέτυχε στον 16ο από τους 28 γύρους που θα διαρκούσε ο Αγώνας.

Πίππος, Γκιζίνος, Συνιώρης
Πίππος, Γκιζίνος, Συνιώρης

Η διακοπή του στον 21ο γύρο, λόγω της ελαφριάς βροχής που άρχισε να πέφτει, δεν φαίνεται ότι θα άλλαζε κάτι στην κορυφή. Ακόμη και αν ο Παπασταύρου που μετά από μια μέτρια εκκίνηση και μερικούς νωθρούς γύρους στο πρώτο μέρος, “έπιανε” τον Πίππο που ήταν μόνος 2ος και έκανε προσεκτικό αγώνα, θεωρούμε ότι ο Πίππος θα κρατούσε τη θέση του, δείχνοντας θετικά δείγματα στην πρώτη του επίσημη παρουσία με τη δυνατή και δύσκολη Ducati.

Ο Παπασταύρου από τη μεριά του έδειξε ότι μπορεί να είναι δυνατός στο τέλος του αγώνα, κάτι που σημαίνει ότι η προπόνηση που έκανε το χειμώνα άρχισε να αποδίδει.

Πίππος, Γκιζίνος, Συνιώρης
Πίππος, Γκιζίνος, Συνιώρης

Ο Άρης Γκιζίνος που μπλέχτηκε – όπως συνήθως – στη μάχη του βάθρου, αναγκάστηκε να εκτίσει ποινή διέλευσης από τα πιτς και έτσι τερμάτισε τελικά 5ος, αλλά φάνηκε ότι μπορεί να απαιλήσει τον Συνιώρη στη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

Ο νέος του ομόσταυλος ο Παναγιωτόπουλος, εγκατέλειψε αφού η μοτοσυκλέτα του δεν μπορούσε να οδηγηθεί εύκολα, μετά από κάποιες ρυθμίσεις που είχαν επιλεγεί την τελευταία στιγμή.

Ο Τσίτος που αντιμετώπισε ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα στην αρχή, επανήλθε δριμύτερος και με καλό γυρολόγιο ανέβηκε μέχρι την 4η θέση, μια θέση που κράτησε για μεγάλο μέρος του αγώνα ο Τσαλίκης.

Ο Ευθυμίου έκανε έναν καλό αγώνα και τερμάτισε στην 7η θέση μπροστά από τον Μαρκεζίνη που δεν είχε το ρυθμό που μας έχει συνηθίσει. Ο Ζεμπίλας κράτησε πίσω του τον Κοντομάρο, που ήταν ο τελευταίος που είδε τη σημαία του τερματισμού, αφού στον αγώνα είχαμε και πολλές πτώσεις.

Σπηλιώτης
Σπηλιώτης

 

Ο Σπηλιώτης ήταν ο πρώτος από όσους έπεσαν, όμως ο Ροδίτης Στέφανος Καντιμοίρης κάνοντας τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του από πλευράς χρόνων, έπεσε και έσπασε τον αστράγαλό του και μετά τη δύσκολη εγχείρηση χάνει τη συνέχεια του Πρωταθλήματος! Ευχές για γρήγορη επιστροφή από όλους μας.

 

Δείτε στο κάτω μέρος της σελίδας τα αποτελέσματα του Αγώνα.

 

Συνιώρης, Πίππος
Συνιώρης, Πίππος
paddock girls
paddock girls
Πίππος
Πίππος
Πίππος
Πίππος
Παπασταύρου
Παπασταύρου
Παπασταύρου
Παπασταύρου

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Κυνηγώντας τις Honda!

« Προηγούμενο άρθρο

Απέδωσαν τιμή στον Ayrton Senna!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα