• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ – LE MANS: Τόπο στα νιάτα…
…είπαν οι Dani, Jorge και Casey, κατακτώντας την 1η σειρά στη σχάρα εκκίνησης…
Νέα 16/05/2009 - 17:08
Τελικά, αυτοί που έκαναν την αιφνιδιαστική τους εμφάνιση στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά των MotoGP, ήταν ο ήλιος και η συνεχώς αυξανόμενη θερμοκρασία στην πίστα, η οποία σταθεροποιήθηκε στους 18°C.

Μετά την πρόωρη πτώση του De Puniet (γεγονός που δεν του προκάλεσε σωματική ζημιά μεν, όμως του έκοψε τη φόρα των πρωινών ελεύθερων δοκιμών…), ήρθε η εντυπωσιακή εμφάνιση του Colin Edwards και η επικράτησή του στην κορυφή μέχρι και 15λεπά πριν τη λήξη του session!

Από εκεί και μετά ξεκίνησε ο πόλεμος, με όλους τους αναβάτες να επιλέγουν σκληρό μπροστινό και μαλακό πίσω ελαστικό (τελική επιλογή και για τον αυριανό αγώνα, αν παραμείνει ο καιρός έτσι…). Έτσι λοιπόν, παρά την επίμονη επίθεση του Rossi που σημείωσε και τη μεγαλύτερη τελική ταχύτητα στα 291,2km/h, αλλά και τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες του Τεξανού Edwards, η πρώτη σειρά της εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα συμπληρώθηκε από τους πιτσιρικάδες της μεγάλης κατηγορίας.

Ο Dani Pedrosa πήρε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την pole position του γαλλικού Grand Prix, ακριβώς με την πτώση της καρό σημαίας, μέσα από τα χέρια του συμπατριώτη του Jorge Lorenzo, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή έκανε συνεχόμενους γύρους κάτω από το ρεκόρ πίστας. Οι δυο Ισπανοί που ήταν και οι μόνοι αναβάτες των MotoGP που “έσπασαν” το 1:34, άφησαν οριακά πίσω τους τον Casey Stoner. Ο Αυστραλός έδειξε σοβαρότητα και υπομονή για ένα καλό αποτέλεσμα στο βάθρο του αυριανού αγώνα, σκεπτόμενος τον απογοητευτικό περσινό του τερματισμό στην 16η και τελευταία θέση εδώ στο Le Mans.

Πτώση είχε και ο Marco Melandri, κοστίζοντάς του σε χρόνο, μέχρι να ξαναμπεί στην πίστα με την δεύτερη μοτοσυκλέτα του και να καταλήξει στην 9η θέση της αυριανής σχάρας εκκίνησης.

Επόμενο άρθρο »

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – LE MANS: Χαρίζουν R1…

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – LE MANS: O Talmacsi δεν τρέxει!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα