• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Smith: Η κορυφαία Yamaha στο Τέξας!
Έξυπνο αγώνα έκανε ο Βρετανός της Tech 3
Νέα 16/04/2014 - 09:39

Ο Bradley Smith άφησε πίσω του την απογοήτευση του πρώτου αγώνα στο Κατάρ και στο Austin του Τέξας κατάφερε να πάρει την καλύτερη θέση της καριέρας του σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, περνώντας τη γραμμή τερματισμού πέμπτος!

 

Ο Βρετανός έκανε έναν ωραίο αγώνα τακτικής, επιδεικνύοντας και άλλα χαρίσματα πέρα της οδηγικής του ικανότητας. Όταν είδε τη μεγάλη φθορά του μπροστινού ελαστικού, έριξε το ρυθμό του (πέφτοντας στην ένατη θέση) και στη συνέχεια εξαπέλυσε την επίθεσή του στο δεύτερο μισό του αγώνα!

 

"Είχα μερικά προβλήματα στους πρώτους γύρους κι έτσι αποφάσισα να κάτσω πίσω λίγο", εξήγησε. "Ξεκίνησα πιο επιθετικά και ζεστάθηκαν πολύ τα φρένα μου και το μπροστινό ελαστικό. Αντί να ρισκάρω, άφησα το ελαστικό να επανέλθει κι έτσι με πέρασαν οι Bautista και ο Pol. Στη συνέχεια όταν ένοιωσα ότι το ελαστικό ήταν καλό, έκανα την επίθεσή μου".

 

Στα τελευταία στάδια του αγώνα, ο Smith έδωσε τη μάχη του για μια θέση στο βάθρο, ωστόσο εγκλωβίστηκε πίσω από τον τέταρτο Bradl, την ώρα που ο Dovizioso ξέφευγε. Dovi, πέντε γύρους πριν το τέλος, μας πέρασε κι έφτιαξε διαφορά. Έφτασα τον Bradl και τα έδωσα όλα! Όταν έφτασα στην τριπλή στροφή (αριστερή, δεξιά, αριστερή) έκανα την κίνησή μου και η καρδιά μου χτύπαγε σαν τρελή!"

 

Ανάμεσα στους άλλους, ο Smith πέρασε και την Μ1 του Valentino Rossi στον αγώνα του Τέξας. "Έχω διαφορετικό στήσιμο από τα άλλα παιδιά της Yamaha", αποκάλυψε ο Βρετανός. "Νομίζω ότι μου ταιριάζει επειδή είμαι ψηλός. Το στυλ μου είναι πιο κοντά στο μπροστινό κι έτσι δεν έχω πρόβλημα να το φορτίζω. Κάποιες φορές μάλιστα πρέπει να του αφαιρώ φορτίο! Αυτό βοηθάει στο να διατηρείται περισσότερο το ελαστικό".

 

Όσο για την άλλη Yamaha του Jorge Lorenzo: "Ήμουν ακριβώς πίσω του κι ευτυχώς που δεν είχα βάλει ταχύτητα στο κιβώτιο, διαφορετικά θα έφευγα μαζί του! Τόσο γρήγορα ξεκίνησε".

 

Επόμενο άρθρο »

COTA: Suzuki Test

« Προηγούμενο άρθρο

Του ξέφυγε το βάθρο του Iannone!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα