• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Austin: Ρεκόρ και pole για τον Marquez!
Τρεις Honda στην πρώτη σειρά, μπροστά από 3 Yamaha!
Νέα 13/04/2014 - 00:34

Σε αποκλειστική υπόθεση των Honda εξελίχτηκαν οι σημερινές κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του Austin στο Τέξας, με μεγάλο πρωταγωνιστή - όπως αναμενόταν - τον ασυναγώνιστο Marc Marquez!

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Honda, στη δεύτερή του έξοδο και με τον τελευταίο του γύρο έκανε έναν απίστευτο χρόνο στα 2:02.773δ, καταρρίπτοντας το δικό του (περσινό) ρεκόρ απόλυτου χρόνου! Ο Marquez πήρε τη δεύτερή του συνεχόμενη pole position και έγινε ο μόνος οδηγός που καταφέρνει να πέσει κάτω από το όριο του 2:03δ στην αμερικανική πίστα!

 

"Είμαι πολύ χαρούμενος, όλα πήγαν πολύ καλά για εμάς, αλλά αύριο είναι το σημαντικό και πρέπει στον αγώνα να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Θα πρέπει να κάνουμε δυνατή εκκίνηση και θα προσπαθήσω να παλέψω για τη νίκη", σχολίασε ο 21χρονος οδηγός του HRC.

 

Αυτή τη φορά όμως, ο Marquez είδε τις εκπληκτικές του διαφορές στα ελεύθερα, να περιορίζονται από τον ανταγωνισμό, με πρώτο και καλύτερο τον ομόσταυλό του Dani Pedrosa, ο οποίος τον πλησίασε στα 0,289δ και ήταν μόλις 41 χιλιοστά πάνω από το χρόνο που χάρισε πέρυσι την pole στον Marquez!

 

"Βελτιωθήκαμε στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας μας και στις κατατακτήριες ήμασταν ανταγωνιστικοί. Είμαι χαρούμενος με την πρώτη σειρά και περιμένω να βελτιωθούμε κι άλλο αύριο", τόνισε στις δηλώσεις του ο βετεράνος άσος του HRC.

 

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο αντι-Πρόεδρος του HRC, Shuhei Nakamoto, ο οποίος είδε τους εργοστασιακούς του αναβάτες να κάνουν το 1-2, αλλά και τον Stefan Bradl να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους και να φέρνει τη δική του Honda στην πρώτη σειρά της αυριανής γραμμής εκκίνησης!

 

"Κάναμε καλή δουλειά, ήταν δύσκολα όμως καθώς ήμασταν αρκετά κοντά σε χρόνους όλοι. Ο καιρός ενδεχομένως να αλλάξει αύριο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό στον αγώνα, ξεκινώντας από την 1η σειρά", υπογράμμισε ο Γερμανός άσος.

 

Από τον Bradl και κάτω έχουμε τρεις αναβάτες που μαζί με τον Γερμανό έδωσαν σκληρές μάχες με το χρονόμετρο και οι μεταξύ τους διαφορές δεν ξεπέρασαν τα 49 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Στην τέταρτη θέση ο A.Espargaro που - αθόρυβα αυτή τη φορά - κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μαλακό ελαστικό της OPEN κατηγορίας και αποφεύγοντας τα λάθη, να φέρει την Forward Yamaha του στην 4η θέση!

 

Ο Ισπανός της NGM Forward, που χρειάστηκε να πάρει μέρος στις ΚΑΤ1, άφησε για 3 χιλιοστά το δευτερολέπτου πίσω του τον Jorge Lorenzo, οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα που είχε ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2012! Ο Valentino Rossi ήταν δυνατός σε μια πίστα που δεν ευνοεί καθόλου τις Yamaha και πλησίασε οριακά τον ομόσταυλό του, από τον οποίο έχασε την πέμπτη θέση για 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου!

 

Η καλύτερη Ducati είναι αυτή του Cal Crutchlow, ο οποίος και ανοίγει την τρίτη σειρά του αυριανού grid, όπου θα έχει δίπλα του τον συμπατριώτη του Bradley Smith που δεν κατάφερε να επαναλάβει την εξαιρετική του εμφάνιση στο Κατάρ, όταν και στις κατατακτήριες εκεί κέρδισε την τρίτη θέση.

 

Πολύ καλός ο Andrea Iannone, κατάφερε έστω και για 4 χιλιοστά του δευτερολέπτου να αφήσει πίσω του τον εργοστασιακό Andrea Dovizioso, με τον οποίο μοιράζεται την ίδια σχεδόν μοτοσυκλέτα. Ο τελευταίος έμεινε πολύ χαμηλά στις σημερινές κατατακτήριες.

 

Ο Pol Espargaro κατάφερε να επικρατήσει του Alvaro Bautista και να μην είναι αυτός ο τελευταίος αναβάτης στις ΚΑΤ2. Ο Bautista - ο οποίος πήρε εύκολα την πρώτη θέση στις ΚΑΤ1 - βελτίωσε το χρόνο του, αλλά αντιμετωπίζοντας απρόσμενα προβλήματα στο Τέξας, θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι αύριο θα ξεκινήσει τελευταίος στην τέταρτη σειρά.

 

Δείτε στο πρώτο αρχείο μας τα αποτελέσματα των ΚΑΤ1 και στο δεύτερο τους χρόνους των ΚΑΤ2.

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Austin: Η pole στον Rabat!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Austin: Ο Miller την pole!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα