• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αντιδράσεις για το ελαστικό του '13
Το οποίο έφερε η Bridgestone στο γύρο του Τέξας
Νέα 11/04/2014 - 12:12

Η απόφαση της Bridgestone να διαθέσει στον αγώνα του Τέξας το μεσαίο ελαστικό του 2013, αντί για το καινούργιο, έγινε δεκτή με εκνευρισμό από μερικούς αναβάτες. Το νέο ελαστικό δημιούργησε πολλά προβλήματα ιδιαίτερα στον Jorge Lorenzo, ωστόσο τόσο ο ομόσταυλός του, Valentino Rossi, όσο και ο Bradley Smith, παρουσιάστηκαν δυσαρεστημένοι με την αλλαγή πλεύσης από την Bridgestone.

 

"Προσωπικά δεν μ' αρέσει που θα έχουμε το περσινό ελαστικό", σχολίασε ο Vale που φάνηκε στο Κατάρ ότι δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα από τη νέα γόμα ελαστικών. "Θέλω να χρησιμοποιήσω το καινούργιο και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο η Bridgestone έκανε αυτή την κίνηση, ειδικά μετά τις τόσες ώρες που ξοδέψαμε για να δουλέψουμε με το νέο ελαστικό. Έτσι όμως έχουν τα πράγματα και αυτό θα έχουμε στη διάθεσή μας", τόνισε ο Ιταλός θρύλος.

 

"Το καλό είναι ότι έχοντας το ελαστικό του 2013 εδώ, θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα για την Bridgestone", τόνισε ο Smith. "Τα νέα ελαστικά είναι πολύ καλύτερα, ειδικά σε συνθήκες αγώνα. Έτσι, νομίζω ότι θα σκάσουν μερικοί να γκρινιάζουν και αυτό που θέλω είναι να περάσει αυτό το Σ/Κ και να επιστρέψουμε στα ελαστικά του '14".

 

Ενάντια στην κίνηση αυτή της Bridgestone, ήταν και ο Marc Marquez. "Δεν συμφωνώ. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω, αλλά όπως και να έχει κάποιοι παραπονέθηκαν. Όχι πολλοί, αλλά μερικοί και τώρα είμαστε με τα ελαστικά του '13. Όπως και να 'χει, στο Κατάρ χρησιμοποιήσαμε το σκληρό ελαστικό και εδώ φαίνεται ότι θα έχει ζέστη. Θα τα καταφέρουμε. Πέρυσι το σκληρό δούλεψε καλά εδώ".

 

Ο Marquez κέρδισε τον Rossi για 0.259δ στον προηγούμενο αγώνα του Κατάρ, όντας ο μοναδικός που χρησιμοποίησε το σκληρό ελαστικό! Πέρυσι, ο 20χρονος τότε αναβάτης είχε ακολουθήσει την ίδια τακτική και στο Τέξας, μια στρατηγική που θα αξιολογήσει φέτος και ο Rossi.

 

"Ελπίζουμε για έναν αγώνα στο στεγνό", δήλωσε ο Vale, αναφερόμενος στις προβλέψεις που λένε ότι θα βρέχει την Κυριακή. "Η επιλογή ελαστικού είναι πάντα δύσκολη και πρέπει να κατανοήσουμε την κατάσταση σωστά, διότι ο Marc στο Κατάρ κατάφερε να χρησιμοποιήσει το σκληρό ελαστικό. Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να επικεντρωθούμε λίγο περισσότερο στο σκληρό και να καταλάβουμε αν είναι δυνατόν να το χρησιμοποιήσουμε στον αγώνα".

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Schwantz στην MotoGP Suzuki!

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Εδώ θα εκμεταλλευτούμε το μαλακό!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα