• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Το ενδιαφέρον στρέφεται στο Τέξας
Ο Rabat έχει αυτοπεποίθηση, ενώ ο Terol παραμονεύει!
Νέα 11/04/2014 - 10:34

Ο Tito Rabat ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το 2014, επικρατώντας τον προηγούμενο μήνα στο Κατάρ. Ωστόσο αυτός που θέλει να δώσει τη δική του απάντηση, είναι ο Nicolas Terol! Ο τελευταίος είχε επικρατήσει με πειστικό τρόπο πέρυσι, στον αγώνα του Austin, την ώρα που ο τότε ομόσταυλος του Rabat, Pol Espargaro (και πρωτοπόρος στη βαθμολογία τότε), έπεφτε μετά από ένα αβίαστο λάθος.

 

Μετά από ένα χρόνο, ο Rabat είναι αυτός που έχει την πρώτη θέση στη βαθμολογία κι επιστρέφει στην πίστα όπου είχε τερματίσει δεύτερος πέρυσι. Μετά την ακύρωση του Takaaki Nakagami στο Κατάρ, εξαιτίας μη εγκεκριμένου φίλτρου αέρα, η ομάδα της Marc VDS είδε τους δυο αναβάτες της να παίρνουν το μάξιμουμ των 45 βαθμών, με τον Mika Kallio στη δεύτερη θέση. Ο Tom Luthi πήρε μια ανέλπιστη θέση στο βάθρο, μετά το λάθος της ομάδας του Nakagami.

 

Πολλά είναι τα ερωτήματα που γεννιούνται μετά τον πρώτο γύρο! Π.χ. μπορεί ο Luis Salom να κοντράρει τον νέο του ομόσταυλο στην Pons HP 40 - και πρώην του μεγάλο αντίπαλο στην Moto3 - Maverick Vinales; Ο τελευταίος θα βρει την απαιτούμενη σταθερότητα που πρέπει να συνοδεύει ένα εξαιρετικό ταλέντο, όπως είναι αναμφίβολα ο ίδιος; Άλλωστε, αν και στις κατατακτήριες έπεσε ως την 14η θέση, στον αγώνα ο Vinales κατάφερε να ανέβει αρκετά ψηλά και να τερματίσει στην τέταρτη θέση! Από την άλλη, ο ομόσταυλός του δεν τα πήγε καλά και ολοκλήρωσε 14ος, ωστόσο σίγουρα το ταλέντο του δεν είναι για τόσο χαμηλά.

 

Πέρα από τον αποκλεισμό του Nakagami, είχαμε ποινές για δυο αναβάτες της μεσαίας κατηγορίας. Πρώτος ο καταπληκτικός Sandro Cortese, που είχε ξεχωρίσει στα ελεύθερα δοκιμαστικά παίρνοντας την πρώτη θέση, αλλά και στις κατατακτήριες όπου και έκανε το δεύτερο καλύτερο χρόνο. Ωστόσο στον αγώνα πήρε την έβδομη θέση, ενώ αργότερα δέχτηκε ποινή ενός βαθμού για τη σύγκρουσή του με τον Jordi Torres στις κατατακτήριες. Ο δεύτερος ήταν ο Xavier Simeon που χτύπησε εκτός πίστας τον Josh Herrin της Air Asia Caterham.

 

Ιδιαιτέρως εντυπωσιακός ήταν ο Sam Lowes στο Κατάρ, με τον Βρετανό rookie να παίρνει την έκτη θέση στον πρώτο του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Με βάση αυτό, περιμένουμε από τον Lowes μια δυναμική παρουσία και στην Αμερική! Πέρυσι, η pole position στο Τέξας κρίθηκε στα εφτά δέκατα και αν κρίνουμε από τα πρώτα δείγματα γραφής της μεσαίας κατηγορίας, τότε σαφώς οι χρόνοι του Σαββάτου θα είναι αρκετά πιο κοντινοί!

Επόμενο άρθρο »

Hayden: Η Honda δεν θα το αφήσει έτσι!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Χαρούμενος με την επιστροφή Schwantz!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα