• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bridgestone: "Air Free Concept"
Ελαστικό δεύτερης γενιάς χωρίς πίεση αέρα!
Τεστ-Μοντέλα 27/03/2014 - 16:20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Η Bridgestone Corporation αποκαλύπτει το ελαστικό δεύτερης γενιάς, που λειτούργεί χωρίς την πίεση αέρα!

 

Στόχος: Η Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη Πλήρους Λειτουργικότητας για Ευρεία Μελλοντική Διαθεσιμότητα

 

Η Bridgestone Corporation αποκάλυψε το ελαστικό δεύτερης γενιάς "Air Free Concept (Χωρίς Αέρα) Ελαστικό", στη 43η Έκθεση Αυτοκινήτου 2013 στο Τόκιο. Η επαναστατική νέα σχεδίαση διαθέτει βελτιωμένο δείκτη φορτίου, περιβαλλοντικό σχεδιασμό και επιδόσεις οδήγησης. Οι τελευταίες βελτιώσεις στο ελαστικό "χωρίς αέρα" φέρνει την Bridgestone ένα βήμα πιο κοντά, στην εμπορική διαθεσιμότητα του νέου επαναστατικού προϊόντος.

 

Ειδικά Χαρακτηριστικά του Ελαστικού “Χωρίς Αέρα”

Με μια μοναδική γεωμετρική κατασκευή ακτινωτού σκελετού που εκτείνεται κάτω από το πέλμα και υποστηρίζει το βάρος του οχήματος, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για έλεγχο πίεσης αέρος, που σημαίνει ότι τα ελαστικά απαιτούν λιγότερη συντήρηση. Φυσιολογικά η ανησυχία για τρυπήματα εξαλείφεται. Επιπλέον, η δομή των ακτίνων είναι κατασκευασμένη από θερμοπλαστική ρητίνη (1), και η γόμα στο πέλμα του ελαστικού, αποτελείται από ανακυκλώσιμα υλικά, συμβάλλοντας στην αποδοτική χρήση των αποθεμάτων. Επιπλέον, με την επιδίωξη της εξαιρετικά χαμηλής αντίσταση κύλισης που συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2, μέσω της χρήσης καινοτόμων τεχνολογιών, είναι δυνατόν να επιτευχθούν ακόμη υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και φιλικότητας προς το περιβάλλον. Η Bridgestone επιδιώκει την τεχνολογική αυτή εξέλιξη με στόχο την επίτευξη μιας «σταδιακής» διαδικασίας ανάπτυξης, που μεγιστοποιεί ενεργά την κυκλική χρήση των πόρων από φθαρμένα ελαστικά σε νέα ελαστικά, καθώς και τη χρήση ανακυκλώσιμων αποθεμάτων.

 

Οι νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται και τα ειδικά χαρακτηριστικά των ελαστικών δεύτερης γενιάς έχουν ως εξής.

 

1.Αυξημένη Ευελιξία μέσω Βελτιωμένων Δεικτών Φορτίου και Οδικής Απόδοσης

 

Η Bridgestone βελτιώνει επιπρόσθετα την ακτινωτή κατασκευή του σκελετού με ειδική ρητίνη υψηλών προδιαγραφών στην λειτουργικότητα, την απόδοση και την αντοχή. Η εξισορρόπηση των δυνάμεων πίεσης και των παραμορφώσεων του σκελετού γίνεται μέσω προσομοιώσεων με την βοήθεια της μεθόδου (FEM). Με αυτόν τον τρόπο, το ελαστικό δεύτερης γενιάς "Χωρίς Αέρα" έχει αυξημένη λειτουργικότητα μέσω της βελτίωσης του δείκτη φορτίου και της απόδοσης στην οδήγηση σε σχέση με τα ελαστικά πρώτης γενιάς(2). Η μεταφορά με υψηλές ταχύτητας (μέχρι 60 χλμ/ώρα) σε υπέρ-ελαφρά οχήματα(3) έχει καταστεί επίσης δυνατή.


2.Επιδίωξη Χαμηλής Αντίστασης Κύλισης για μείωση της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης σε CO2

 

Περίπου το 90% της απώλειας ενέργειας από την αντίσταση κύλισης προέρχεται από επανειλημμένες αλλαγές στο σχήμα των ελαστικών καθώς κυλούν. Στα ελαστικά δεύτερης γενιάς χωρίς αέρα, η Bridgestone έχει καταφέρει να κάνει μια σημαντική μείωση στην απώλεια ενέργειας με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών υλικών και την απλούστευση της δομής των ελαστικών. Τα ελαστικά "Air Free Concept tyre" έχουν επιτύχει το ίδιο επίπεδο χαμηλής αντίστασης κύλισης όπως τα συμβατικά «με αέρα» ελαστικά μας, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, ώστε να καταστεί δυνατή η συμβολή στη μείωση των εκπομπών CO2.

 

Η αποστολή του Ομίλου Bridgestone για το περιβάλλον, έχει πρωταρχικό στόχο, να βοηθήσει και να συμβάλει σε μια πιο βιώσιμη κοινωνία, με ιδιαίτερη έμφαση σε τρεις τομείς: την οικολογική προστασία, διατήρηση των πόρων και τη μείωση των εκπομπών CO2. Η δήλωση διευκρινίζει την κατεύθυνση του Ομίλου σε περιβαλλοντικές επιδιώξεις σε μακροπρόθεσμη βάση, δεδομένου ότι προάγει μια σειρά από δραστηριότητες, που συμβάλλουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος. Η Bridgestone προχωρά στην δημιουργία του ελαστικού " Air Free Concept tyre " ως ένα πιο φιλική προς το περιβάλλον προϊόν από τα υπάρχοντα ελαστικά και έχει ως στόχο την εμπορική χρήση του, σε ένα ευρύ φάσμα οχημάτων όσο το δυνατόν συντομότερα.

 

Bridgestone πιστεύει ότι, μέσω της αποτελεσματικής λειτουργίας της, δηλαδή χρήση των πόρων και παράλληλα μείωση των εκπομπών CO2, από τη βελτίωση της αντίστασης κύλισης, θα επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ των δραστηριοτήτων της και της προστασίας του περιβάλλοντος, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει ελκυστικά προϊόντα στους πελάτες της στο απώτερο μέλλον. Η Εταιρεία θα συνεχίσει να εφαρμόζει πολλαπλές τεχνολογικές καινοτομίες για να βοηθήσει στην εξέλιξη μιας πιο βιώσιμης κοινωνίας.

 

Το ελαστικό “Air Free Concept tyre” θα εμφανίστηκε στο περίπτερο της Bridgestone 43η Έκθεση Αυτοκινήτου 2013 στο Τόκιο(4).

 

* 1 Η συνθετική ρητίνη γίνετε εύκαμπτη όταν θερμαίνεται, και μπορεί να μεταποιηθεί σε διάφορα σχήματα, και γίνεται σκληρό όταν ψύχεται. Οι αλλαγές από τη θέρμανση και την ψύξη μπορεί γενικά να επαναληφθούν, καθιστώντας εύκολο τόσο καλούπιασμα (διαμόρφωση) και ανακύκλωση του υλικού

*2 Προϋποθέσεις για το όχημα δοκιμής με τα ελαστικά πρώτης γενιάς χωρίς αέρα: το βάρος του οχήματος 100 kg και μέγιστη ταχύτητα 6 χλμ/ώρα

Προϋποθέσεις για το όχημα δοκιμής με τα ελαστικά δεύτερης γενιάς χωρίς αέρα: το βάρος του οχήματος από 410kg και μέγιστη ταχύτητα 60 χλμ/ώρα

* 3 Οχήματα για ένα ή δύο άτομα που είναι πιο συμπαγές από τα αυτοκίνητα, έχουν ένα μικρό κύκλο στροφής, είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον, και να επιτρέπουν την εύκολη τοπική κυκλοφορία.

*4 20 και 21 Νοέμβριου είναι ημέρες για τον τύπο και 22 Νοέμβριος είναι ημέρα για VIP. Ανοιχτό για το κοινό από 23 Νοεμβρίου έως 1η Δεκεμβρίου.


(Σημείωση) Η επινόηση του ελαστικού, χωρίς αέρα είναι μια από τις πρωτοβουλίες της Bridgestone που στοχεύουν προς το 100% χρήση βιώσιμων υλικών και συμβάλλοντας στην παγκόσμια στοχοποίηση της μείωσης των εκπομπών CO2 (μείωση τουλάχιστον κατά 50%), ως μέρος του μακροπρόθεσμου οράματος της Εταιρείας.

 


 

ΕΛΑΣΤΡΑΚ είναι Επίσημος Αντιπρόσωπος της Bridgestone στην Ελλάδα. Η ΕΛΑΣΤΡΑΚ είναι θυγατρική εταιρεία της ΕΛΤΡΑΚ που έχει την αποκλειστική αντιπροσωπεία των μηχανημάτων Caterpillar στην Ελλάδα από το 1982. Η ΕΛΤΡΑΚ έχει μπει δυναμικά και στον κλάδο ανταλλακτικών αυτοκινήτων μέσω της θυγατρικής της εταιρείας ΕΛΤΡΕΚΚΑ.


Σχετικά με την Bridgestone Corporation:

Η Bridgestone Corporation , με έδρα στο Τόκιο, είναι η μεγαλύτερη εταιρία ελαστικών και καουτσούκ παγκοσμίως. Εκτός από τα ελαστικά, που χρησιμοποιούνται σε μία ευρεία ποικιλία εφαρμογών, κατασκευάζει, επίσης, ένα ευρύ φάσμα ποικίλων προϊόντων, τα οποία συμπεριλαμβάνουν βιομηχανικό καουτσούκ και χημικά προϊόντα και αθλητικά είδη. Τα προϊόντα της πωλούνται σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

Η Bridgestone Europe (BSEU), με Ευρωπαϊκά γραφεία στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο – αποτελεί αποφασιστικής σημασίας θυγατρική εταιρία της Bridgestone Corporation, της μεγαλύτερης εταιρίας παγκοσμίως κατασκευής ελαστικών και λοιπών προϊόντων από καουτσούκ, με έδρα το Τόκιο. Η Bridgestone Europe διαθέτει ένα κέντρο Έρευνας & Εξέλιξης, 8 εργοστάσια και γραφεία σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες, με περισσότερους από 13.000 υπαλλήλους. Τα κορυφαία ελαστικά της BSEU πωλούνται στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Επόμενο άρθρο »

Vid: Ninja Η2R!

« Προηγούμενο άρθρο

Πανελλήνια παρουσίαση Suzuki V-Strom 1000ABS

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα