• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Honda V4 Superbike Κινητήρας
Σε κατοχυρωμένες με πατέντα φωτογραφίες
Τεστ-Μοντέλα 17/03/2014 - 16:20

Το project της Honda που αφορά σε έναν V4 superbike κινητήρα, πήρε για πολλοστή φορά παράταση, τη στιγμή μάλιστα που οι πρώτες φήμες έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια, ενώ πριν δυο έτη επιβεβαιώθηκε επίσημα και από τον πρόεδρο του κατασκευαστή, Takanobu Ito.

 

Από τότε η ευόδωση του όλου project καθυστερεί συνεχώς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει και κάποια υπόνοια ότι η Honda δεν θα κατασκευάσει τη νέα μοτοσυκλέτα παραγωγής της, εμπνευσμένη απευθείας από το μαγικό κόσμο του MotoGP! Τις παραπάνω φωτογραφίες, του υδρόψυκτου, τύπου V, κινητήρα της νέας μοτοσυκλέτας, αποκάλυψε το ισπανικό site Solomoto.

 

Όσον αφορά στον κινητήρα, δεν περιμένουμε κάτι λιγότερο από 1.000cc με ιπποδύναμη που θα ξεπερνάει τα 200 άλογα και τιμή αρκετά πιο πάνω από τις 50.000€ (στα λημέρια της Panigale Superleggera δηλαδή). Η γωνία των 90o του V4 παραπέμπει στη μοτοσυκλέτα με την οποία αγωνίζονται στο MotoGP οι Marquez και Pedrosa, για να είμαστε όμως πιο ακριβείς, ο σχεδιασμός φέρνει περισσότερο σε μια πιο απλουστευμένη μορφή του RCV1000R OPEN κινητήρα της Honda (που με τη σειρά του είναι μια πιο απλουστευμένη μορφή του αντίστοιχου της RC213V).

 

Φυσικά, απομένει να δούμε και στην πράξη αν το πλάνο της Honda -  ήδη από τον Μάρτιο του 2012 - για το νέο μοτέρ θα βγει σε μαζική παραγωγή, αντικαθιστώντας την "γερασμένη" πια CBR που κέρδισε τον τελευταίο της Παγκόσμιο Τίτλο το 2007 με τον James Toseland.

 

Σ΄ αυτήν την περίπτωση, το σασί της CBR δεν θα είναι κατάλληλο για να υποδεχτεί έναν κινητήρα με τις προδιαγραφές που φαίνονται στις εικόνες και - επομένως - μιλάμε αναγκαστικά για ένα καινούργιο μοντέλο, για το εργοστάσιο με έδρα το Τόκυο. Ο χρόνος θα δείξει, αλλά ένα είναι σίγουρο: λίγα είναι τα "ψωμιά" της CBR1000RR!

 

Επόμενο άρθρο »

Vid: Ninja Η2R!

« Προηγούμενο άρθρο

Οδηγούμε: 2014 Honda NC750X & NC750D

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα