• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Hayden: Factory, OPEN, Factory 2
Είναι όλα τόσο μπερδεμένα...!
Νέα 13/03/2014 - 13:35

Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Nicky Hayden, παραδέχεται ότι η κατάσταση στην OPEN κατηγορία έχει γίνει εξαιρετικά περίπλοκη ακόμα και για τις ίδιες τις ομάδες! Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, καθώς περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση, οι ομάδες της OPEN με το software του 2014 (δηλαδή η Ducati) θα ξεκινήσουν με τους κανονισμούς της OPEN, αλλά αν πετύχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα στο στεγνό, θα περάσουν στη νέα κατηγορία Factory 2.

 

"Στη θεωρία είναι καλή ιδέα, αλλά δεν βγήκε όπως το περιμέναμε στην πράξη", εξήγησε ο Hayden για την OPEN. "Η νέα κατάσταση, OPEN, Factory, Factory 2 δεν είναι ωραία. Μ' αρέσει το MotoGP. Ακούω όμως τους οπαδούς και δεν είναι ευχαριστημένοι. Είναι όλα τόσο μπερδεμένα. Είναι μπερδεμένα ακόμα και για εμένα και τις ομάδες! Τα συζητάγαμε πάλι τις προάλλες και λέγαμε, ωραία και ποιος θα είναι με 22,5 λίτρα;"

 

Να διευκρινίσουμε ότι αν η Ducati περάσει από την OPEN στην Factory 2 - έχοντας επιτύχει τα προαπαιτούμενα αποτελέσματα σε στεγνό αγώνα - τότε αντί 24 λίτρων θα έχει 22,5 στο ντεπόζιτο και αντί 12 κινητήρων θα έχει 9 για ολόκληρη τη σεζόν.

 

"Οι κανόνες είναι πολλοί", συνέχισε να λέει ο Hayden. "Ελπίζω να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Ελπίζω όταν όλοι χρησιμοποιούν την ίδια ECU, να ελέγχει καλύτερα τους κανονισμούς η Dorna και να έχουμε καλύτερους αγώνες. Για την ώρα πάντως, η μετάβαση στα νέα δεδομένα δεν μου φαίνεται εύκολη".

 

Πέρα από τους κανονισμούς και τις νέες υποκατηγορίες στην MotoGP, ο Hayden αναμένει ένα πολύ ενδιαφέρον Πρωτάθλημα με τον Marquez να αποτελεί το νούμερο ένα φαβορί. "Προφανώς όλοι θα κυνηγάνε τον Marquez και πρέπει να δούμε πόσο θα έχει βελτιωθεί από την πρώτη του χρονιά. Ελπίζω, για το καλό μας, όχι τόσο πολύ!! Για την ώρα αυτός έχει τον Τίτλο και αυτός είναι το φαβορί και φέτος".

 

"Στις δοκιμές όμως άλλαξαν τα πράγματα και ο Marquez έμεινε εκτός σε δυο τεστ! Όταν ήταν παρών είχε τον καλύτερο χρόνο, αλλά πέρα από αυτόν είδαμε πολλές μοτοσυκλέτες να είναι γρήγορες και μάλιστα σε διαφορετικές πίστες", πρόσθεσε. "Μπορεί το μπέρδεμα με τις κατηγορίες να υφίσταται, αλλά θεωρώ ότι θα δούμε πολύ καλύτερους αγώνες απ' ότι τα τελευταία χρόνια, ειδικά πίσω από τους τρεις πρώτους".

 

Όσο για τους στόχους του τη νέα σεζόν; "... σίγουρα να είμαι ανταγωνιστικός. Στις δοκιμές είδαμε ότι δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί και η διαφορά μας είναι μεγάλη. Οπωσδήποτε θα είμαι πολύ απογοητευμένος αν τελειώσουμε το Πρωτάθλημα έτσι", ολοκλήρωσε ο Αμερικανός άσος.

 

Επόμενο άρθρο »

SBK: Επισημοποιήθηκε η Laguna Seca

« Προηγούμενο άρθρο

Bridgestone: Ταχύτατος ρυθμός!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα