• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κατάρ Τεστ ΙΙΙ: Πρωταγωνιστές οι αφοί Espargaro!
Πολύ άτυχος όμως ο Pol, έσπασε την κλείδα του
Νέα 09/03/2014 - 00:10

Το τελευταίο τεστ της κατηγορίας MotoGP, πριν την έναρξη της φετινής αγωνιστικής σεζόν, ολοκληρώθηκε με τα αδέλφια Espargaro να εντυπωσιάζουν και να πλασάρονται στις δυο πρώτες θέσεις της λίστας με τους χρόνους!

 

Ο Aleix Espargaro είναι βέβαιο ότι θα κάνει πολλές ζημιές φέτος σε απόλυτους χρόνους και όχι μόνο! Ο Ισπανός της NGM Forward πήρε την πρώτη θέση σήμερα, αφήνοντας για μόλις 33 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον μικρότερο αδερφό του, Pol Espargaro. Ο τελευταίος ήταν αποκάλυψη την τελευταία ημέρα των δοκιμών, γράφοντας έναν εξαιρετικό χρόνο πάνω στην MotoGP Yamaha του.

 

Ο Aleix ήταν μόλις 0,160δ από το χρόνο που χάρισε την pole position στον νικητή του GP στο Κατάρ το 2013, Jorge Lorenzo! Υπό αυτό το πρίσμα, ο χρόνος του rookie Pol Espargaro ήταν περισσότερο εντυπωσιακός, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι ήταν η καλύτερη στιγμή του πάνω στην Μ1 της Tech 3. Ωστόσο το τέλος του τεστ ήταν πικρό για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Moto2.

 

Ο Pol είχε μια πτώση στην έκτη στροφή της πίστας, όταν κατεβάζοντας από δευτέρα σε πρώτη έβαλε κατά λάθος νεκρά στο κιβώτιο ταχυτήτων και ανοίχτηκε, μπαίνοντας με ταχύτητα στην αμμοπαγίδα και σπάζοντας την αριστερή του κλείδα όταν έπεσε στο έδαφος. Ο rookie της Tech 3 θα μπει στο χειρουργείο την Δευτέρα, με τον ίδιο να κάνει αγώνα δρόμου πια, για να μπορέσει να πάρει θέση στο grid του εναρκτήριου αγώνα της σεζόν 2014.

 

Την τριάδα των πρώτων - η διαφορά των οποίων ήταν μόλις στο 0,153δ - έκλεισε ο Bradley Smith, με χρόνο στο 1:55.027, ο οποίος είχε και μια μικρή πτώση, χωρίς ευτυχώς συνέπειες. Τα αδέλφια Espargaro άλλωστε, ήταν οι μόνοι αναβάτες που έπεσαν κάτω από το όριο του 1:55! Οι τρεις αυτοί οδηγοί έκαναν τους χρόνους τους σχετικά νωρίς το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια ο Aleix Espargaro ξεκίνησε μια πολύ δυνατή προσομοίωση αγώνα (20 γύρων) με μέσο όρο στο 1:56.003!

 

Ο ρυθμός του Aleix ήταν πράγματι μια μίνι αποκάλυψη, μιας και ο Ισπανός αναβάτης κατάφερε να βρει τις λύσεις στο set-up της μοτοσυκλέτας του ώστε να περιορίσει τη φθορά των ελαστικών! Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ο Jorge Lorenzo, που πήρε τη νίκη πέρυσι στο Κατάρ, είχε μέσο όρο (βγάζοντας εκτός τον πρώτο γύρο) 1:56.096!

 

Εντυπωσιακή προσομοίωση αγώνα - η οποία διακόπηκε στους 17 γύρους από την πτώση του - έκανε και ο Pol Espargaro! Ο rookie είχε μέσο όρο 1:56.331. Ο ρυθμός αγώνα του Bradley Smith ήταν ελάχιστα καλύτερος από τον ομόσταυλό του, με τον Βρετανό - στη δεύτερη σεζόν του στη μεγάλη κατηγορία - να κάνει 19 γύρους με μέσο όρο στο 1:56.208.

 

Το Σάββατο ήταν η ημέρα της Honda, ενώ σήμερα - αλλά και στα συνδυασμένα αποτελέσματα - κυριάρχησαν απόλυτα η Yamaha, με τρεις μοτοσυκλέτες του συγκεκριμένου κατασκευαστή να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις. Εδώ να θυμίσουμε βέβαια, ότι από το συγκεκριμένο τεστ απουσιάζουν οι οδηγοί των Repsol Honda, Ducati και Movistar Yamaha, οι οποίοι είχαν βρεθεί στο Phillip Island για δοκιμές, την περασμένη εβδομάδα.

 

Ο Stefan Bradl κατάφερε να βελτιωθεί σε απόλυτο χρόνο σήμερα και κέρδισε στα σημεία την άλλη εργοστασιακή Honda του Alvaro Bautista. Ο τελευταίος ήταν ο μόνος από τους 14 πρώτους που δεν κατάφερε να ρίξει το χτεσινό του χρόνο κι έτσι έμεινε πέμπτος στα συνδυασμένα αποτελέσματα, με διαφορά μόλις εφτά χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον Γερμανό αντίπαλό του.

 

Ο Bradl δεν έκανε προσομοίωση αγώνα, ενώ ο Bautista έκανε 22 συνεχόμενους γύρους (όσο δηλαδή θα διαρκέσει ο κανονικός αγώνας στις 23 Μαρτίου) με μέσο όρο στο 1:56.448. Οι οδηγοί της Honda είχαν από δυο πτώσεις σήμερα, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς τους. Ο Andrea Iannone της Pramac Racing, ήταν και πάλι η ταχύτερη Ducati (GP14) στην πίστα. Ο Ιταλός ολοκλήρωσε το τεστ στην έκτη θέση, με διαφορά 0,644 από την κορυφή και την OPEN μοτοσυκλέτα του A. Espargaro.

 

Στην έβδομη θέση συναντούμε τον 40χρονο Colin Edwards, ο οποίος κατέβασε ακόμα μερικά δέκατα τους χρόνους που έκανε τις προηγούμενες ημέρες. Ο Τεξανός χάνει 1,1δ σε απόλυτο χρόνο από τον ομόσταυλό του στην πρώτη θέση, με τη διαφορά αυτή να οφείλεται, ως ένα βαθμό, στο οδηγικό του στυλ. Στόχος του να προσαρμοστεί στη μοτοσυκλέτα της Yamaha, που είναι πολύ διαφορετική από την αντίστοιχη που είχε πέρυσι.

 

Ο Yonny Hernandez έφερε την OPEN Ducati του (GP13) στην όγδοη θέση, με τη δεκάδα να κλείνει το δίδυμο των Παγκόσμιων Πρωταθλητών του Aspar, Nicky Hayden  και Hiroshi Aoyama. Θεαματική ήταν η βελτίωση του πρώτου σε απόλυτο χρόνο, καθώς προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο στην RCV1000R. Ο Hayden κατάφερε να κατεβάσει πάνω από έξι δέκατα το χτεσινό του χρόνο, αλλά δεν έκανε προσομοίωση αγώνα ώστε να αποκτήσουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα της δυναμικής του.

 

Ο Scott Redding πέτυχε τον καλύτερό του χρόνο - 1:57.009 - στο δεύτερο γύρο της προσομοίωσης αγώνα που επιχείρησε, χάνοντας μια θέση στη δεκάδα για μόλις τρία χιλιοστά από τον Aoyama. Ο μέσος όρος της προσομοίωσης του rookie στην κατηγορία, Redding, ήταν στο 1:57.865. Ο Hector Barbera πέτυχε τον καλύτερό του χρόνο σήμερα, ανεβαίνοντας στην 12η θέση, μπροστά από τον Karel Abraham που σταδιακά επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, μετά τον περσινό του τραυματισμό.

 

Δείτε τα συνδυασμένα αποτελέσματα του τριημέρου, στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Χαρούμενος ο Redding

« Προηγούμενο άρθρο

φωτ. της Ημέρας: "Πριν τη μάχη"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα