• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Προστίθεται το Κατάρ;
Στην Doha ο τελευταίος γύρος του Πρωταθλήματος
Νέα 07/03/2014 - 16:11

Τα SBK φαίνεται να επιστρέφουν το 2014 στην πίστα του Losail στο Κατάρ, με την εν λόγω σύμβαση να υπογράφεται επισήμως τον επόμενο μήνα.

 

Παρ' όλο που η νέα σεζόν ξεκίνησε, με τον πρώτο αγώνα να λαμβάνει χώρα στο Phillip Island, η τελευταία θέση του ημερολογίου των SBK του 2014 παραμένει ακόμα κενή.

 

Ακόμα κι έτσι όμως, η FIM έχει ορίσει ημερομηνία για το γύρο, (2 Νοεμβρίου) και έχει αποσαφηνίσει πως θα διεξαχθεί εκτός Ευρώπης. Σύμφωνα λοιπόν με τελευταίες πληροφορίες, ο τελευταίος αγώνας των SBK θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Doha, με τον Javier Alonso της Dorna να αποκαλύπτει στο Speedweek.de, ότι το συμβόλαιο θα επισημοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου. Όταν, δηλαδή, θα λάβει χώρα ο εναρκτήριος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP εκεί.

 

"Κατά τη διάρκεια του GP στο Κατάρ, θα έχουμε επαφές με τους διαχειριστές της πίστας. Δεν έχει υπογραφεί συμβόλαιο ακόμα, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι ο αγώνας θα γίνει κανονικά", φέρεται να δήλωσε ο Alonso.

 

Τα SBK συνεχίζουν λοιπόν την εξάπλωσή τους σε παγκόσμιο επίπεδο και με την προσθήκη του Κατάρ, θα έχουμε πέντε γύρους εκτός Ευρώπης το 2014, μαζί με τους αντίστοιχους σε Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Νότιο Αφρική και Μαλαισία. Αν και για τον τελευταίο τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει, καθώς ακόμα δεν έχει υπογραφεί το τελικό συμβόλαιο.

 

Το Κατάρ έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν γύρους των SBK, με τους αγώνες εκεί να διεξάγονται τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, μεταξύ του 2005 και του 2009. Στην περίπτωση που οι παραπάνω πληροφορίες επαληθευτούν, για πρώτη φορά ο τελικός γύρος των SBK δεν θα διεξαχθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος, κάτι που γίνεται ανελλιπώς τα τελευταία 15 χρόνια!

 

Επόμενο άρθρο »

Ducati: Ρεκόρ πωλήσεων το 2013!

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Αισιόδοξος για το μέλλον!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα