• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Όχι Yamaha & Ducati σε δοκιμές Marquez
Δεν συμφωνούν να πάει στο Κατάρ!
Νέα 02/03/2014 - 18:50

Αύριο οι εργοστασιακές ομάδες των Yamaha, Honda & Ducati θα βρίσκονται στην πίστα Phillip Island της Αυστραλίας για ένα τεστ της Bridgestone, ώστε να μην έχουμε και φέτος ιστορίες όπως αυτές που οδήγησαν στο περσινό φιάσκο στη διάρκεια του GP της Αυστραλίας! 

 

Στις δοκιμές αυτές δεν θα πάρει μέρος ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez, καθώς οι γιατροί του είπαν ότι αυτό θα ήταν ρίσκο. Όμως έδωσαν το ΟΚ να δοκιμάσει στις 7 Μαρτίου στο Κατάρ!!

Έτσι η Honda θέλει να χρησιμοποιήσει αυτήν την περίπτωση και έτσι ρώτησε την Διεύθυνση Αγώνων του MotoGP για αυτό και πήρε τη σχετική άδεια.

Όμως το θέμα δεν τελείωσε εκεί.

 

Τα άλλα δύο εργοστάσια δεν συμφωνούν, αφού οι τρεις κατασκευαστές (Honda, Yamaha και Ducati) έκαναν μια συμφωνία “κυρίων” να πάνε στην Ασυτραλία και όχι στο Κατάρ, όπου θα βρίσκονται μόνο οι δορυφορικές ομάδες και οι Open. Οι Yamaha και Ducati δεν θέλουν να δώσουν στον Marquez το πλεονέκτημα να κάνει δοκιμές στην ίδια πίστα στην οποία λίγες μέρες αργότερα θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα.

Έτσι η Yamaha επικοινώνησε με την IRTA (Ένωση Αγωνιστικών Ομάδων) και με την Διεύθυνση των Αγώνων και είπε ότι να ο Marquez πάει στο Κατάρ, τότε θέλουν να πάνε και οι Rossi και Lorenzo.

Η Ducati από την πλευρά της λέει: “Κάναμε μια συμφωνία και θέσαμε τους εαυτούς μας στην υπηρεσία του Πρωταθλήματος και ενώ εμείς θέλαμε να πάμε στην Ασυτραλία με τους οδηγούς δοκιμών, η Bridgestone ζήτησε τους εργοστασιακούς, θυσιάζοντας το πλεονέκτημα των δοκιμών στο Κατάρ.

Δεν είμαστε εναντίον του Marquez, απεναντίας θέλουμε να είναι καλά πίσω σύντομα, αλλά αισθανόμαστε ότι η λύση του να πάει στο τεστ του Κατάρ δεν είναι η ορθή.

Ίσως η Διελυθυνση Αγώνων έδωσε την άδεια χωρίς να τα υπολογίσει όλα. Τουλάχιστον θα έπρεπε να πάρουν τη γνώμη όλων όσων εμπλέκονται. Ατυχώς τα ατυχήματα των οδηγών είναι μέρος της δουλειάς και αν ένας οδηγός αναγκαστεί να χάσει ένα τεστ, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, θα πρέπει να το αποδεχθεί. Επιπλέον είναι περίεργο να μην είναι ικανός να οδηγήσει την Δευτέρα και να είναι τρεις μέρες μετά”.

Για την Ducati είναι θέμα αρχής και σεβασμού των κανόνων.

 

Βέβαια είναι μόνο ηθικό το θέμα αφού η Honda δεν θα κάνει κάτι που θα παραβιάζει τους γραπτούς κανόνες. Ο Διευθυντής Αγωνιστικού της Honda, ο Livio Suppo απαντάει:

“Πρώτα από όλα η προτεραιότητά μας είναι να δούμε το πως πάει η αποθεραπεία του Marc. Δεν θέλουμε το Κατάρ για να αποκτήσουμε πλεονέκτημα, αλλά απλά για να αφήσουμε τον Marc να καταλάβει το πως αισθάνεται πάνω στην μοτοσυκλέτα. Δεν είναι ένα ιδιωτικό τεστ. Αν αυτό το τεστ δίνει τόσο μεγάλο πλεονέκτημα, γιατί επιτρέπεται σε αυτό να συμμετέχουν τόσο γρήγοροι οδηγοί όπως ο Bautista και τα αδέλφια Espargaro;”

 

Θα δούμε πολύ σύντομα αν και πως η Dorna θα λύσει το θέμα!

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Dovi 3ος ταχύτερος στην Sepang

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Σε κώμα ο Marinelarena

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα