• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang2 III: Οι χρόνοι στις 12:30
Ο Rossi κάτω από το 2:00, 5 αναβάτες στα 2 δέκατα διαφοράς
Νέα 28/02/2014 - 07:16

Τελευταία ημέρα σήμερα του δεύτερου επίσημου τεστ των ομάδων του MotoGP για το 2014 και οι χαμηλές πρωινές θερμοκρασίες ευνοούν τους αναβάτες ώστε να πετύχουν όσο το δυνατόν καλύτερους χρόνους.

 

45 λεπτά ήταν αρκετά για τον Valentino Rossi το πρωί και ο Ιταλός άσος της Yamaha κατάφερε να είναι αυτός ο πρώτος που σπάει το όριο των 2 λεπτών στην Sepang2! Ο Vale συνεχίζει να δουλεύει στη μοτοσυκλέτα του, προσπαθώντας να την προσαρμόσει με τα νέα ελαστικά της Bridgestone. Ο "ανήσυχος" χτες Rossi θα είναι οπωσδήποτε ευχαριστημένος με το 1:59.999, ενώ περισσότερα συμπεράσματα θα βγουν μετά την προσομοίωση αγώνα που θα επιχειρήσει αργότερα.

 

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ένας πολύ δυνατός Andrea Dovizioso, κάνοντας το 1-2 για την Ιταλία, κάτι που έχουμε πάρα πολύ καιρό να δούμε σε επίσημη διαδικασία MotoGP! Ο Dovi - ο οποίος χτες οδήγησε την OPEN μοτοσυκλέτα της Ducati κι έκανε χρόνους παραπλήσιους με την εργοστασιακή - υπολείπεται μόλις 68 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον συμπατριώτη του!

 

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα προθεσμίας για την Ducati, η οποία φαίνεται να έχει αποφασίσει υπέρ της OPEN συμμετοχής για το 2014, κάτι που φυσικά δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη. Ο Dovizioso έχει ήδη πέσει κατά τρία δέκατα κάτω από τον καλύτερό του χρόνο στην Sepang1, στις αρχές του μήνα, σημειώνοντας νέο προσωπικό ρεκόρ και προσθέτοντας στις εξαιρετικές εμφανίσεις της Desmosedici στην πίστα της Μαλαισίας. Η δουλειά και η συμβολή του Gigi Dall'Igna αρχίζει να φαίνεται για τους κόκκινους.

 

Ο Aleix Espargaro - δεν αποτελεί πια έκπληξη - φιγουράρει στις πρώτες θέσεις, έχοντας αποδείξει όλες αυτές τις ημέρες των δοκιμών, ότι η FTR-Yamaha του θα αποτελέσει σοβαρό αντίπαλο, τουλάχιστον στις κατατακτήριες δοκιμές, όπου ο απόλυτος χρόνος είναι το ζητούμενο. Ο Ισπανός έχει κάνει για την ώρα 2:00.101, δηλαδή μόλις ένα δέκατο πιο κάτω από το χρόνο του Rossi, ενώ για αργότερα έχει προγραμματίσει προσομοίωση αγώνα, που θα μας δώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις δυνατότητές του σε συνθήκες αγώνα.

 

Οι πέντε πρώτοι αναβάτες είναι πολύ κοντά σε χρόνους, με τη μεταξύ τους διαφορά να μην ξεπερνά τα 0.186 του δευτερολέπτου! Στην τέταρτη θέση συναντάμε την πρώτη Honda της κατάταξης, αυτή του Stefan Bradl, ο οποίος έχει αφήσει πίσω του για 21 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον εργοστασιακό αναβάτη της Repsol Honda, Dani Pedrosa.

 

Ο Alvaro Bautista συνεχίζει τη δουλειά στη μοτοσυκλέτα του και για την ώρα είναι στην έκτη θέση, μισό δευτερόλεπτο από την κορυφή. Τα προβλήματα και οι δυσκολίες με τα νέα ελαστικά της Bridgestone υφίστανται ακόμα για τον Jorge Lorenzo, ο οποίος ψάχνει απεγνωσμένα λύσεις. Για την ώρα χάνει πάνω από έξι δέκατα από τον ομόσταυλό του (!) όντας στην έβδομη θέση με χρόνο στα 2:00.619.

 

Ο Crutchlow επιβεβαιώνει και αυτός την πρόοδο που κάνει η Ducati και συνεχίζει να κατεβάζει τους χρόνους του. Προς το παρόν, ο Βρετανός βρίσκεται στην όγδοη θέση, με τη διαφορά του από τον Dovi να έχει εκτοξευθεί στα εφτά δέκατα. Παράλληλα, ο Crutchlow είναι και ο τελευταίος με διαφορά κάτω από ένα δευτερόλεπτο από την κορυφή.

 

Πιο πίσω ακολουθεί το δίδυμο της Tech 3, με τους Pol Espargaro και Bradley Smith να κάνουν πολύ κοντινούς χρόνους και να τους χωρίζουν μόλις 91 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Οι δυο τους κλείνουν και τη δεκάδα των πρώτων. Θεαματική είναι η πρόοδος της πρωτότυπης μοτοσυκλέτας της Suzuki, με τον Randy de Puniet να "γράφει" 2:01.526 - μακράν ο καλύτερος χρόνος του Γάλλου με τη Suzuki στην Μαλαισία - και να κατεβάζει τη διαφορά του από την κορυφή στο 1,5 δευτερόλεπτο! Πολύ καλή και η παρουσία του Κολομβιανού Yonny Hernandez, ο οποίος είναι η δεύτερη OPEN μοτοσυκλέτα στον πίνακα με τους χρόνους! Ο αναβάτης της Pramac Racing αφήνει πίσω του για 0,139 τον Colin Edwards και για πάνω από μισό δευτερόλεπτο τη μοτοσυκλέτα του Nicky Hayden.

 

Δείτε τους χρόνους στη δεύτερή μας φωτογραφία!

 

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Οι rookies είναι εδώ!

« Προηγούμενο άρθρο

Συνεχίζει να λάμπει ο Aleix Espargaro!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα