• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Pedrosa για το νέο ελαστικό!
Πολλή δουλειά για να βελτιωθεί η πρόσφυση
Νέα 27/02/2014 - 15:49

O Dani Pedrosa ανέβηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης, τη δεύτερη ημέρα δοκιμών που διεξάγονται αυτή την εβδομάδα στην πίστα της Sepang. Ένα από τα κυρίαρχα θέματα προς συζήτηση στην Μαλαισία, αφορά στα νέα ελαστικά της Bridgestone.

 

Τόσο ο Jorge Lorenzo, όσο και ο Valentino Rossi, έχουν εκφράσει την αγανάκτησή τους για τα νέα ελαστικά που προσφέρουν μειωμένη πρόσφυση. Αν και σε γενικές γραμμές τα νέα αυτά ελαστικά ευνοούν τις Honda, εν τούτοις ο βραχύσωμος Dani Pedrosa έχει και αυτός τα προβλήματά του, που αυξάνονται κατά πολύ σε πίστες με χαμηλή πρόσφυση.

 

"Προφανώς και η πρόσφυση στα πλάγια είναι διαφορετική απ' ότι πέρυσι, αλλά πρέπει να δουλέψεις με τη μοτοσυκλέτα για να βελτιώσεις την κατάσταση αυτή", ήταν η απάντηση του Pedrosa, ο οποίος θυμήθηκε και τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ίδιος και ο Casey Stoner με το μπροστινό ελαστικό της Bridgestone, πριν δυο χρόνια.

 

"Κι εγώ κι ο Casey είχαμε στο παρελθόν τέτοια προβλήματα, αν θυμάστε, με πολλές ταλαντώσεις παντού. Είχαμε αυτά τα προβλήματα όλη τη χρονιά", πρόσθεσε ο Ισπανός της Repsol Honda, ο οποίος χάρη στο 2:00.039 πήρε την πρώτη θέση σήμερα, αφήνοντας πίσω του για 0,281 τον Aleix Espargaro.

 

Το πρωί, ο Pedrosa δούλεψε πολύ με τις ρυθμίσεις του μπροστινού μέρους της RC213V του και ολοκλήρωσε μόλις 15 γύρους. Μετά το διάλειμμα βγήκε στην πίστα έχοντας κάνει "...μεγάλες αλλαγές" στη μοτοσυκλέτα του και κατάφερε να κάνει χρόνο στο χαμηλό 2:00. "Τα πράγματα μας πήγαν καλά το απόγευμα, αν και το πρωί είχαμε κάποια προβλήματα και δεν μπορούσα να οδηγήσω άνετα".

 

"Αναγκάστηκα να σταματήσω πιο νωρίς και κάναμε μεγάλες αλλαγές στη μοτοσυκλέτα. Μόλις ξαναμπήκα στην πίστα, μετά το μεσημεριανό, ένοιωσα αμέσως πιο άνετα κι έκανα καλύτερους χρόνους. Σήμερα δουλέψαμε πολύ στο μπροστινό μέρος και βρήκαμε ένα καλό set-up. Αύριο θα προσπαθήσουμε να σημειώσουμε πρόοδο με το πίσω, να κάνουμε το νέο ελαστικό να δουλέψει καλύτερα και να αυξήσουμε την πρόσφυση. Αν όλα πάνε καλά, ενδεχομένως να κάνουμε και προσομοίωση αγώνα", πρόσθεσε.

 

Επόμενο άρθρο »

"Λίγο ανήσυχος" ο Rossi...

« Προηγούμενο άρθρο

φωτ. της Ημέρας: "2005 Σέρρες Κ3-4"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα