• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang2 Ι: Οι χρόνοι στις 16:00
Πάντα πρώτος ο Bautista, ανέβηκαν Pedrosa-Hayden
Νέα 26/02/2014 - 10:39

UPDATE: Μερικά λεπτά μετά τις 16:00 (ώρα Αυστραλίας) και ο Aleix Espargaro με χρόνο στα 2:01.122 παίρνει την πρώτη θέση!!

 

 

Δυο ώρες απομένουν περίπου για το τέλος της πρώτης ημέρας του δεύτερου τεστ στην πίστα της Sepang στην Μαλαισία και λίγα πράγματα έχουν αλλάξει ως προς τους χρόνους.

 

Η σημερινή πρώτη ημέρα διεξάγεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες πίστας. Στο μεσοδιάστημα των δυο τεστ στην Sepang, έλαβε χώρα ένα event της Ferrari που έχει επηρεάσει σε αποφασιστικό βαθμό την πρόσφυση και γι' αυτό - τουλάχιστον την πρώτη ημέρα - οι χρόνοι είναι αρκετά υψηλοί.

 

Παράλληλα δεν έχει βρέξει εδώ και αρκετές ημέρες πάνω από την πίστα, με αποτέλεσμα να μην έχει καθαριστεί η επιφάνειά της καλά. Η βρώμικη και γλιστερή πίστα δεν έχει αποθαρρύνει τον Alvaro Bautista, ο οποίος φιγουράρει στην πρώτη θέση της κατάταξης χωρίς ωστόσο να έχει βελτιώσει το χρόνο του από νωρίτερα.

 

Καθώς οι αναβάτες του MotoGP συνεχίζουν με ακατάπαυστους ρυθμούς την προετοιμασία τους για την έναρξη της καινούργια σεζόν στο Κατάρ, οι χρόνοι έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Βασικό μέλημα στην Yamaha είναι η δουλειά πάνω στο νέο σκληρό της Bridgestone, που τους είχε προκαλέσει προβλήματα στην πρώτη Sepang. Ο Valentino Rossi συνεχίζει να κρατά τη δεύτερη θέση, δουλεύοντας παράλληλα και στην κατανάλωση καυσίμου, έναν παράγοντα πολύ σημαντικό στη φετινή προσπάθεια της ομάδας για διάκριση.

 

Οι Yamaha είχαν ανέκαθεν πρόβλημα με την κατανάλωση και φέτος, με την ποσότητα του διαθέσιμου καύσιμου να έχει πέσει στα 20lt, τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο. Μια πιο σαφή εικόνα σ' αυτόν τον τομέα, θα έχουμε την τελευταία ημέρα όπου και θα γίνουν οι προσομοιώσεις αγώνα.

 

Στην τρίτη θέση σκαρφάλωσε ο Dani Pedrosa, λίγα λεπτά μάλιστα πριν το ρολόι δείξει 16:00 στην πίστα της Μαλαισίας. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Ισπανός ήταν 11ος αλλά ένας γρήγορος γύρος του (2:01.452) τον έφερε σε απόσταση δυο δεκάτων από την κορυφή. Έτσι, ο Lorenzo - που δεν βελτίωσε το χρόνο του - έπεσε στην τέταρτη θέση, με τον πολύ καλό Pol Espargaro να κλέβει την παράσταση μέχρι στιγμής, οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα του στην πέμπτη θέση και οχτώ δέκατα από την κορυφή!

 

Στην Monster Tech 3 ενδεχομένως να έχουν το seamless κιβώτιο που περίμεναν από την Yamaha - περισσότερες πληροφορίες μέσα στην ημέρα - με τον Bradley Smith να είναι έκτος αλλά και σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον rookie ομόσταυλό του, τον Pol Espargaro! Καμμία αλλαγή στο χρόνο του Stefan Bradl, ο οποίος είναι στην έβδομη θέση, μόλις όμως 71 χιλιοστά του δευτερολέπτου από έναν ανανεωμένο Nicky Hayden!

 

Ο Αμερικανός πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε μια απογοητευτική πρώτη παρουσία στην Μαλαισία, όπου έχασε κατά κράτος τη μάχη στην OPEN κατηγορία από την FTR-Yamaha του Aleix Espargaro. Σήμερα όμως, ο Hayden - πάνω στη νέα του RCV1000R - είναι (για την ώρα) η καλύτερη μοτοσυκλέτα της νέας κατηγορίας!

 

Ο Andrea Dovizioso, με την ομάδα της Ducati να έχει μόλις λίγες ώρες στη διάθεσή της ώστε να πάρει την απόφαση για το αν θα αλλάξει σε OPEN ή όχι, είναι στην ένατη θέση. Τη δεκάδα κλείνει ο Colin Edwards, ο οποίος υπολείπεται κάτι λιγότερο από δυο δέκατα από το χρόνο της Honda του Hayden.

 

Ο εντυπωσιακός στην Sepang I, Aleix Espargaro, δουλεύει κυρίως στη φθορά των ελαστικών κι έχει μείνει πίσω, στη 12η θέση. Ο Cal Crutchlow, με την εργοστασιακή του Ducati, αλλάζει και δοκιμάζει συνεχώς νέες ρυθμίσεις με τον καλύτερο χρόνο του να του χαρίζει - για την ώρα - την 13η θέση.

 

Δείτε τους χρόνους στη δεύτερή μας φωτογραφία.

 

Επόμενο άρθρο »

Sepang2: Οι τελικοί χρόνοι

« Προηγούμενο άρθρο

Νεότερα για την κατάσταση του Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα