• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πιο κοντά στην OPEN η Ducati!
Dall'Igna: Δύσκολη η εξέλιξη με τους MotoGP κανονισμούς"
Νέα 06/02/2014 - 15:09

Μετά το τέλος της σημερινής ημέρας στην Μαλαισία, της τρίτης και τελευταίας του πρώτου τεστ στην πίστα της Sepang, ο Gigi Dall'Igna - ο νέος Γενικός Διευθυντής του Ducati Corse - βρήκε χρόνο και κάθισε με μια ομάδα δημοσιογράφων, έξω από το hospitality της ομάδας.

 

Φυσικά το ερώτημα όλων των συναδέλφων, ήταν αν η Ducati έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το αν θα αλλάξει τις εργοστασιακές της συμμετοχές σε OPEN, ή όχι. Ο Dall'Igna (δεξιά στη φωτογραφία) δεν ήθελε να φανεί κατηγορηματικός και τόνισε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την ανάλυση των δεδομένων που πήραν τις τρεις προηγούμενες ημέρες.

 

"Θα αναλύσω τα δεδομένα πίσω στην πατρίδα και μετά θα πάρω τη απόφαση για το μέλλον", απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις. "Ήμουν εδώ για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας μόνο. Αυτός είναι ο κύριος στόχος της Ducati τώρα, διότι πρέπει να βελτιωθούμε".

 

Παρά το ότι δεν ήθελε να δώσει σαφή απάντηση στο ερώτημα Factory ή OPEN συμμετοχή για το 2014, εν τούτοις ο Dall'Igna μίλησε για μερικά πράγματα που μας επιτρέπουν να βγάλουμε ένα πρώτο συμπέρασμα. "Οπωσδήποτε με πέντε κινητήρες και πάγωμα στην εξέλιξη, είναι πολύ-πολύ δύσκολο να εξελίξουμε σωστά τη μοτοσυκλέτα... δεν μπορείς να αλλάξεις και πολλά πράγματα. Για εμάς, δεν ξέρω μάλλον, θα είναι δύσκολο να εξελίξουμε τη μοτοσυκλέτα με τους κανονισμούς για τα εργοστάσια".

 

Το χρονικό περιθώριο που έχει η Ducati για να πάρει την τελική της απόφαση, είναι η 28η Φεβρουαρίου, η τελευταία ημέρα του δεύτερου τεστ στην Μαλαισία.

 

Στη συνέχεια, ο Dall'Igna δεν απέκλεισε να γίνουν OPEN κάποιες άλλες συμμετοχές των κόκκινων, όχι όμως όλοι οι αναβάτες: "Γιατί όχι; Θα δούμε", απάντησε. Όσον αφορά στα σημερινά αποτελέσματα και αναφορικά με την πορεία εξέλιξης της Desmosedici, τόνισε: "Έχει ακόμα κάποια προβλήματα και όχι μόνο ένα. Πρέπει να καθίσω να διορθώσω ίσως και 20 θέματα. Δεν μπορείς να φτιάξεις ένα πρόβλημα και να κερδίσεις ένα ή δυο δευτερόλεπτα. Είναι αδύνατον! Κερδίζεις κάπου ένα δέκατο, αλλού μισό... αν τα βάλουμε όλα μαζί, τότε είναι ένα βήμα μπροστά".

 

"Η υποστροφή (σ.σ. το μόνιμο πρόβλημα των Ducati τις τελευταίες σεζόν) είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Υπάρχουν πολλοί τομείς στη μοτοσυκλέτα που διορθώνουν αυτό το ζήτημα", υπογράμμισε ο νέος Γενικός Διευθυντής του Ducati Corse, ο οποίος αποκάλυψε στο τέλος ότι δεν έχει μιλήσει καθόλου με Honda/Yamaha σχετικά με το ενδεχόμενο η Ducati να πάει στην OPEN κατηγορία μόνο.

 

Επόμενο άρθρο »

Tmax club Hellas: Η κοπή της πίτας

« Προηγούμενο άρθρο

Espargaro: Δεν θα μπορούσα καλύτερα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα