• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2014: Ειδική 3
Το 3 στα 3 έκανε το HRC, 2η πρωτιά για Barreda!
Νέα 08/01/2014 - 16:02

Η τρίτη ημέρα του φετινού Rally Dakar αποτέλεσε εκ νέου σημείο αναφοράς για την ομάδα του HRC και συγκεκριμένα τον Joan Barreda, ο οποίος πήρε τη δεύτερη φετινή του πρωτιά φτάνοντας συνολικά τις εφτά στο εν λόγω ράλλυ! Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ο αγώνας μειώθηκε εξαιτίας αυτών) δεν εμπόδισαν τους Despres (Yamaha) και Coma (ΚΤΜ) να επανέλθουν στις πρώτες θέσεις, με τον Γάλλο να έρχεται δεύτερος, ενώ ο Ισπανός της KTM πήρε την τρίτη θέση.

 

Ο Barreda ξεκίνησε δυνατά στα πρώτα στάδια και ήταν ανάμεσα στους πρώτους, μαζί με τον ομόσταυλό του Sam Sunderland και τον ομόσταυλο του Coma, Chaleco Lopez. Ο Sunderland - νικητής της δεύτερης ειδικής - διατηρούσε την πρωτοπορία μέχρι το πρώτο checkpoint, ωστόσο καθώς όδευε προς το δεύτερο έχασε τον προσανατολισμό του κι έμεινε αρκετά πίσω. Δυσκολίες συνάντησε και ο Lopez, με τον Χιλιανό να τίθεται εκτός τριάδας λίγο πριν το πρώτο checkpoint.

SUNDERLAND
SUNDERLAND

 

Εν τω μεταξύ η κυριαρχία του Barreda ήταν αναμφισβήτητη και ο Ισπανός έφτασε εύκολα το δεύτερο checkpoint πρώτος, ακολουθούμενος από τους Despres και Coma. Ο Barreda συνέχισε εκπληκτικά και κατάφερε στο τέλος να ξεπεράσει πάνω από τέσσερα λεπτά τον δεύτερο Despres και σχεδόν εφτά λεπτά τον Coma!

 

"Ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή ειδική, που δεν έχουμε ξαναδεί στο Dakar κατά το παρελθόν!" σχολίασε ο μεγάλος νικητής. "Όχι μόνο λόγω του υψομέτρου, αλλά και των λόφων και των απόκρημνων πλαγιών που δοκίμασαν τις αντοχές μας. Ένας πραγματικός άθλος, μια δοκιμασία όπου πρέπει να προσπαθήσεις πολύ να μην κάνεις το λάθος και να παραμείνεις συγκεντρωμένος. Η πλοήγηση ήταν πολύ δύσκολη, αλλά σε κανένα σημείο δεν σταμάτησα να δω αν είχα πάρει το σωστό δρόμο! Περάσαμε μερικά ποτάμια στην αρχή. Στη συνέχεια πρόλαβα τον Chaleco και μετά τον Sam, ο οποίος είδα ότι είχε πάρει λάθος δρόμο. Από εκεί και πέρα ολοκλήρωσα την ειδική μόνος μου. Στα τελευταία μόλις χιλιόμετρα, στην κατηφόρα, κατάφερα να ανοίξω το γκάζι. Ήταν μια δύσκολη ειδική για όλους!"

COMA
COMA

 

Σταθερά στις πρώτες θέσεις ο Γάλλος Duclos (Sherco), κατάφερε να φέρει τη μοτοσυκλέτα του στην τέταρτη θέση, με τον David Casteu (ΚΤΜ) να κάνει την καλύτερή του εμφάνιση μέχρι στιγμής και να ολοκληρώνει την τρίτη ειδική στην πέμπτη θέση. Αρκετά ήταν τα λάθη στην πλοήγηση, αλλά δεν έλειψαν και οι πτώσεις με τον Frans Verhoeven (Yamaha) να πέφτει και να τραυματίζεται. Το φετινό Dakar έληξε άδοξα για τον Ruben Farias της KTΜ ο οποίος αποσύρθηκε εξαιτίας μιας πτώσης. O Olivier Pain (Yamaha) - αλλά και οι Viladoms (ΚΤΜ) Grabham (ΚΤΜ) και Goncalves (HRC) - έχασαν το δρόμο τους, ενώ ο ομόσταυλος του τελευταίου, Helder Rodrigues, αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και αναγκάστηκε να σταματήσει για επισκευές. Ο Sunderland - νικητής της δεύτερης ειδικής - έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και ολοκλήρωσε την ειδική, χτες, σε 6:15,09!

DESPRES
DESPRES

 

"Για λίγο οδηγούσα την κούρσα, αλλά έπεσα σε μια πολύ απόκρημνη πλαγιά", εξήγησε ο Sunderland. "Έχασα πολύ χρόνο αναζητώντας το σωστό δρόμο... στα 4.000 μέτρα μπορείς εύκολα να χάσεις τον προσανατολισμό σου. Βρήκα τον Goncalves, ο οποίος περίμενε το ελικόπτερο να έρθει να βοηθήσει τον Farias και συνεχίσαμε μαζί. Έπεσα αρκετές φορές και περισσότερες ακόμα χάθηκα. Ήταν μια εμπειρία από την οποία πρέπει να μάθουμε".

 

Στη γενική κατάταξη ο Barreda συνεχίζει να προηγείται - αυτή τη φορά με διαφορά πάνω από 13 λεπτά - ενώ ο Despres ακολουθεί στη δεύτερη θέση. O Coma ανέβηκε στην τρίτη θέση, με τον Duclos να φιγουράρει στην τέταρτη και τον Lopez στην πέμπτη. Ο Casteu σκαρφάλωσε από την 10η στην έκτη, ενώ ο Viladoms πλασαρίστηκε στη δεκάδα (7ος).

 

Τα αποτελέσματα της τρίτη ειδικής (10 πρώτοι):

 

1 Joan Barreda 03:47'03 ESP HONDA TEAM HRC

2 Cyril Despres +4'41 FRA YAMAHA Yamaha Racing

3 Marc Coma +6'56 ESP KTM KTM Red Bull Rally Factory

4 Alain Duclos +10'51 FRA SHERCO Sherco Rally Factory

5 David Casteu +11'17 FRA KTM Team Casteu

6 Chaleco López +16'36 CHI KTM KTM Red Bull Rally Factory

7 Gerard Farrés +16'50 ESP GAS GAS Gas Gas JVO Factory Team

8 Stefan Svitko +19'06 SLO KTM Oraving Slovnaft Team

9 Kuba Przygonski +20'12 POL KTM KTM Rally Factory

10 Olivier Pain +20'34 FRA YAMAHA Yamaha Racing

 

Η κατάταξη μετά το τέλος της τρίτης ημέρας (10 πρώτοι):

 

1 Joan Barreda 09:56'44 ESP HONDA TEAM HRC

2 Cyril Despres +13'04 FRA YAMAHA Yamaha Racing

3 Marc Coma +13'56 ESP KTM KTM Red Bull Rally Factory

4 Alain Duclos +16'38 FRA SHERCO Sherco Rally Factory

5 Chaleco López +18'39 CHI KTM KTM Red Bull Rally Factory

6 David Casteu +22'16 FRA KTM Team Casteu

7 Jordi Viladoms +34'33 ESP GAS GAS Gas Gas JVO Team

8 Olivier Pain +36'33 FRA YAMAHA Yamaha Racing

9 Kuba Przygonski +37'54 POL KTM KTM Rally Factory

10 Stefan Svitko +40'09 SLO KTM Oraving Slovnaft Team

Επόμενο άρθρο »

Video: Dakar Ειδική 3

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3: Ο Deroue στην RW Racing

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα