• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Kawasaki: Νέο turbo μοτέρ!
Ο κινητήρας των superbikes επόμενης γενιάς;
Τεστ-Μοντέλα 26/11/2013 - 16:06

Το νέο της μοτέρ με υπερτροφοδότη (turbo) παρουσίασε η Kawasaki στην Έκθεση του Τόκυο την περασμένη εβδομάδα.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν για τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα του ιάπωνα κατασκευαστή, με μοναδικό εχέγγυο για την επιτυχία του την αναμφισβήτητα εκτενή γνώση και εμπειρία της Kawasaki στους turbo κινητήρες.

 

Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τη δεύτερη φωτογραφία, μπορούμε να πούμε ότι το σχεδιάγραμμα μοιάζει πάρα πολύ με τη Ninja ZX-14R κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο νέος κινητήρας ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί στο μοντέλο που θα την αντικαταστήσει. Αυτό σημαίνει ότι με τον υπερτροφοδότη, θα έχουμε την ίδια απόδοση σε μοτέρ μικρότερης χωρητικότητας.

 

Ακολουθεί το επίσημο κείμενο με το οποίο συνόδευε η Kawasaki το νέο της μοτέρ:

 

"Η Kawasaki Heavy Industries έχει μακρά παράδοση στην τεχνολογία turbo κινητήρων. Αυτό που δίνει ζωή στους κινητήρες αυτούς, είναι οι φτερωτές τους, οι οποίες επιβάλλεται να ανταπεξέρχονται σε ακραίες θερμότητες καθώς γυρίζουν σε υψηλές ταχύτητες. Η τεχνογνωσία από τα χρόνια σχεδιασμού turbo, έχει περάσει στον πρώτο υπερτροφοδότη που εξελίχθηκε από έναν κατασκευαστή μοτοσυκλετών. Και φυσικά, σχεδιάζοντας έναν turbo κινητήρα μοτοσυκλέτας εμείς οι ίδιοι, σημαίνει ότι είχαμε τη δυνατότητα να μην συμβιβαστούμε παρά μόνο με τη μέγιστη αποδοτικότητα".

 

Επόμενο άρθρο »

Honda RC30

« Προηγούμενο άρθρο

Η Kawasaki στην EICMA 2013

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα