• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Kawasaki J-Concept
Αυτό είναι το μέλλον;
Τεστ-Μοντέλα 25/11/2013 - 16:07

Το παραπάνω φουτουριστικό μοντέλο παρουσίασε η Kawasaki στην Έκθεση του Τόκυο.

 

Το εκπληκτικό με το JConcept της Kawasaki, είναι αναμφίβολα το γεγονός ότι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις οδήγησης του αναβάτη του! Το δυναμικό αυτό όχημα - θυμίζει λίγο cheetah με ουρά καρχαρία (!) - έχει δυο modes, "Sport" και "Comfort".

 

Στην πρώτη, η θέση οδήγησης είναι σκυφτή, με τον αναβάτη να πιάνει με τα δυο του χέρια τα άκρα του μοντέλου και τους μπροστινούς τροχούς να είναι κολλημένοι. Αντίθετα στην "Comfort", τα άκρα - τιμόνι του J Concept σηκώνονται ψηλά, οι δυο μπροστινοί τροχοί ανοίγονται προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση και σταθερότητα στον οδηγό, ενώ ο πίσω τροχός μετακινείται ελαφρώς μπροστά ανυψώνοντας παράλληλα τη θέση οδήγησης.

 

Με το J Concept η Kawasaki λανσάρει και τη νέα τεχνολογία μπαταριών, "Gigacell", που όπως αποκαλύπτεται και από το όνομα - πάντα σύμφωνα με την εταιρεία - είναι σε θέση να αποθηκεύσει τεράστια ποσότητα ηλεκτρισμού. Το όλο concept είναι "... μια ευφάνταστη ματιά στο μέλλον της αστικής και υπεραστικής προσωπικής μετακίνησης", σύμφωνα με την Kawasaki.

 

Περισσότερες πληροφορίες - δυστυχώς - δεν υπάρχουν, ωστόσο όπως συμβαίνει με τα περισσότερα sci-fi concepts, δεν περιμένουμε να υλοποιηθεί κάτι αντίστοιχο σύντομα.

 

Επόμενο άρθρο »

Honda RC30

« Προηγούμενο άρθρο

Η Kawasaki στην EICMA 2013

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα