• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia ΕΔ3: Ρεκόρ με το μαλακό ο Marquez!
Εξαιρετικός με το σκληρό ο Lorenzo, πολύ καλός ο Rossi!
Νέα 09/11/2013 - 12:33

Τα τρίτα ελεύθερα της κατηγορίας MotoGP, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Βαλένθια, ξεκίνησαν σε καλές συνθήκες και με τους οδηγούς να έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να παλέψουν για μια θέση μέσα στην πρώτη δεκάδα, που θα τους έδινε το δικαίωμα να βρεθούν απευθείας στο δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων.

 

Η διαδικασία ξεκίνησε ομαλά, με τους οδηγούς να επιβεβαιώνουν ή να δοκιμάζουν μερικά νέα πράγματα στις μοτοσυκλέτες τους, μέχρι τα τελευταία λεπτά όταν και ο καθένας ακολούθησε τη δική του στρατηγική. Φυσικά, στο επίκεντρο ήταν ο Marc Marquez και ο Jorge Lorenzo, που παλεύουν για την ύψιστη τιμή στο MotoGP, τον Τίτλο του καλύτερου αναβάτη στον κόσμο! Ο πρώτος αποφάσισε ότι ήθελε το ψυχολογικό αβαντάζ του να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη θέση των δοκιμών και φορώντας καινούργια μαλακά ελαστικά έκανε έναν ταχύτατο γύρο στην τελευταία του έξοδο! Ο 20χρονος σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:30.803δ και σημείωσε νέο ρεκόρ απόλυτου χρόνου στην πίστα της Βαλένθια!

 

Βέβαια, παρά τη δεύτερή του θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα, της προσοχής μας αξίζει περισσότερο ο Jorge Lorenzo. Ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, υπό την καθοδήγηση του Ramon Forcada, επέλεξε να βγει στα τελευταία τέσσερα περίπου λεπτά με το σκληρό ελαστικό, χωρίς να ενδιαφέρεται για τον ένα γρήγορο γύρο αλλά περισσότερο στο να βρει τις ιδανικές ρυθμίσεις για τον αγώνα της Κυριακής. Ο Ισπανός όμως ήταν εντυπωσιακός με το σκληρό πίσω κι έγραψε δυο χρόνους κάτω από το 1:31 στην τελευταία του έξοδο, μένοντας μόλις για κάτι παραπάνω από ένα δέκατο πίσω από το χρόνο του αντιπάλου του! Αυτός και ο Marquez ήταν οι μόνοι που έπεσαν κάτω από το όριο του 1:31!

 

Πολύ βελτιωμένος στο τέλος και ο Valentino Rossi, κατάφερε να ρίξει τον προσωπικό του χρόνο κατά περίπου έξι δέκατα από χτες και φιγουράρει πλέον στην τρίτη θέση των συνδυασμένων, 0.253 μπροστά από τον καλύτερο χρόνο του Pedrosa, που τον πέτυχε χτες. Ο Ισπανός βετεράνος της Honda δεν κατάφερε να βελτιώσει τον προσωπικό του χρόνο - ακριβώς οι μισοί του grid το πέτυχαν - και βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

 

Από εκεί και πέρα, ο Crutchlow έριξε περισσότερο το βάρος του στις ρυθμίσεις και δεν βελτίωσε το χρόνο του από χτες, χρόνος ωστόσο που ήταν αρκετός να τον κρατήσει μπροστά από τον έκτο Bautista, ο οποίος βελτιώθηκε αλλά όχι αρκετά για να πάρει τη θέση του Βρετανού. Στις δυο επόμενες θέσεις ακολουθούν οι Bradl και Smith - χάρη στους χτεσινούς τους χρόνους - με τον Hayden να παίρνει μια άτυπη ρεβάνς - στο τέλος - από τον ομόσταυλό του και να είναι αυτός ένατος, 0.178 μπροστά από τον Dovi που κλείνει τους πρώτους δέκα.

 

Στις κατατακτήριες 1, μάχη για τις δυο πρώτες θέσεις - που δίνουν το εισιτήριο για το επόμενο σκέλος κατατακτηρίων - θα δώσουν αναμφίβολα οι Iannone, Aleix Espargaro και Michele Pirro.

 

Δείτε τα συνδυασμένα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Valencia Moto2: ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Valencia: ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα