• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Marquez vs Lorenzo
Στην τελευταία μάχη του Πρωταθλήματος!
Νέα 04/11/2013 - 09:56

Στη Βαλένθια, στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, οι φίλαθλοι του MotoGP θα έχουν την ευκαιρία να δουν μια τελευταία τεράστια μάχη ανάμεσα στους Marc Marquez και Jorge Lorenzo, για να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2013!

 

Την τελευταία φορά που το Πρωτάθλημα αποφασίστηκε στο τέλος, ήταν το 2006 με τον Nicky Hayden να στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής μετά από ένα λάθος του Valentino Rossi. Εφτά χρόνια μετά, προσδοκούμε μια συγκλονιστική μάχη ανάμεσα στο φαινόμενο Marc Marquez και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jorge Lorenzo.

 

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ισπανό της Yamaha, ο οποίος πήρε τη νίκη στο Κατάρ, την ώρα που ο Marquez εξέπληττε πολλούς προσπερνώντας τον Pedrosa για να ανέβει στο βάθρο. Ποιός άλλωστε θα περίμενε στην αρχή της σεζόν, ο 20χρονος rookie να έχει τερματίσει στο βάθρο σε κάθε αγώνα που έχει τερματίσει; Μόλις δυο τα λάθη για τον μικρό - ένα στο Mugello και το άλλο στην Αυστραλία - και μένει να δούμε αν θα του κοστίσουν τον περιβόητο Τίτλο.

 

Τα "αν" βέβαια θα σκέφτεται και ο Lorenzo. Ο αγώνας του στο Assen ανεπανάληπτος, επιστρέφοντας στην πίστα μετά την πτώση του την Παρασκευή και την επέμβαση που έκανε στη Βαρκελώνη! Βέβαια δεν ξεχνάμε και την πτώση του στο Sachsenring, αυτή που ενδεχομένως του κόστισε περισσότερο. Πολύ περισσότερες οι πτώσεις για τον Marquez, αλλά όπως λένε οι περισσότεροι στα paddock: "Είναι νέος και ανακάμπτει εύκολα!"

 

Οι δυο Ισπανοί έχουν δώσει αξέχαστες μάχες φέτος και οι μεταξύ τους προσπεράσεις έκοβαν την ανάσα, όπως για παράδειγμα η φοβερή τους μονομαχία στο Silverstone, μια από τις καλύτερες του Πρωταθλήματος και οπωσδήποτε των τελευταίων χρόνων. Άλλοι λένε ότι ο Marquez θα έπρεπε να είχε πάρει ήδη τον Τίτλο, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι πολύ τυχερός που δεν έχει σοβαρό τραυματισμό. Φυσικά δεν λείπουν και οι υποστηρικτές του Lorenzo, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο Ισπανός το αξίζει περισσότερο φέτος. Οι γνώμες πολλές και φυσικά αντικρουόμενες.

 

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, τα γεγονότα που αφορούν στους δυο διεκδικητές δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Ο Marquez έρχεται στη Βαλένθια με 13 βαθμούς διαφοράς και μια τέταρτη θέση στον αγώνα της Κυριακής, θα του εξασφαλίσει τον Τίτλο ανεξάρτητα του τι θα κάνει ο Lorenzo. Κάτι βέβαια που φαίνεται εύκολη υπόθεση για τον τρομερό rookie, ωστόσο πάντα θα υπάρχουν στους αγώνες ταχύτητας απρόβλεπτοι παράγοντες, όπως ο καιρός ή τεχνικά προβλήματα ή ακόμα και λάθη μηχανικών... Απέναντι σ' αυτά, ο Marquez αντιπαρατάσσει τα εξής: έξι νίκες, οχτώ pole positions, 14 πρώτες σειρές στο grid, 15 βάθρα και 11 ταχύτεροι γύροι..!

 

Φυσικά και ο Lorenzo έχει πετύχει τα δικά του επιτεύγματα. Ο Πρωταθλητής του 2010 και του 2012 έχει κερδίσει εφτά αγώνες φέτος - τους περισσότερους από κάθε άλλον - ενώ σχετικά με τον ηρωισμό του στην Ολλανδία, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο. Άλλωστε, το γεγονός και μόνο ότι είναι στη μάχη για τον Τίτλο - έχοντας "μόνο" τέσσερεις pole positions και δυο ταχύτερους γύρους - αποδεικνύει την αξία του Ισπανού. Ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμά του να είναι η πεποίθησή του ότι δεν έχει χάσει τον Τίτλο, παρά το ότι τερμάτιζε πέμπτος, έκτος κι έβδομος, όπως και πέντε φορές στην τρίτη θέση, πίσω από το δίδυμο της Honda στους αγώνες του Austin, της Jerez, της Indianapolis, του Brno και της Sepang.

 

Η αποφασιστική μάχη θα δοθεί σε τέσσερεις ημέρες περίπου, στην πίστα της Βαλένθια, ένας αγώνας αντάξιος - ελπίζουμε - μιας συναρπαστικής φετινής σεζόν!

 

Επόμενο άρθρο »

Κυκλοφόρησε το 28ο τεύχος του Cycle Ride

« Προηγούμενο άρθρο

Elias: Θέλω να παραμείνω στα SBK!

Χορηγοί