• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha: Από τον Mortimer στον Lorenzo!
200 νίκες για τον γιαπωνέζο κατασκευαστή στη μεγάλη κατηγορία!
Νέα 30/10/2013 - 10:34

Η νίκη του Jorge Lorenzo στο Motegi της Ιαπωνίας την Κυριακή που μας πέρασε, ήταν η 200στή για την ομάδα της Yamaha στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο γιαπωνέζος κατασκευαστής έχει μακρά παράδοση και ιστορία στη μεγάλη κατηγορία, που ξεκινά από το 1973 όταν ο Βρετανός Chas Mortimer πήρε την πρώτη νίκη στα 500cc, την κατηγορία που το 2002 θα γινόταν ευρέως γνωστή ως "MotoGP".

 

Η Yamaha είναι ο δεύτερος κατασκευαστής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που φτάνει το όριο των 200 νικών, μετά τη Honda. Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία αυτή της Yamaha, έπαιξε ο θρύλος του MotoGP, Giacomo Agostini, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν τρεις Αμερικανοί που πρόσθεσαν τις δικές τους επιτυχίες με τη Yamaha: οι Kenny Roberts, Eddie Lawson και Wayne Rainey.

 

Ο Agostini πήρε έξι νίκες το1975, χρονιά που κατέκτησε τον τελευταίο του Τίτλο, ενώ ο Kenny Roberts είχε τη δική του συμβολή με τα τρία Πρωταθλήματα στα 500cc από το 1978 μέχρι και το 1980. Ακολούθησε ο Lawson, ο οποίος πρόσθεσε άλλες 26 νίκες στη Yamaha, με την οποία σήκωσε και τρεις Τίτλους, το 1984, 1986 και 1988. Ο Rainey πήρε 24 νίκες στο διάστημα 1990, 1991 και 1992 όταν και κατέκτησε το Πρωτάθλημα. Ένα τραγικό ατύχημα την τελευταία χρονιά θα ανάγκαζε τον Αμερικανό να σταματήσει την καριέρα του και τη σκυτάλη των επιτυχιών για την εταιρεία πήραν Ευρωπαίοι οδηγοί, όπως ο Luca Cadalora και ο Max Biaggi, με τον τελευταίο να κοντράρεται εντός κι εκτός πίστας με τον Valentino Rossi!

 

Ο Ιταλός σούπερ-σταρ θα έφτανε στην ομάδα της Yamaha το 2004 και θα κέρδιζε τέσσερεις Τίτλους και το εντυπωσιακό νούμερο των 47 αγώνων με τα μπλε χρώματα της ομάδας! Το 2008 θα έφτανε στο εργοστάσιο άλλο ένα εκπληκτικό ταλέντο, ο Jorge Lorenzo, ο οποίος στα 26 του χρόνια έχει 30 νίκες με την Yamaha και δυο Παγκόσμια Πρωταθλήματα! "Είναι πολύ ιδιαίτερο και μεγάλη τιμή να είσαι ο οδηγός που πετυχαίνει την 200στή νίκη. Ακόμα πιο ιδιαίτερο είναι το ότι το πετύχαμε αυτό μέσα στην έδρα της Honda! Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το επίτευγμα αυτό, για τη νίκη, για το αποτέλεσμα, για τις συνθήκες που αντιμετωπίσαμε αλλά και για το Πρωτάθλημα!" παραδέχτηκε ο Ισπανός άσος.

 

Επόμενο άρθρο »

Ρεκόρ Βρετανού rookie ο Smith!

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: Paddock girls

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα