• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Crutchlow: Ο κορυφαίος δορυφορικός οδηγός!
"Στόχος μου πριν τον αγώνα να ήμουν ο 1ος μη εργοστασιακός"
Νέα 28/10/2013 - 17:56

Με την έβδομη θέση του στον αγώνα της Ιαπωνίας, ο Cal Crutchlow εξασφάλισε το τίτλο του κορυφαίου δορυφορικού αναβάτη για το 2013. Ο Βρετανός οδηγός είχε να αντιμετωπίσει στον αγώνα ένα μπροστινό δίσκο (των 340mm) που είχε υπερθερμανθεί και τη λάθος επιλογή στο ελαστικό, καταλαμβάνοντας τη χειρότερή του θέση από το GP του Silverstone.

 

Η συγκεκριμένη πίστα δεν είναι ευνοϊκή για τον Crutchlow, ο οποίος πέρυσι έχασε μια θέση στο βάθρο γιατί έμεινε από βενζίνη στον αγώνα! Αντιμετωπίζοντας τα παραπάνω προβλήματα, ο Βρετανός έμεινε 27 ολόκληρα δευτερόλεπτα πίσω από την εργοστασιακή Yamaha του Lorenzo.

 

"Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, διότι από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι το μπροστινό φρένο είχε υπερθερμανθεί, αλλά και το ότι η επιλογή του πίσω σκληρού δεν ήταν η καλύτερη", αποκάλυψε ο Crutchlow. "Με το πρόβλημα στο φρένο, κύριο μέλημά μου ήταν να μην πέσω στον Bradley μπροστά μου. Το ελαστικό μου ήταν καλό για το δεύτερο μισό του αγώνα και κατάφερα να περάσω τον Bradley, αλλά όταν ήρθε ο Valentino ήταν αρκετά γρήγορος. Μας έλειπαν μόνο λίγα πράγματα ώστε να παρουσιαζόμασταν πιο ανταγωνιστικοί, αλλά ακόμα και με το μαλακό ελαστικό δεν θα είχα ποτέ το ρυθμό του Lorenzo".

 

Οι εννέα βαθμοί που πήρε στον αγώνα, του εξασφάλισαν την 5η θέση στη βαθμολογία και τον άτυπο τίτλο του κορυφαίου δορυφορικού αναβάτη, μια εξαιρετική επιβράβευση για την προσπάθεια που κατέβαλε όλη τη σεζόν.

 

"Στα θετικά, το γεγονός ότι εξασφαλίσαμε την πέμπτη θέση και ο στόχος μου πριν τον αγώνα ήταν να τερματίσω ως ο καλύτερος μη εργοστασιακός αναβάτης", πρόσθεσε. "Μετά από μια δύσκολη περίοδο των τριών συνεχόμενων αγώνων, πάμε σπίτι για να ξεκουραστούμε πριν κατευθυνθούμε προς Βαλένθια για το τέλος του Πρωταθλήματος, όπου και θα προσπαθήσουμε για ένα δυνατό αποτέλεσμα".

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Έρχεται ο μικρός μου αδερφός!

« Προηγούμενο άρθρο

Bautista: Καλή θέση...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα