• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οριστικά εκτός αγώνων ο Ben Spies!
"Σ'αυτό το άθλημα τα έδωσα όλα!"
Νέα 28/10/2013 - 08:39

Η ομάδα της Ducati και ο Ben Spies έκαναν γνωστό το Σάββατο που μας πέρασε ότι ο Αμερικανός άσος θα σταματήσει την επαγγελματική του καριέρα με τους αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλετών. Όπως διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση, "ερωτηματικό παραμένει η φυσική του κατάσταση και το αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί του χρόνου".

 

Ως εκ τούτου και οι δυο πλευρές αποφάσισαν να λύσουν κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του Spies, το οποίο υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έληγε το 2014. Ο τρεις φορές Πρωταθλητής στα Αμερικανικά Superbike και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα SBK το 2009, έχει περάσει τους τελευταίους 12 μήνες αναρρώνοντας από τους τραυματισμούς του στους ώμους.

 

Τον περασμένο Οκτώβριο εγχειρίστηκε στο δεξί του ώμο, μετά την πτώση στο GP της Μαλαισίας, ενώ στο μεσοδιάστημα μέχρι την έναρξη της φετινής σεζόν ακολούθησε ένα έντονο πρόγραμμα αποθεραπείας. Ο Αμερικανός αγωνίστηκε - αν και όχι 100% έτοιμος - στους δυο πρώτους αγώνες της χρονιάς, στο Κατάρ (10ος) και στο Austin (13ος), αλλά στον τραυματισμένο του ώμο προστέθηκε κι ένα πρόβλημα στο στήθος.

 

Έμεινε εκτός μέχρι τον Αύγουστο και το GP της Indianapolis, όπου και επέστρεψε αλλά μια σφοδρή του πτώση στα ελεύθερα τον τραυμάτισε αυτή τη φορά στον αριστερό του ώμο. Ο Spies επέστρεψε στο χειρουργείο και από τότε είναι εκτός δράσης.

 

"Η πτώση μου στην Indy ήταν άσχημη", παραδέχτηκε ο Ben σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους. "Ωστόσο σε καμμία περίπτωση δεν έφτασε το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τον δεξί μου ώμο. Επί εννέα μήνες κάνω αποθεραπεία, αλλά ο ώμος μου δεν είναι ο ίδιος. Δεν έχει περάσει ημέρα χωρίς να πονάω από τότε". Για 21 χρόνια ο Ben Spies αγωνίζεται μέσα στις πίστες, ήρθε όμως η ώρα για το τέλος. "Ξέρω ότι είναι η σωστή στιγμή. Είναι δύσκολη, αλλά η σωστή απόφαση...", εξήγησε.

 

"Για μένα, είναι πιο δύσκολο για τους οπαδούς μου και τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει και ήθελα τόσο πολύ να είμαι με τη Ducati για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Filippo Preziosi, όσο ήταν με την ομάδα, με ήθελε πολύ, αλλά και οι Claudio Domenicali και Alessandro Cicognani με είχαν σε εκτίμηση. Έτσι είναι μια ακόμα πιο δύσκολη απόφαση, όταν ξέρεις ότι απογοητεύεις τόσους ανθρώπους, ωστόσο είναι η σωστή επιλογή", πρόσθεσε.

 

Υπήρχαν βέβαια και οι προσφορές να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των SBK. Ducati μου έκανε πολύ καλή προσφορά κι εγώ ανυπομονούσα να επιστρέψω στο Πρωτάθλημα αυτό. Μου είναι δύσκολο που δεν θα τα καταφέρω. Αν επέστρεφα, θα το έκανα για τους λάθους λόγους. Γνωρίζω καλά ότι δεν είμαι στο ίδιο επίπεδο που ήμουν και πάντα έλεγα ότι δεν θα είμαι ένας ακόμα από τους αναβάτες που απλά "γυρίζουν" στην πίστα. Δεν είμαι εγώ αυτός".

 

Πλέον το μέλλον περιλαμβάνει περισσότερο χρόνο με φίλους, με την οικογένειά του αλλά και με την ποδηλατική ομάδα που του ανήκει, την Elbowz Racing. "Η ομάδα πάει καλύτερα χρόνο με το χρόνο. Τώρα θα έχω περισσότερο χρόνο να είμαι πιο κοντά στους οδηγούς και στους σπόνσορες. Θέλω βέβαια να συνεχίσω να συμμετέχω και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Δεν θα είμαι σε κάθε αγώνα, αλλά θα συμβάλλω με όποιον τρόπο μπορώ!"

 

Στο τέλος, ο Αμερικανός άσος μίλησε λίγο για την καριέρα του στις πίστες: "Ξεκίνησα στα 8 μου χρόνια τους αγώνες και στα 12-13 ταξίδευα πολύ, είχα μια πλήρη απασχόληση. Στόχος μου ήταν να πληρώνομαι για να οδηγώ μοτοσυκλέτες. Όλα τ' αλλα ήταν απλά μπόνους! Κατάφερα να αγωνιστώ για μια εργοστασιακή ομάδα και κερδίσαμε τίτλους στο αμερικανικό πρωτάθλημα και στα SBK. Δεν έχω καταφέρει να πάρω τον Τίτλο στο MotoGP, αλλά κέρδισα έναν αγώνα στην πιο ιστορική πίστα του ημερολογίου, το Assen".

 

"Ήμουν στην πεντάδα του Πρωταθλήματος και ο καλύτερος Αμερικανός για μερικά χρόνια. Πετύχαμε πολλά, ο Tom Houseworth κι εγώ δουλέψαμε μαζί για πάνω από 10 χρόνια. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Αυτό που ξεχωρίζει, είναι το ότι κέρδισα τρεις τίτλους στα αμερικανικά Superbikes... δεν ξέρω πως θα με κρίνουν οι άνθρωποι σε σχέση με άλλους αναβάτες, αλλά νιώθω ότι συνέβαλα με τον τρόπο μου στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μου έδωσε και πολλά. Δεν ήμουν ποτέ ο πιο ταλαντούχος οδηγός στην πίστα. Ήμουν κοντά όμως κι έπρεπε να δουλέψω πραγματικά σκληρά για να πετύχω νίκες. Σ' αυτό το άθλημα τα έδωσα όλα!"

 

Επόμενο άρθρο »

Pol Espargaro: Παγκ. Πρωταθλητής Moto2!

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Δεν μου έμεινε τίποτα...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα