• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Μέχρι να τελειώσει ο αγώνας...
... το Πρωτάθλημα δεν είναι χαμένο!
Νέα 27/10/2013 - 18:38

Ο Jorge Lorenzo έκανε ακόμα έναν αλάνθαστο αγώνα φέτος και κατάφερε να δωρίσει τη 200στή νίκη της Yamaha μέσα στην πίστα της Honda, διατηρώντας παράλληλα ζωντανές τις ελπίδες του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

 

Ήδη από το πρωινό ζέσταμα-ελεύθερες δοκιμές, ο Lorenzo είχε δει την ταχύτητα των Honda στη στεγνή πια πίστα και αποφάσισε να φορέσει το μαλακό ελαστικό στον αγώνα, κάτι που του έδωσε έναν "αέρα" σχεδόν ενός δευτερολέπτου στην αρχή! Σύντομα όμως οι δυο εργοστασιακές Honda ήταν πίσω του, με τον αποφασισμένο Ισπανό να πιέζει την Μ1 του και να σημειώνει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 16ο γύρο!

 

Η πίεση απέδωσε και ο Lorenzo κατάφερε να πάρει μια τεράστιας σημασίας νίκη μέσα στο Motegi! "Στις πρωινές ελεύθερες δοκιμές, οι τρεις πρώτοι ήταν με Honda. Αυτό σημαίνει ότι εδώ είναι πολύ δυνατοί. Η ευχαρίστηση λοιπόν είναι μεγαλύτερη, διότι κερδίσαμε εδώ, στην πίστα της Honda, πετύχαμε τη 200στή νίκη της Yamaha και μάλιστα παίρνοντας πολλά ρίσκα με το μαλακό ελαστικό", δήλωσε ο Ισπανός.

 

"Ο αγώνας ήταν σκληρός από φυσικής κατάστασης, αλλά κράτησα την αυτοσυγκέντρωσή μου και ήθελα πάρα πολύ αυτή τη νίκη". Στη συνέχεια μίλησε για την απόφαση να φορέσει το μαλακό πίσω ελαστικό. "Το αποφασίσαμε την τελευταία στιγμή, διότι η θερμοκρασία είχε ανέβει 10 βαθμούς περίπου κι ένιωθα καλύτερα με το μαλακό. Για μένα και τη Yamaha μου ήταν η πιο σωστή επιλογή, αλλά ίσως οι Honda να τα πήγαιναν καλύτερα με άλλο ελαστικό".

 

Πλέον, ο 26χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, πάει στη Βαλένθια γνωρίζοντας ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν: "Βλέποντας τους αγώνες της Moto2 και της Moto3 ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Μέχρι να τελειώσει ο αγώνας, το Πρωτάθλημα δεν είναι χαμένο! Δεν προηγούμαι στη βαθμολογία και δεν εξαρτάται από εμένα, αλλά θα δούμε τι στρατηγική θα ακολουθήσουμε στη Βαλένθια. Είμαι όμως ο αναβάτης με τις περισσότερες νίκες το 2013 και αυτό είναι πολύ σημαντικό!"

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Guareschi εκτός Ducati, για το team VR46

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Σημαντική δεύτερη θέση!

Χορηγοί