• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία Moto3: Στο photo finish κρίθηκε ο αγώνας!
O Rins κέρδισε για 3 χιλιοστά τον Vinales, 3ος ο Salom
Νέα 20/10/2013 - 09:14

Η νίκη του Alex Rins στο Phillip Island της Αυστραλίας ήταν σίγουρα και η πιο δραματική του Ισπανού για το 2013! Ο Rins ο οποίος πιέζει για την κατάκτηση του φετινού Τίτλου, έχει τρείς νίκες στους τέσσερεις τελευταίους αγώνες, ενώ ισοφάρισε και τις έξι νίκες της σεζόν που έχει ο αντίπαλός του, Luis Salom.

 

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και καλύτερη απόδειξη αυτού, το γεγονός ότι οι εφτά πρώτοι είχαν μεταξύ τους διαφορά λίγο πάνω από ένα δευτερόλεπτο, με τον Vazquez να ολοκληρώνει στο 1,1 από τον Rins! Η βροχή έκανε την εμφάνισή της σε μερικά σημεία της πίστας, δοκιμάζοντας τις ικανότητες των οδηγών πάνω στη νέα άσφαλτο!

 

Η μάχη για την κορυφή ήταν τιτάνια, με τον Salom να είναι στην έβδομη θέση αλλά προς το τέλος να κάνει μια από τις γνωστές του τρομερές επιθέσεις και ανέβαινε συνεχώς θέσεις! Εντυπωσιακός ο Jonas Folger, κατάφερε να αρπάξει τα ηνία του αγώνα στη στροφή Doohan, μόνο και μόνο για να ανοιχτεί στη συνέχεια και να πέσει στην έκτη θέση.

 

Το πέρασμα από τη γραμμή τερματισμού ήταν το πιο κοντινό σε αγώνα φέτος, με τον Alex Rins να επικρατεί για 3 χιλιοστά του δευτερολέπτου του Vinales. Οι δυο τους έκαναν εξαιρετικό αγώνα, έχοντας ξεκινήσει από τη δεύτερη σειρά του grid! Ο νικητής της Αυστραλίας πλέον απέχει πέντε βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας και τον Salom, με τον Vinales να είναι ακόμα στο παιχνίδι του Τίτλου, όντας 22 βαθμούς πίσω, δυο αγώνες πριν το τέλος!

 

Στην τέταρτη θέση ο Alex Marquez, με το πρώτο γκρουπ των αναβατών να ολοκληρώνεται από τους Jack Miller, Jonas Folger και Efren Vazquez. Ο Antonelli πέρασε όγδοος τη γραμμή τερματισμού και αρκετά πιο πίσω, 15 δευτερόλεπτα από την κορυφή, ακολούθησε ο Niklas Ajo. Τη δεκάδα έκλεισε ο Alexis Masbou. Από τη δέκατη ως και την 17η θέση οι διαφορές των αναβατών ήταν μικρές και σε αυτό το γκρουπ έδωσε τη μάχη του ο Θανάσης Σίσσης, ο οποίος εν τέλει ολοκλήρωσε στην 16η θέση, χάνοντας για 36 χιλιοστά τη δυνατότητα να προσθέσει άλλον ένα βαθμό στο ενεργητικό του φέτος. Ο Θανάσης έμεινε περίπου εφτά δέκατα πίσω από τον δέκατο, άλλο ένα στοιχείο του πόσο δυνατός ήταν ο σημερινός αγώνας, αλλά και πόσο ανταγωνιστική είναι η Moto3 και φέτος.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα στο 1ο συνοδευτικό μας αρχείο και τη βαθμολογία στο δεύτερο!

 

Επόμενο άρθρο »

Αυστραλία Moto2: Νικητής ο Espargaro!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Νέα μορφή του αυριανού αγώνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα