• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρώτο "Match Point" για Marquez
Αυτή την Κυριακή στον αγώνα της Αυστραλίας
Νέα 16/10/2013 - 10:19

Ο rookie της χρονιάς και πρωτοπόρος στη βαθμολογία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, θα έχει αυτή την Κυριακή την πρώτη από τις τρεις ευκαιρίες του να "κλειδώσει" το Πρωτάθλημα!

 

Κανείς rookie δεν έχει καταφέρει να κερδίσει το Πρωτάθλημα στην παρθενική του χρονιά από το 1978, χρονιά κατά την οποία ο βασιλιάς Kenny Roberts θριάμβευσε, ωστόσο ο Marquez είναι έτοιμος να γράψει (ξανά) ιστορία, επαναλαμβάνοντας τον άθλο αυτό, 35 χρόνια μετά!

 

"Ήταν καλό Σ/Κ στη Μαλαισία και πήραμε πολύτιμους βαθμούς για το Πρωτάθλημα", σχολίασε ο νεαρός αναβάτης, ο οποίος θέλει - με το τέλος του αγώνα στο Phillip Island - να έχει διαφορά 51 βαθμών, για να ανακηρυχθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2013!

 

"Τώρα, χωρίς περιθώρια ξεκούρασης, ταξιδεύουμε για Αυστραλία και πρέπει να διατηρήσουμε την ίδια κατεύθυνση και την ίδια νοοτροπία που μας έχει φτάσει μέχρι εδώ. Το Phillip Island είναι σημαντικό για το Πρωτάθλημα, καθώς απομένουν τρεις αγώνες και κάθε βαθμός μετράει. Θα προσεγγίσουμε όμως και τον επόμενο αγώνα όπως πάντα, δουλεύοντας σκληρά και διατηρώντας την αυτοσυγκέντρωσή μας", πρόσθεσε.

 

Ο Marquez - Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2010 στα 125cc και το 2012 στη Moto2 - έχει καταπληκτικές επιδόσεις φέτος, έχοντας σημειώσει έξι νίκες (ρεκόρ για rookie) κι έχοντας χάσει μόλις σ' έναν αγώνα το βάθρο. Οι αντίπαλοί του έχουν: Lorenzo: 5 νίκες, Pedrosa: 3 νίκες Rossi: 1 νίκη.

 

Ο Marquez πήρε τη θέση του Casey Stoner στην ομάδα της Respol Honda φέτος, τον οποίο θα δούμε αυτή την Κυριακή να κάνει ένα γύρο στην πίστα της Αυστραλίας, δίπλα στους Mick Doohan και Wayne Gardner.

 

Επόμενο άρθρο »

"Ανεβασμένος" ο Pedrosa στην Αυστραλία

« Προηγούμενο άρθρο

SYM: Ολοκληρώθηκε το 2ο Scooter Festival

Χορηγοί