• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang ΕΔ2: Μόνος του κι όλοι τους!
Ένας καταπληκτικός Pedrosa, άνετα στην πρώτη θέση
Νέα 11/10/2013 - 16:12

Η σημερινή ημέρα ανήκε στον εξαιρετικό Dani Pedrosa, ο οποίος στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά στην πίστα της Μαλαισίας, κατάφερε να είναι ο μόνος που έπεσε κάτω από το 2:01, πλησιάζοντας μάλιστα το χρόνο που είχε χαρίσει την pole position στον Jorge Lorenzo πέρυσι (2:00.334)!

 

Ο Ισπανός, μ’ έναν ταχύτατο γύρο – τον μοναδικό του – στο 2:00.554 δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους του, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις του για τον επερχόμενο αγώνα της Κυριακής. Να σημειώσουμε ότι η πίστα είχε αρχίσει να στεγνώνει νωρίς και από τα μέσα και μετά το κράτημά της ήταν τέτοιο, που επέτρεψε στους περισσότερους να βελτιώσουν τους χρόνους τους από το πρωί. Νωρίτερα, στις ΕΔ2 της Moto3, είχε βρέξει και τα νερά είχαν κάνει την εμφάνισή τους σε ορισμένα σημεία της πίστας.

 

Η Honda έκανε και πάλι το 1-2, με τον Marquez να παίρνει τη δεύτερη θέση, αλλά να μένει πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Dani. Ο τελευταίος μάλιστα, λίγο έλειψε να ισοφαρίσει και να ξεπεράσει το ρεκόρ τελικής που έκανε ο 20χρονος ομόσταυλός του στις ΕΔ1 (327χλμ/ώρα). Ο Pedrosa «έγραψε» 326.9χλμ/ώρα το μεσημέρι (ώρα Μαλαισίας).

 

Πιο πίσω ακολουθούν δυο Yamaha, με τον Cal Crutchlow να βελτιώνεται θεαματικά από το πρωί και να πλασάρεται στην τρίτη θέση, χάνοντας λίγο σε τελική σε σχέση με τους εργοστασιακούς συναδέλφους του. Τέταρτος και 0.172δ μπροστά από τον Lorenzo, ο Valentino Rossi ο οποίος ήταν χαρούμενος και αυτός με τη μεγάλη του βελτίωση σε σχέση με το πρωί. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν για τον Jorge, ο οποίος πηγαινοερχόταν ανήμπορος να αντιδράσει μέσα στο γκαράζ του. Στο τέλος έμεινε πολύ χαμηλά, στην έκτη θέση, με τον Alvaro Bautista να τον ξεπερνά για 51 χιλιοστά.

 

Ο Stefan Bradl ήταν ο τελευταίος που έπεσε κάτω από το 2:02, με τη διαφορά του από την κορυφή να διαμορφώνεται στο 1.1δ. Νικητής στον εμφύλιο της Ducati ο Nicky Hayden, ο οποίος επικράτησε του πολύ βελτιωμένου Dovizioso για κάτι περισσότερο από ένα δέκατο. Πίσω τους, ο Bradley Smith και η δορυφορική του Yamaha, κλείνει τους πρώτους δέκα που θα πάρουν το εισιτήριο για τις ΚΑΤ2, αν ο καιρός αύριο είναι βροχερός από το πρωί, κάτι διόλου απίθανο. Συγκλονιστικός – για μια ακόμη φορά – ο Aleix Espargaro, ο οποίος αν και έχανε 20χλμ/ώρα (!) στις μεγάλες ευθείες της πίστας, εν τούτοις κατάφερε να πάρει την 11η θέση, 59 μόλις χιλιοστά κάτω από τη Yamaha του Smith, ο οποίος του «έριχνε» 11,7χλμ/ώρα στις ευθείες! Ο Colin Edwards δεν βελτίωσε τον πρωινό του χρόνο κι έτσι δεν κατάφερε να διατηρήσει τα ηνία της καλύτερης CRT της ημέρας.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τους χρόνους, στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Πολλά τα προβλήματα για τον Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Pedrosa στην κορυφή…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα