• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Hayden-Ducati-Aspar-Honda: Τι μέλλει γενέσθαι;
Ποιό ρόλο παίζει ο Gigi Dall'Igna σε όλα αυτά;
Νέα 09/10/2013 - 14:10

Έχει περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και το μέλλον του Nicky Hayden δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, με τον Ιταλό συνεχώς να επιβεβαιώνει ότι μέσα λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε περισσότερα, δηλώσεις που στο τέλος δεν επαληθεύονται. Βέβαια, όσοι διαβάζετε καθημερινά το site και τα νέα του, θα γνωρίζετε ότι ο Hayden μας αποκάλυψε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Aspar, αλλά από τότε τίποτα επίσημο δεν έχει ανακοινωθεί.

 

Στο διάστημα που μεσολάβησε, ο Nicky έχει εντοπιστεί συχνά-πυκνά να μπαινοβγαίνει στο φορτηγό της ομάδας του Aspar τα Σ/Κ των αγώνων. Παράλληλα, όλα έδειχναν ότι θα οδηγούσε μια μοτοσυκλέτα της Aprilia, ένα εντελώς καινούργιο σύνολο με seamless κιβώτιο, πνευματικές βαλβίδες και νέο πλαίσιο. Ωστόσο τα πράγματα φαίνεται να διαφοροποιούνται τις τελευταίες ημέρες...

 

Το πρόσωπο που περνά στο προσκήνιο, είναι ο Gigi Dall'Igna, ο νυν επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Aprilia και ο άνθρωπος πίσω από τις πολλές επιτυχίες του κατασκευαστή, συμπεριλαμβανομένου και του Τίτλου στα SBK πέρυσι, με τον Max Biaggi. Θυμίζουμε ότι πριν το καλοκαίρι, υπήρχαν οι φήμες ότι η Ducati προσέγγισε τον Ιταλό και προσπάθησε να αποσπάσει την υπογραφή του, χωρίς όμως επιτυχία.

 

Πλέον, σύμφωνα και με δημοσιεύματα από την Ιταλία, όλα έχουν αλλάξει! Αρκετές πηγές αναφέρουν ότι ο Dall'Igna είναι έτοιμος να μεταπηδήσει στη Ducati, αφενός έχοντας υποστεί περιορισμούς στο budget από την Aprilia και αφετέρου έχοντας λάβει διαβεβαιώσεις από τους κόκκινους ότι θα έχει το ελεύθερο στο αγωνιστικό τμήμα. Βέβαια, ο Dall'Igna θα λογοδοτεί στον νυν επικεφαλής, Bernhard Gobmeier, ωστόσο ακούγεται ότι θα έχει το ελεύθερο να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση του τμήματος και σε απολύσεις μηχανικών!

 

Το τελευταίο μας θυμίζει τις πρόσφατες δηλώσεις του Dovizioso, ο οποίος έλεγε ότι το πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα υπάρχει κι εφόσον οι άνθρωποι στο εργοστάσιο δεν κατάφεραν να το λύσουν, κάτι άλλο φταίει... Σε όλα τα παραπάνω, πρέπει να συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι ο Aspar σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αγοράσει την Honda των ιδιωτών, έχοντας στα υπόψη του ότι θα υποστηρίξουν την κίνησή του αυτή, τόσο το HRC, όσο και η Honda Αμερικής, που θέλει να δει και πάλι τον Hayden πάνω στη σέλα μιας Honda!

 

Ο Αμερικανός αναβάτης πρόσθεσε και τη δική του άποψη στα άλυτα - μέχρι σήμερα - προβλήματα της Desmosedici, λέγοντας ότι το κενό που άφησε ο Preziosi ήταν δυσαναπλήρωτο. "Ήταν αναμφίβολα ηγέτης και σίγουρα έλειψε από τη στιγμή που αποχώρησε", υπογράμμισε ο Hayden. Αν τελικά πραγματοποιηθεί η μετεγγραφή του Dall'Igna, τότε το αγωνιστικό τμήμα θα έχει ένα στιβαρό χέρι και μια ξεκάθαρη κατεύθυνση.

 

Ό, τι και να γίνει στο μέλλον, αυτό που αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη Ducati είναι να ξαναβρεί το δρόμο των επιτυχιών, από τον οποίο εκτροχιάστηκε από το 2007 ως και σήμερα. Πρόσφατα ο Philip Morris ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στους κόκκινους, υπογράφοντας συμφωνία για ακόμα ένα χρόνο, ωστόσο και η υπομονή του κολοσσού αυτού έχει όρια. Η Ducati χρειάζεται κάποιον με τεχνολογική ευφυΐα, αλλά και ηγετικές ικανότητες ώστε να σταματήσει την καθοδική πορεία. Ενδεχομένως αυτός, να ακούει στο όνομα: Gigi Dall'Igna, ο άνθρωπος που έχει τα δυο εργοστάσια να περιμένουν την επόμενη κίνησή του!

 

Επόμενο άρθρο »

Επίσημο: Dall'Igna αντί Gobmeier!

« Προηγούμενο άρθρο

Redding: Στην άκρη το MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα