• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Magny-Cours: Με το ένα χέρι στον Τίτλο!
O super Sykes, διέλυσε τους αντιπάλους του!
Νέα 06/10/2013 - 21:12

Ο Tom Sykes θα έχει ένα προβάδισμα 37 βαθμών στον τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK, μετά την εκπληκτική διπλή του νίκη στο Magny-Cours! Ο Βρετανός έκανε μια αλάνθαστη εμφάνιση και κυριάρχησε και στο δεύτερο σκέλος οδηγώντας εκπληκτικά και παίρνοντας τη νίκη ένα γύρο νωρίτερα, μετά την πτώση των Laverty και Guintoli εξαιτίας μιας ξαφνικής νεροποντής.

 

Οι δυο τους δεν κατάφεραν να συνεχίσουν και η κόκκινη σημαία κυμάτισε για λόγους ασφαλείας, με τα τελικά αποτελέσματα να καθορίζονται έναν γύρο προηγουμένως και τον Sykes να ανακηρύσσεται νικητής. Ο Sykes ξεκίνησε δυνατά και παρά τις προσπάθειες των δυο αντιπάλων του της Aprilia, ο Βρετανός είχε φοβερό ρυθμό και συνεχώς αύξανε τη μεταξύ τους διαφορά!

 

Μετά από μόλις τρεις γύρους ο Sykes είχε φτιάξει μια διαφορά της τάξης των (πάνω από) τριών δευτερολέπτων (!) που έφτασε και πάνω από έντεκα πριν το πρόωρο τέλος του αγώνα. Η αλλαγή των καιρικών συνθηκών λειτούργησε αρνητικά για τους Guintoli και Laverty, οι οποίοι έδιναν μια συναρπαστική μεταξύ τους μάχη στους τελευταίους γύρους. Στον 17ο γύρο ο Laverty θα προσπερνούσε τον ομόσταυλό του και θα πλασαριζόταν δεύτερος, ενώ στους επόμενους τρεις γύρους το δίδυμο της Aprilia θα πέρναγε ο ένας τον άλλον οκτώ συνολικά φορές!

 

Η συγκλονιστική τους μάχη όμως, θα λάμβανε τέλος στη φουρκέτα "Adelaide" όπου οι δυο τους θα έπεφταν ξεχωριστά ο ένας από τον άλλο, εξαιτίας της βροχής. Ευτυχώς για τους ίδιους, η κόκκινη σημαία σήμαινε ότι τα τελικά αποτελέσματα θα κρίνονταν βάση του προηγούμενου, της πτώση τους, γύρου. Έτσι ο Ιρλανδός θα έπαιρνε τη δεύτερη θέση και ο Γάλλος την τρίτη.

 

Ο Melandri δεν τα κατάφερε και δεν έχει πλέον ούτε μαθηματικές ελπίδες για τον Τίτλο. Μια μηχανική βλάβη τον ανάγκασε να βγει εκτός πίστας, με τον Ιταλό να επιστρέφει αλλά η έβδομη θέση σήμαινε ότι οι όποιες ελπίδες της BMW να δει τον αναβάτη της στην κορυφή, έσβησαν. Αρκετά πίσω από τους τρεις του βάθρου, ο Davide Giugliano έκανε ακριβώς ό,τι χρειαζόταν για να πάρει την τέταρτη θέση - όπως και στο πρώτο σκέλος - αφήνοντας πίσω του τον Davies στην πέμπτη. Ο Πρωταθλητής στους αγώνες αντοχής, Vincent Philippe, έκανε πολύ καλό αγώνα κι έφερε τη Suzuki του στην έκτη θέση!

 

Πίσω από τον Melandri, ο Toni Elias πήρε την όγδοη θέση, με τον Lorenzo Lanzi να είναι στην ένατη και μάλιστα - πάνω στην "παλιά" του 1098R - ήταν η κορυφαία Ducati! Αυτό, διότι αφενός ο Badovini τερμάτισε πίσω από τον συμπατριώτη του, στη δέκατη θέση, ενώ ο Michele Pirro - που ήταν έκτος στον πρώτο αγώνα - είχε μια πτώση στην Adelaide. Απογοητευτικός ήταν ο αγώνας και για το δίδυμο της Pata Honda, με τους Haslam και Fabrizio να αποσύρονται και οι δυο τους.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

WIDE : Το περιοδικό του Ομίλου Piaggio

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Magny-Cours: Αγώνας 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα