• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Magny-Cours: Αγώνας 1
Εύκολα ο Sykes, στο βάθρο οι Guintoli-Laverty
Νέα 06/10/2013 - 16:47

O Tom Sykes διεύρυνε ακόμα περισσότερο το προβάδισμά του στο βαθμολογικό πίνακα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK - στους 29 βαθμούς πλέον - μετά από μια εύκολη επικράτηση στον πρώτο αγώνα της Γαλλίας. Ο Βρετανός, στην όγδοη φετινή του νίκη, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και παίρνοντας αμέσως την πρωτοπορία, δεν την έχασε σε κανένα σημείο για να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού.

 

Στο μόνο σημείο που ανησύχησε ο Sykes ήταν στο ξεκίνημα του αγώνα, όταν ο επιθετικός Guintoli τον κυνηγούσε και καραδοκούσε για την ευκαιρία του, ωστόσο μέσα σε πέντε γύρους ο Βρετανός έδειξε την ανωτερότητά του και σταθερά κέρδιζε δέκατα, ώστε να έχει τον Γάλλο αντίπαλό του στα δυο περίπου δευτερόλεπτα διαφοράς μέχρι το τέλος. Τρεις γύρους πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, ένα ατύχημα του Aitchison θα συνοδευόταν με κόκκινες σημαίες (εξαιτίας διαρροής λαδιού) και ο Sykes πανηγύρισε νωρίτερα από το αναμενόμενο μια σπουδαία νίκη, αποφασιστικής ενδεχομένως σημασίας για το Πρωτάθλημα!

 

Ως εκ τούτου, με τη νίκη του αυτή, ο Sykes θα έχει την ευκαιρία με τρεις τρίτες θέσεις στους εναπομείναντες αγώνες να πάρει το Πρωτάθλημα φέτος. Ο Sylvain Guintoli πήρε τη δεύτερη θέση στον αγώνα και κατάφερε να περάσει δεύτερος και στη βαθμολογία, 29 βαθμούς πίσω από τον Βρετανό της Kawasaki. Μοναχικό αγώνα στην τρίτη θέση έκανε ο Eugene Laverty, ο οποίος χρειάστηκε να δώσει δυνατές μάχες με τους Melandri και Giugliano στην αρχή του αγώνα κι έχασε επαφή με τους πρωτοπόρους. Πλέον ο Ιρλανδός είναι στους 32 βαθμούς πίσω από τον Sykes.

 

Δίχως να καταφέρει να παραμείνει κοντά και να απειλήσει τον Laverty, ο Giugliano ολοκλήρωσε στην πολύ καλή τέταρτη θέση και αρκετά μπροστά από τον Melandri, ο οποίος αν θέλει να διατηρήσει τις ισχνές μαθηματικές του ελπίδες για Τίτλο ζωντανές, πρέπει να κερδίσει τον Sykes στον επόμενο αγώνα. Οι Davies και Cluzel είχαν νωρίς πτώσεις, με τη μάχη για την έκτη θέση να είναι συναρπαστική, με έξι υποψήφιους - ως ένα σημείο -  να τα δίνουν όλα!

 

Αυτός που κέρδισε τη μονομαχία - και εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του στο Πρωτάθλημα - ήταν ο Michele Pirro της Ducati, ο οποίος κατάφερε στην πρώτη του παρουσία να ισοφαρίσει την καλύτερη θέση που έχει πετύχει φέτος σε όλο το Πρωτάθλημα ο προκάτοχός του, Carlos Checa! Πιο πίσω, ο Fabrizio επικράτησε του Haslam για την έβδομη θέση, ενώ ο Badovini ολοκλήρωσε ένατος. Οι τρεις τελευταίοι κέρδισαν θέσεις στην κατάταξη, εκμεταλλευόμενοι ένα λάθος του Elias, ο οποίος παρέσυρε και τον Vincent Philippe μαζί του. Ο Ισπανός έχασε τον έλεγχο της Aprilia του στον 15ο γύρο (στην έξοδο της Chateaux d'Eau) και παρέσυρε μαζί του τον Γάλλο.

 

Δεκαπέντε ήταν οι αναβάτες που τερμάτισαν και όλοι τους πήραν βαθμούς από το σημερινό αγώνα, με τον Lorenzo Lanzi να εορτάζει την επιστροφή του στο Πρωτάθλημα με την νέα ομάδα της Mesaroli, ολοκληρώνοντας στη δέκατη θέση! Ο έμπειρος Ιταλός τερμάτισε μπροστά από τον David Salom - ο οποίος είχε δυο πτώσεις μάλιστα στο ζέσταμα! - αλλά και τους Sandi, Philippe (ο οποίος ξαναμπήκε στον αγώνα) και Iannuzzo.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Magny-Cours: Με το ένα χέρι στον Τίτλο!

« Προηγούμενο άρθρο

Ιταλία EKO Racing Club: ποιοι πάνε;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα