• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ημερολόγιο 2014: Έξω η Laguna Seca!
Μένουν Indy, Τέξας, προστίθεται η Αργεντινή και Βραζιλία (;)
Νέα 01/10/2013 - 10:17

Η πίστα της Laguna Seca, μια πίστα που φιλοξένησε πρώτη φορά αγώνα MotoGP άμα τη επιστροφή του Πρωταθλήματος σε αμερικάνικο έδαφος το 2005 - και βρίσκεται ανελλιπώς στο ημερολόγιο από τότε - έχασε τη θέση της το 2014. Η Indianapolis μπήκε στο ημερολόγιο το 2008, με μια τρίτη πίστα από τις Η.Π.Α. - το Austin στο Τέξας - να προστίθεται φέτος.

 

Οι δυο προαναφερθείσες πίστες θα συνεχίσουν κανονικά να διοργανώνουν GP, χωρίς την πίστα της Laguna, τη μοναδική στην οποία (κυρίως λόγω κόστους) οι μικρές κατηγορίες του Πρωταθλήματος δεν αγωνιζόντουσαν. "Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, οι Η.Π.Α. μπορούν να υποστηρίξουν δυο γύρους MotoGP. Η υποστήριξη που παρέχουν οι πολιτείες του Τέξας και της Ιντιάνα, κάνουν δύσκολο το δικό μας έργο να τους ανταγωνιστούμε", διαβάζουμε σε απόσπασμα της σχετικής ανακοίνωσης των υπευθύνων της πίστας, η οποία κλείνει με την ευχή να ξαναδούμε αγώνες MotoGP εκεί.

 

Μέσα στην εβδομάδα περιμένουμε να βγει ένα προσωρινό ημερολόγιο για το 2014, με την Αργεντινή σίγουρα μέσα και αρκετές πιθανότητες να δούμε και τη Βραζιλία, αν και η τελευταία μπορεί να χάσει το χρονοδιάγραμμα. Πριν αρκετές εβδομάδες όλα έδειχναν ότι πιθανότατα η Indianapolis θα ήταν αυτή που θα έχανε τη θέση της, ωστόσο πλέον οι άνθρωποί της δείχνουν ιδιαίτερη ζέση και μιλούν για "μακροχρόνια" συνεργασία, ενώ υπόσχονται ότι θα βάλουν νέα άσφαλτο και θα διορθώσουν μερικά κομμάτια της πίστας.

 

Εδώ να σημειώσουμε ότι η Laguna Seca - μια πίστα που επέστρεψε στο Πρωτάθλημα των SBK με τους αγώνες να ολοκληρώνονται εκεί πριν δυο ημέρες - θα μας μείνει αξέχαστη για δυο - πλέον - προσπεράσεις στη Corkscrew, πρώτη και καλύτερη αυτή του Valentino Rossi το 2008 και στη συνέχεια η αντίστοιχη του 20χρονου φαινομένου, Marc Marquez φέτος.

 

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Ο Marquez παραείναι επιθετικός!

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon: Η στιγμή της σύγκρουσης

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα