• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon KAT: Ο Marquez στην pole!
Συναρπαστικές μάχες, οι fantastic 4 στο 0.158 διαφορά!
Νέα 28/09/2013 - 18:21

Ο Marc Marquez ήταν αυτός που αρίστευσε σε μια συναρπαστική διαδικασία κατατακτηρίων, με τον 20χρονο rookie της χρονιάς να φέρνει τη Honda του μόλις 10 χιλιοστά μπροστά από έναν φοβερό Jorge Lorenzo, ο οποίος θα ξεκινήσει στην πρώτη σειρά κάνοντας νωρίτερα επίδειξη σταθερότητας και δύναμης, με ένα σερί πάνω από δέκα γύρους σταθερά στο 1:49!

 

Ο Marquez διέλυσε το ρεκόρ του Casey Stoner (ρεκόρ ταχύτερου γύρου) που κατείχε ο Αυστραλός από το 2011, ενώ το ίδιο έκαναν και οι υπόλοιποι πέντε αναβάτες πίσω από τον Ισπανό της Honda! Μετά τη δεύτερη έξοδο των αναβατών στην πίστα, οι χρόνοι έπεφταν συνεχώς και οι πρώτες θέσεις άλλαζαν κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον όλων όσοι παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των αναβατών.

 

Με την πίστα της Aragon να ευνοεί τις Honda, ο Marquez δεν έχασε την ευκαιρία και στα τελευταία λεπτά των ΚΑΤ2 κατάφερε να αρπάξει την έβδομη φετινή του pole, διαλύοντας κατά 0.647 το ρεκόρ του Stoner! Ο Marquez είναι και ο πρώτος αναβάτης που πέφτει κάτω από το 1:48 στη συγκεκριμένη πίστα, καθώς ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 κυνηγά την πρώτη του νίκη σε ισπανικό έδαφος!

 

Ο Lorenzo μπορεί να έχασε την pole position, αλλά θα πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένος με την φανταστική προσομοίωση αγώνα που έκανε νωρίτερα, ενώ με τη Yamaha του να υστερεί σε τελική από τις Honda, έμεινε μόλις 10 χιλιοστά πίσω από την κορυφή! Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι οι τέσσερεις πρώτοι, οι fantastic 4 του Πρωταθλήματος, είχαν μεταξύ τους διαφορά που δεν ξεπέρασε το 0.158!

 

Ο ομόσταυλος του Lorenzo, Valentino Rossi σκαρφάλωσε μέχρι τη δεύτερη θέση λίγα λεπτά πριν το τέλος, για να ολοκληρώσει στην τέταρτη χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη σειρά από τον Dani Pedrosa, η Honda του οποίου του χάρισε τα πέντε παραπάνω χιλιοστά που χρειαζότανε για να πάρει ο Ισπανός την τελευταία θέση στην πρώτη σειρά του αυριανού grid.

 

Η μάχη των πρώτων θέσεων - όπως άλλωστε συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων του Πρωταθλήματος - ήταν υπόθεση των Honda και Yamaha που εναλλάσσονται μέχρι την όγδοη θέση. Τέταρτος ο ValentinoRossi, μόλις 48 χιλιοστά από το χρόνο του ομόσταυλού του, κάτι που σίγουρα αφήνει ικανοποιημένο τον Ιταλό, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Stefan Bradl - τηρουμένων των αναλογιών - μιας και ήταν ο μόνος, μαζί με τον Bautista στην 6η θέση, που κατάφεραν κάπως να πλησιάσουν τους τέσσερεις πρώτους.

 

Από εκεί και κάτω οι διαφορές μεγαλώνουν πολύ, με τον Cal Crutchlow να ανοίγει την τρίτη σειρά, ενώ για πρώτη φορά ο Bradley Smith - ο οποίος καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες την πρώτη θέση στις ΚΑΤ1, μένοντας στη συνέχεια στο γκαράζ της ομάδας του - κατάφερε να πλησιάσει τον ομόσταυλό του, υπολειπόμενος μόλις δυο δέκατα από τον Βρετανό. Την τρίτη σειρά κλείνει ο Andrea Dovizioso πάνω στη Ducati του, αλλά με διαφορά που ξεπέρασε το 1.4 από την κορυφή! Μπορεί τα 1.4 να είναι αρκετά για την πρωτότυπη της Ducati, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και για την ART μοτοσυκλέτα του Espargaro. Ο Ισπανός ήταν και πάλι πολύ δυνατός, μπαίνοντας σφήνα στις δυο Ducati - ο Hayden ακολουθεί στην 11η θέση - και είναι ενδεικτικό ότι ο Ισπανός πάνω στη CRT του κατάφερε να περάσει για 80 χιλιοστά το χρόνο του Hayden, παρά το ότι έχανε στην ευθεία 13 χλμ/ώρα από την Desmosedici του αντιπάλου του! Τελευταίος της δωδεκάδας ο Andrea Iannone, ο οποίος νωρίτερα κατάφερε να περάσει αυτός από τις KAT1, δίνοντας πρώτα ωραία μάχη με το χρονόμετρο με τον νέο του ομόσταυλο - μέχρι το τέλος της σεζόν - Yonny Hernandez.

 

Δείτε τα αποτελέσματα των πρώτων και των δεύτερων κατατακτηρίων στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Το 7 το καλό!

« Προηγούμενο άρθρο

Εντυπωσιακά πλαγιάσματα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα