• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Καταστροφικό Σ/Κ για την Ducati
O 11ος Γύρος Πρωταθλήματος στην Κωνσταντινούπολη
Νέα 17/09/2013 - 11:09

Ο γύρος της Τουρκίας ήταν καταστροφικός για την Ducati και τους αναβάτες της, Carlos Checa, Ayrton Badovini και Max Neukirchner. Για πρώτη φορά εδώ και οχτώ χρόνια, η ομάδα των κόκκινων δεν είχε αναβάτη της στο grid (στο δεύτερο σκέλος της Κων/πολης) ενώ μετά από 221 αγώνες, για πρώτη φορά δεν κατάφερε να πάρει ούτε έναν βαθμό σε γύρο των SBK.

 

Ο Checa είχε ένα highside και διαγνώστηκε με μώλωπες στο στήθος και κάταγμα του σκαφοειδούς, ενώ ο ομόσταυλός του έπεσε στην 12η στροφή τραυματίζοντας τους συνδέσμους στον αριστερό του αστράγαλο, ο οποίος πρήστηκε από το αιμάτωμα. Ο Neukirchner από την άλλη, έσπασε διάφορα κόκκαλα στο δεξί του χέρι - στο ίδιο χέρι που εξαιτίας τραυματισμού του αποφάσισε να αποσυρθεί της Moto2 - και θα χρειαστεί χειρουργείο.

 

Από τους παραπάνω, μόνο ο Badovini πήρε το οκ για να ξεκινήσει στους αγώνες, αλλά ο Ιταλός στάθηκε άτυχος στο πρώτο σκέλος. Παρά τους πόνους, έσφιξε τα δόντια του και πήρε θέση στη σχάρα εκκίνησης, μόνο και μόνο για να αναγκαστεί να αποσυρθεί μετά από λίγο εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων με την Panigale του. Ο Badovini, μετά από αυτό, αποφάσισε να μην πάρει μέρος στο δεύτερο σκέλος.

 

Ο γύρος της Κωνσταντινούπολης αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Carlos Checa, ο οποίος - σύμφωνα με πληροφορίες - θα αφήσει την ομάδα στο τέλος της σεζόν και είτε θα ψάξει άλλο "σπίτι", είτε θα αποσυρθεί. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ισπανός πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι πια 41 χρονών. Σύμφωνα με συναδέλφους στο gpone.com, ο Checa βρίσκεται σε συνομιλίες με την Kawasaki για να αντικαταστήσει τον Loris Baz, κάτι που αν δεν ευοδωθεί τελικά, το πιθανότερο είναι να σταματήσει την καριέρα του.

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: είμαι μακρύς και βαρύς

« Προηγούμενο άρθρο

Γλυπτό για τον Simoncelli

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα