• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
UK: Η συνέντευξη τύπου
Rossi-Lorenzo-Marquez-Pedrosa-Crutchlow-Redding
Νέα 30/08/2013 - 10:18

Σε χαμηλούς τόνους ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Marc Marquez - στη χτεσινή συνέντευξη τύπου - με τον Ισπανό (παρά τις τέσσερεις συνεχόμενες νίκες του) να μην αποδέχεται τον τίτλο του φαβορί. "Θεωρητικά εδώ δυσκολεύομαι, όπως πέρυσι στη Moto2. Στα 125cc πήγαν καλύτερα τα πράγματα, αλλά τα βρήκα σκούρα στη Moto2. Θα δούμε πως θα πάει όλο το Σ/Κ. Θα προσπαθήσουμε όπως πάντα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά νομίζω ότι ο Cal θα είναι πολύ γρήγορος εδώ. Ήταν και πέρυσι με τραυματισμένο πόδι! Πάντως είμαι χαρούμενος και νιώθω καλά. Ανυπομονώ να οδηγήσω εδώ τη MotoGP μοτοσυκλέτα, θα είναι πιο βαριά αλλά και πιο ωραία στην ευθεία. Νομίζω ότι θα έχουμε ένα καλό Σ/Κ".

 

Ο Pedrosa, πλέον σχεδόν έτοιμος από φυσικής κατάστασης, πιστεύει ότι το βρετανικό GP θα είναι καλύτερο φέτος, μιας και γίνεται τέλη Αυγούστου. "Ναι, όσον αφορά στη φυσική μου κατάσταση είμαι πολύ καλύτερα κάθε εβδομάδα που περνάει. Στον προηγούμενο αγώνα πίεσα πολύ και πάλεψα για τη νίκη και αυτό είναι σημαντικό για μένα και τους μηχανικούς μου. Μέρα με την ημέρα είμαι καλύτερα και μπορώ και προπονούμαι πιο δυνατά. Για τον αγώνα, πάντα είχε πολύ κρύο ή έβρεχε εδώ και καταπονούνταν πολύ τα ελαστικά. Ίσως αυτή τη φορά, μιας και ο αγώνας γίνεται Αύγουστο, τα πράγματα θα είναι καλύτερα".

 

Στο στρατόπεδο της Yamaha, το νέο seamless κιβώτιο δεν θα κάνει ούτε στην Αγγλία την εμφάνισή του, με τον Lorenzo να πρέπει να πιέσει πάρα πολύ για να επικρατήσει των Honda. "Προσπαθώ να κερδίσω αγώνες, διότι πρέπει να κερδίσουμε βαθμούς μετά το Assen, το Sachsenring και όλα αυτά που έγιναν. Αλλά για την ώρα αυτό είναι αδύνατον. Θα δούμε τι θα γίνει εδώ, σε μια διαφορετική πίστα. Τώρα, στόχος μας είναι να κερδίζουμε αγώνες και να ξεχάσουμε το Πρωτάθλημα. Δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο που θέλω για να κερδίσουμε τον αγώνα, αλλά τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν εντελώς ξαφνικά.... ακόμα ίσως και σ' αυτό το Σ/Κ!"

 

Ο Vale δεν έχει οδηγήσει την Μ1 του στο Silverstone και ανυπομονεί για τον αγώνα! "Νομίζω ότι το Silverstone είναι σούπερ πίστα. Πολύ καλή, πολύ γρήγορη και μεγάλη για MotoGP. Δυστυχώς την πρώτη φορά, το 2010, έπρεπε να παρακολουθώ τον αγώνα από την τηλεόραση και τα τελευταία δυο χρόνια δεν ήμουν αρκετά δυνατός εδώ. Έτσι, οι αναμνήσεις μου δεν είναι και οι καλύτερες. Φέτος όμως είναι η πρώτη μου φορά με την Yamaha κι ελπίζω να είμαι γρήγορος!"

 

Μπορεί στο παρελθόν να αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες στον εντός έδρας αγώνα του, αυτό όμως δεν θα εμποδίσει τον Cal Crutchlow να πιέσει για τη νίκη μπροστά στους οπαδούς του: "Ανυπομονώ για τον αγώνα στο Silverstone, όλοι αγαπούν την πίστα αυτή και προσελκύει πάντα πολλούς θεατές. Θα προσπαθήσουμε να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα αυτό το Σ/Κ και να βρούμε κάτι καλό για τον αγώνα. Είναι τεχνική, απαιτητική σε φυσική κατάσταση αλλά και μια πίστα με πολλή πρόσφυση". Μιλώντας για την πιθανή πίεση που θα νιώθει, αλλά και για τις πτώσεις που είχε εκεί στο παρελθόν, αστειεύτηκε λέγοντας: "Δεν είναι εύκολο, διότι είναι ένα μόνο βρετανικό GP και το να παλεύω για μια θέση μπροστά, ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών. Μ' αρέσει όμως να υπάρχει λίγη πίεση και δεν υπάρχει λόγος να μην τα πάμε καλά. Ελπίζω μόνο το Σάββατο να μην κάνω μια βόλτα μέχρι το νοσοκομείο! Είναι πολύ καλοί μαζί μου, αλλά δεν θέλω να επιστρέψω εκεί και να τους ξαναδώ! Αν τα καταφέρω το Σάββατο σώος, τότε νομίζω ότι θα κάνω έναν καλό αγώνα".

 

Το Σ/Κ που ανακοίνωσε την μετεγγραφή του στην ομάδα του Gresini, ο Scott Redding ελπίζει για τη νίκη στον αγώνα της Moto2, μπροστά στο βρετανικό κοινό. "Προηγούμαι στη βαθμολογία, αλλά θέλω να επιστρέψω στις νίκες και δεν υπάρχει πιο ιδανικό μέρος από το Silverstone. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα πάνε τα πράγματα, αλλά προφανώς και πρέπει να σκεφτόμαστε τον Τίτλο, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Το μέλλον μου είναι με την Honda ιδιωτών του Gresini κι ελπίζω ο σωματότυπός μου να λειτουργήσει υπέρ μου. Προφανώς  όμως για την ώρα, στόχος μας είναι να σφραγίσουμε το Πρωτάθλημα".

 

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Στην ομάδα του Gresini ο Redding!

« Προηγούμενο άρθρο

Superstock: Αιμάτωμα στον εγκέφαλο ο La Marra

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα