• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: Φόρος τιμής στον Barry Sheene
10 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Βρετανού
Νέα 28/08/2013 - 15:24

Αυτή την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής του 12ου αγώνα της φετινής σεζόν στο Silverstone, θα διοργανωθεί μια παρέλαση-φόρος τιμής στον δημοφιλή κι επιτυχημένο Βρετανό αναβάτη, Barry Sheene, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατό του.

 

Στη παρέλαση, που θα γίνει μεταξύ των αγώνων της Moto2 και του MotoGP, θα πάρουν μέρος φίλοι, πρώην συναθλητές και αντίπαλοι του Βρετανού, που θα οδηγήσουν μοτοσυκλέτες στη σέλα των οποίων είχε βρεθεί ο δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην καριέρα του.

 

Παρά το ότι ο Sheene δεν είχε καταφέρει να κερδίσει μέσα στην πατρίδα του, η μάχη του με τον Kenny Roberts το 1979 στο βρετανικό GP έχει χαρακτηριστεί μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του αθλήματος! Η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε τότε ο Sheene, μια Suzuki XR27, είναι μια από τις τέσσερεις κλασικές και θα βρίσκεται αυτή την Κυριακή στην πίστα του Silverstone.

 

Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν και μέλη από την οικογένεια του Barry Sheene, συμπεριλαμβανομένου του γιού του, Freddie. Το παρόν θα δώσουν ο εξάδελφός του, Paul Smart (πρώην αναβάτης κι αυτός) και ο ανιψιός του Scott Smart, που αγωνίζεται στα British Supersport. Μαζί τους ο Steve Parrish, ο φίλος και αντίπαλός του στις πίστες, Randy Mamola - ο οποίος θα οδηγά την Suzuki XR34M1 του 1980 - αλλά και η κόρη του Barry, Sidonie Sheene.

 

"Ο φόρος τιμής στον Barry θα είναι ένα μεγαλειώδες θέαμα και θα σημαίνει πολλά στους φιλάθλους που θα έρθουν στο βρετανικό GP", δήλωσε συγκινημένος ο Parrish, πρώην ομόσταυλος του Barry Sheene (1977 και 1979) αλλά και ένας από τους καλύτερούς του φίλους, ο οποίος πήρε την Suzuki XR27 του 1979 για ένα test ride (βλ. φωτό). "Θα υπάρχουν και πολλοί στις κερκίδες της γενιάς μου, που θυμούνται τον Barry, αλλά και νεότεροι οι οποίοι αν και δεν θα τον έχουν δει αγωνιζόμενο, θα έχουν ακούσει πολλά γι' αυτόν. Άλλωστε είναι ο τελευταίος Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας! Θα είμαι εξαιρετικά υπερήφανος όταν θα είμαι εκεί έξω, οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα με την οποία ο Barry είχε την επική μάχη με τον Kenny Roberts το 1979! Δίπλα μου θα είναι και ο γιος του, ο Freddie και είμαι σίγουρος ότι ο Barry θα τον βλέπει και θα τον παροτρύνει να με περάσει, πράγμα που πρέπει να κάνει, καθότι πολλά χρόνια νεότερός μου! Μαζί μας θα είναι και οι Paul Smart και Scott Smart και θα είναι μια αξιόλογη κίνηση για τον Barry Sheene, ο οποίος μου λείπει κάθε ημέρα. Ευελπιστώ ότι οι οπαδοί θα ζητωκραυγάζουν καθώς θα περνάμε από μπροστά τους, ώστε να εορτάσουμε τη ζωή και τα επιτεύγματα ενός θαυμάσιου ανθρώπου".

 

Επόμενο άρθρο »

UK GP: Γλυκές αναμνήσεις για Bautista

« Προηγούμενο άρθρο

Με ενθουσιασμό στο Silverstone ο Crutchlow!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα