• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Indy: Καθάρισε εύκολα ο Marquez
Στο βάθρο Pedrosa-Lorenzo, δυνατός στο τέλος ο Rossi
Νέα 18/08/2013 - 23:19

O νεαρός αναβάτης του HRC, Marc Marquez, κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια των πιο έμπειρων (αλλά και τραυματισμένων) Dani Pedrosa και Jorge Lorenzo, για να κατακτήσει την τέταρτη φετινή του νίκη και τρίτη στη σειρά! Κάνοντας το 3 στα 3 επί αμερικανικού εδάφους, ο 20χρονος αναβάτης κατάφερε να διευρύνει κι άλλο τη διαφορά του από τον Pedrosa.

 

Ο Marquez είχε φανταστικό ρυθμό όλο το Σ/Κ στην Indianapolis και είδε το όνομά του να γράφεται στην πρώτη θέση από τα πρώτα ελεύθερα της Παρασκευής, μέχρι και τον σημερινό αγώνα, κάτι που δεν έχει επαναληφθεί μετά την απόλυτη κυριαρχία του Casey Stoner στο GP του Phillip Island πέρυσι.

 

Για μια ακόμη φορά σε αγώνα, ο Marquez δεν έκανε καλή αρχή κι έχασε το προβάδισμα από τον Lorenzo, ενώ και ο Pedrosa πέρασε μπροστά από τον μικρό με μια ριψοκίνδυνη κίνηση στο ξεκίνημα. "Η στρατηγική μου βασιζόταν στην εκκίνηση, αλλά δεν ξεκίνησα καλά και μετά αρκέστηκα να μείνω πίσω από τον Dani και τον Jorge", σχολίασε ο αναβάτης της Honda.

 

Οι τρεις τους γρήγορα ξεχώρισαν και απομακρύνθηκαν από τους υπόλοιπους, με τον Marquez - αφού ακολούθησε επί οκτώ γύρους τον ομόσταυλό του - να κάνει την κίνησή του στον Pedrosa και να περνά δεύτερος. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στα μισά του αγώνα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 εξαπέλυσε την επίθεσή του στον Jorge Lorenzo, ανοίγοντας τη γραμμή του στην έξοδο της γρήγορης αριστερής στροφής και επικρατώντας στα φρένα του Ισπανού της Yamaha στην αμέσως επόμενη - κλειστή - δεξιά.

 

Οι τρεις τους συνέχισαν για μερικούς γύρους μαζί, μέχρι που η ανωτερότητα του Marquez έγινε εμφανής, με τον μικρό να πιέζει και - εκμεταλλευόμενος το ότι οι αντίπαλοί του δεν είναι ακόμα στο 100% - να περνάει τη γραμμή τερματισμού 3,5δ σχεδόν μπροστά από τον Pedrosa. "Όταν πέρασα τον Jorge προσπάθησα να πιέσω και στη συνέχεια, έχοντας καλύτερο ρυθμό, κατάφερα να χτίσω διαφορά και να κερδίσω", δήλωνε χαρούμενος ο νεαρός Marquez.

 

Ο τρομερός rookie έχει πλέον τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλον στο Πρωτάθλημα (φέτος), ενώ έχει ανέβει στο βάθρο στους εννέα από τους δέκα πρώτους αγώνες! Ο "93" έχει εξασφαλίσει μια διαφορά 21 βαθμών από τον ομόσταυλό του, με τον Lorenzo να βρίσκεται 35 βαθμούς πίσω του.

 

Αν και προς το τέλος η πρώτη θέση είχε ξεκαθαρίσει, δεν συνέβη το ίδιο και με τη δεύτερη. Ο Lorenzo έδειχνε ότι ήλεγχε το ρυθμό και θα τερμάτιζε αυτός δεύτερος, ωστόσο - αντιμετωπίζοντας προβλήματα με το πίσω ελαστικό του - δεν κατάφερε να αποκρούσει την επίθεση του Pedrosa στην αρχή του προτελευταίου γύρου. Εδώ να σημειώσουμε ότι οι τρεις πρώτοι, όπως και όλοι οι δορυφορικοί και εργοστασιακοί αναβάτες, επέλεξαν το σκληρό μπροστά και το μαλακό πίσω ελαστικό.

 

"Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος για εμένα", παραδέχτηκε στο τέλος ο Dani ο οποίος παρά τους πόνους του κατάφερε στο τέλος να αρπάξει τη δεύτερη θέση. "Τα ελαστικά σπίναραν κι έπρεπε να κινώ συνεχώς το σώμα μου για ελέγχω τη μοτοσυκλέτα. Δεν είμαι ακόμα στο 100% και πονούσα πολύ, αλλά κατάφερα να τερματίσω δεύτερος. Είμαι πολύ κουρασμένος και πονάω πολύ...".

 

Παρά την τρίτη του θέση, απογοητευμένος ήταν ο Jorge Lorenzo διότι ήταν στα τελευταία λεπτά που έχασε τη δεύτερη. "Στην αρχή ήμασταν πολύ γρήγοροι", παραδέχτηκε ο Ισπανός, ο οποίος όμως από τα μισά και στο τέλος έχασε το ρυθμό του - κατηγορώντας το πίσω ελαστικό της Bridgestone γι' αυτό. Όπως και να έχει, οι δυο Ισπανοί επιστρέφουν στο βάθρο μετά από απουσία σχεδόν δυο μηνών!

 

Μια πολύ δυνατή κι ενδιαφέρουσα μάχη εκτυλίχτηκε για την τέταρτη θέση, με τον Valentino Rossi να ανακάμπτει στο τέλος (είχε ξεκινήσει στη χειρότερή του φετινή θέση στο grid, ένατος) και έχοντας τον ίδιο σχεδόν ρυθμό με τους μπροστά, κατάφερε όχι μόνο να προλάβει τους Crutchlow και Bautista, αλλά και με μια εκπληκτική επίθεση στο τέλος να τους αφήσει πίσω του!

 

Μοναχικός ο αγώνας για τον Stefan Bradl στην έβδομη θέση, με την όγδοη θέση να αποφασίζεται μετά από μια μονομαχία ανάμεσα σε δυο Ducati. Στον τελευταίο αγώνα πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, ο Hayden δήλωνε ότι ο ομόσταυλός του ήταν πολύ επιθετικός και ενδεχομένως θα έπρεπε να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισής του... την κίνηση του Dovi στη Laguna δεν την ξέχασε ο Nicky, ο οποίος - στα τελευταία δευτερόλεπτα - πίεσε τον ομόσταυλό του, με μια κίνηση που τους έβγαλε και τους δυο εκτός πορείας και πάνω από τα κερμπ! Τη λυσσαλέα τους μονομαχία εκμεταλλεύτηκε ο Bradley Smith, ο οποίος πήρε την όγδοη θέση με διαφορά μόλις 11 χιλιοστά από τον αποφασισμένο να κερδίσει τον ομόσταυλό του μπροστά στους οπαδούς του, Nicky Hayden.

 

Στην εντέκατη θέση ακόμα μια Ducati, αυτή του τραυματία Andrea Iannone, με τον Karel Abraham να χάνει τελικά τον αγώνα (όπως και ο Spies) αφού στο ζέσταμα συνειδητοποίησε ότι τα χτυπήματα που έχει σε αριστερό ώμο και πόδι (από την πτώση του την Παρασκευή) δεν θα του επέτρεπαν να ολοκληρώσει. Μετά το στραπάτσο στη Laguna Seca, ο Aleix Espargaro επανήλθε στη θέση που μας έχει συνηθίσει, ως η καλύτερη CRT του αγώνα.

 

Δείτε στο πρώτο αρχείο τα αποτελέσματα του αγώνα και στο δεύτερο τη βαθμολογία των αναβατών!

 

Επόμενο άρθρο »

Ένα τέλειο Σ/Κ για τον Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Τη νίκη ο Rabat!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα