• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3: Δεύτερη σερί νίκη για Rins!
Δυνατός αγώνας, πρώτο βάθρο για Marquez, 6ος ο Σίσσης!
Νέα 18/08/2013 - 19:57

Η ομάδα της Estrella Galicia 0,0 πανηγύρισε το 1-2 στον σημερινό - ένατο - αγώνα της μικρής κατηγορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Indianapolis, καθώς ο poleman Alex Rins βγήκε νικητής από τη σκληρή μάχη που έδωσε με τον Alex Marquez. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ο Vinales, ενώ πολύ καλός ο Salom ολοκλήρωσε στην πέμπτη θέση, από τη δέκατη που ξεκίνησε.

 

Ο σημερινός αγώνας στην Indy, είναι ο πρώτος της κατηγορίας εδώ και πέντε εβδομάδες, μιας και μεσολάβησε το καλοκαιρινό διάλειμμα. Με δεδομένη την πτώση του Salom στις κατατακτήριες, οι Rins και Vinales είχαν τη χρυσή ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά τους από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και αυτό ακριβώς έκαναν.

 

Ο αγώνας - διάρκειας 23 γύρων - ήταν δυνατός και χαρακτηριστικό είναι ότι 12 αναβάτες δεν κατάφεραν να τερματίσουν! Πρώτος ο Jasper Iwema ο οποίος αποσύρθηκε στον πρώτο γύρο, την ώρα που ο Alex Rins ανοιγόταν κι έβγαινε εκτός πίστας, για να χάσει το προβάδισμα. Την ίδια στιγμή, συγκλονιστικό ήταν το ξεκίνημα του Σίσση, ο οποίος κατάφερε να πάρει κεφάλι στον αγώνα και να οδηγήσει για μερικά λεπτά την κούρσα!

 

Ωστόσο ήταν φανερό ότι ο μικρός - στη δεύτερή του χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα - δεν είχε το ρυθμό να κοντράρει τους μπροστά, με τον ταλαντούχο Ελληνο-Αυστραλό να "παραδίνεται" στις ορέξεις των Rins, Marquez και Vinales και να μένει τέταρτος. Δυνατό ξεκίνημα έκανε και ο Salom από τη δέκατη θέση, σκαρφαλώνοντας σύντομα μέχρι την τρίτη, για να χάσει την επαφή με τους τρεις προαναφερθέντες Ισπανούς που ξεχώριζαν.

 

Στον 11ο γύρο ο Rins άφησε την πρώτη θέση πρώτα στον Vinales και στη συνέχεια στον Marquez, για να ξαναπάρει τα πρωτεία δυο γύρους αργότερα, σε μια μάχη για την πρώτη θέση που κράτησε μέχρι το τέλος! Στο 14ο γύρο ο Vinales έκανε το λάθος κι έδωσε την ευκαιρία στο δίδυμο της Estrella Galicia να ξεφύγει.

 

Μετά τη δυνατή του αρχή στον αγώνα, ο Σίσσης έχασε επαφή - όπως άλλωστε και όλοι οι υπόλοιποι - με το μπροστινό γκρουπ κι έμεινε να παλεύει για την τέταρτη θέση, εκεί που σύντομα βρέθηκε ένας ταχύτατος Folger και δεν την έχασε - παρά μόνο προσωρινά - μέχρι τέλους. Στη συνέχεια, ο εξαιρετικός (αν και τραυματίας) Salom θα επεδείκνυε την ανωτερότητά του και θα πέρναγε τον Θανάση, αφήνοντας τον νεαρό ομόσταυλό του στην έκτη θέση. Από εκεί και πέρα έκανε ένα μοναχικό αγώνα, χωρίς να απειληθεί από τους πίσω αλλά και χωρίς να απειλήσει τους μπροστά του και πήρε τους δέκα πολύτιμους βαθμούς, που τον φέρνουν στην όγδοη θέση της βαθμολογίας των αναβατών! Παράλληλα, ο νεαρός αναβάτης πέτυχε το καλύτερό του πλασάρισμα φέτος, μετά τις δυο όγδοες θέσεις σε Κατάρ και Ολλανδία!

 

Ο Salom κατάφερε να ανέβει μέχρι την τέταρτη θέση, αλλά στη συνέχεια ο Folger επανέκτησε το χαμένο έδαφος, με τον Salom να τερματίζει πέμπτος και να διατηρεί το προβάδισμα στο βαθμολογικό πίνακα. Τελευταίος από τους αναβάτες του Ajo, o Zulfahmi Khairuddin στην έβδομη θέση, με τη δεκάδα να κλείνουν οι Oliveira, Fenati και Kornfeil.

 

Μεγάλος άτυχος ο φανερά βελτιωμένος στους τελευταίους αγώνες Jack Miller, ο οποίος από την πέμπτη θέση στον αγώνα είχε ένα highside στη δεύτερη στροφή και πέφτοντας έσπασε τη δεξιά του κλείδα.

 

Δείτε στο πρώτο συνοδευτικό μας αρχείο τα αποτελέσματα του αγώνα και στο δεύτερο τη βαθμολογία!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Τη νίκη ο Rabat!

« Προηγούμενο άρθρο

Ζέσταμα: Συνεχίζεται η κυριαρχία του Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα