• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Indy KAT: Έσπασε τα χρονόμετρα ο Marquez!
Lorenzo-Pedrosa στην 1η σειρά, απογοήτευσε ο Rossi
Νέα 17/08/2013 - 23:07

Ο Marc Marquez ήταν ασυγκράτητος και στο δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων δοκιμών - είχε φέρει στην πρώτη θέση τη μοτοσυκλέτα του και στα τέταρτα ελεύθερα που προηγήθηκαν - όταν και σημείωσε τον καλύτερο χρόνο που έχει καταγραφεί ποτέ στην αμερικάνικη πίστα!

 

Ο απίστευτος αυτός αναβάτης, άφησε πίσω του πάνω από μισό δευτερόλεπτο τον νυν Παγκόσμιο Πρωταθλητή, καθώς δείχνει ικανός να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και να εδραιώσει το προβάδισμά του στη βαθμολογία. Ο rookie ξεκίνησε τις κατατακτήριες με φρενήρη ρυθμό και σύντομα έσπασε πρώτος το ρεκόρ πίστας. Στη συνέχεια άλλαξε ελαστικά και έδειξε τις διαθέσεις του προς κάθε αντίπαλο, μην επιτρέποντας σε κανέναν να αμφισβητήσει την ανωτερότητά του!

 

"Δεν το περίμενα... νιώθω όμως εξαιρετικά! Στην αρχή έκανα κάποια μικρά λάθη, αλλά στη συνέχεια όλα πήγαν τέλεια!", αποκάλυψε σε ανθρώπους της ομάδας του ο 20χρονος αναβάτης, ο ρυθμός του οποίου θα ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακός, αν δεν έχανε λίγο στο τέταρτο κομμάτι της πίστας. "Νιώθω καλά εδώ, τόσο με τη μοτοσυκλέτα όσο και στη συγκεκριμένη πίστα. Γνώριζα ότι για ένα γύρο το ελαστικό θα μου έδινε πολύ καλή πρόσφυση, αλλά ο αγώνας αύριο θα είναι σκληρός. Έχουμε καλή βάση και είμαι έτοιμος για μάχη!", τόνισε στις επίσημες δηλώσεις του ο Marquez, ο οποίος με χρόνο 1:37.958 ήταν ο μόνος κάτω από το όριο του 1:38 και σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από την περσινή pole position!

 

Δεύτερος (με διαφορά όμως πάνω από μισό δευτερόλεπτο) ο Jorge Lorenzo, ο οποίος και παραδέχτηκε την ανωτερότητα των Honda στις επίσημες δηλώσεις του. "Οι Honda εδώ είναι πολύ δυνατές. Όχι μόνο οι Marquez και Pedrosa αλλά και ο Bradl με τον Bautista. Βελτιώθηκα, έβαλα τα δυνατά μου για να κάνω τον τέλειο γύρο αλλά μερικά λάθη δεν μου το επέτρεψαν. Είμαι όμως χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Αύριο θα είναι ένας πολύ σκληρός αγώνας", σχολίασε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

 

Δίπλα του, τελευταίος στην πρώτη σειρά, ο Dani Pedrosa με διαφορά 0.527δ από τον ομόσταυλό του. "Νιώθω καλύτερα αλλά δεν είμαι ακόμα στο 100%", επανέλαβε ο Ισπανός άσος του HRC. "Είμαι χαρούμενος, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο για τον αυριανό αγώνα".

 

Η δεύτερη σειρά αποτελείται από τους Cal Crutchlow (έχασε την πρώτη σειρά για μόλις 17 χιλιοστά), τη Honda του Bautista και τη Ducati του Nicky Hayden, ο οποίος άφησε πάνω από τέσσερα δέκατα πίσω του τον ομόσταυλό του, αλλά η διαφορά του από την κορυφή ήταν στο 1,1δ...

 

Ευχάριστη έκπληξη η έβδομη θέση από τον βελτιωμένο Bradley Smith, με τον Stefan Bradl να πέφτει για τρίτη φορά και να περιορίζεται στην 8η θέση, τη χειρότερή του αυτό το Σ/Κ . Ακόμα χειρότερα ήταν τα πράγματα για τον Valentino Rossi, ο οποίος με πολλά προβλήματα στο φρενάρισμα έκανε τη χειρότερή του φετινή εμφάνιση σε κατατακτήριες και ολοκλήρωσε στην ένατη θέση, σχεδόν 1,4δ πίσω από τον πρώτο! Ο Ιταλός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα μαλακά ελαστικά που φόρεσε λίγο πριν το τέλος.

 

Ο Andrea Dovizioso έκλεισε την πρώτη δεκάδα, με τον Iannone και τον Colin Edwards να ακολουθούν. Οι δυο τελευταίοι είχαν προκριθεί νωρίτερα από τις ΚΑΤ1, με τον Αμερικανό να εντυπωσιάζει και όντας ο γηραιότερος αναβάτης του grid πήρε την καλύτερη φετινή του θέση στο grid, ισοφαρίζοντας τη δωδέκατη θέση που είχε στο Sachsenring πέρυσι.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Indy: Ο Redding στην pole!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Indy: Στην pole ένας φοβερός Rins!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα