• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 Indy: Στην pole ένας φοβερός Rins!
Τρομαχτική πτώση για Salom, έκτος ο Θανάσης Σίσσης!
Νέα 17/08/2013 - 21:00

Ο Alex Rins θα ξεκινήσει από την pole position τον πρώτο αγώνα της μικρής κατηγορίας, μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Μαζί του στην πρώτη σειρά ο ομόσταυλός του, Alex Marquez και ο Maverick Vinales. Τρομαχτική πτώση για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Luis Salom, ο οποίος κατάφερε να πάρει τη δέκατη θέση στο τέλος. Η πτώση του ήταν σφοδρή (highside), με το πίσω μέρος της φόρμας του να σκίζεται και τον Ισπανό αναβάτη να σέρνεται κυριολεκτικά εκτός! Οι άνθρωποι της πίστας τον μετέφεραν με φορείο στο ιατρικό κέντρο, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα - προς έκπληξη όλων - ο σκληροτράχηλος Salom ήταν και πάλι στο γκαράζ της ομάδας του!

 

Ο Rins πήρε την τέταρτή του φετινή pole και δεύτερη συνεχόμενη μετά το γερμανικό GP, όπου και ο Ισπανός άσος είχε περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού. Με την ολοκλήρωση των σημερινών κατατακτηρίων, ο αναβάτης από την Βαρκελώνη έγραψε 1:47.392, αφήνοντας πίσω του τον ομόσταυλό του για λίγο κάτω από τρία δέκατα. Ο Rins ήταν εντυπωσιακός και συνεχώς κατέβαζε χρόνους, χωρίς κανείς από τους υπόλοιπους να καταφέρει να τον κάνει να ανησυχήσει.

 

Με την τρίτη θέση - και με δεδομένο την πτώση του Salom που τον αναγκάζει να ξεκινήσει δέκατος - ο Vinales θα έχει την ευκαιρία να μειώσει κι άλλο τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο. Στη δεύτερη σειρά θα πάρει θέση ο Efren Vazquez, ο τελευταίος από τους τέσσερεις Ισπανούς που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των κατατακτηρίων. Λίγο πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον πρωτοπόρο, ο Jack Miller κατέλαβε την πέμπτη θέση, συνεχίζοντας τις φετινές του καλές εμφανίσεις.

 

Ο Θανάσης μπήκε δυναμικά στην πίστα κι έχοντας εμπιστοσύνη στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του, έγραψε γρήγορα 1:49.104! Στη συνέχεια ο νεαρός άσος ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακός, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:49.035 για να "τρελάνει" κόσμο λίγο αργότερα, όταν έριξε σχεδόν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο από το χρόνο του, διαλύοντας κυριολεκτικά το προσωπικό του ρεκόρ στην πίστα της Indianapolis! Το 1:48.095 που έκανε στο τέλος, τον ανέβασε μέχρι την τέταρτη θέση για να καταλήξει έκτος, ξεκινώντας από τη δεύτερη σειρά τον αυριανό αγώνα με πολλές ελπίδες να διπλασιάσει τα βάθρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Indy KAT: Έσπασε τα χρονόμετρα ο Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2 Indy: Αποκαταστάθηκε η τάξη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα