• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Indy ΕΔ3: Απόλυτος κυρίαρχος ο Marquez
Σφήνα Crutchlow σε 4 Honda, χτύπησε ο Spies χάνει την Indy!
Νέα 17/08/2013 - 18:44

Ο Marc Marquez συνέχισε να κυριαρχεί στην αμερικάνικη πίστα της Indianapolis, φέρνοντας τη μοτοσυκλέτα του στην πρώτη θέση της κατάταξης και στα τρίτα ελεύθερα του Σαββάτου.

 

Ο νεαρός Ισπανός του HRC κατάφερε στα τελευταία λεπτά να εκθρονίσει τον εκπληκτικό Stefan Bradl - που προηγούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα - αφήνοντας τον Γερμανό στη δεύτερη θέση 0.281 πίσω του. Ο Marquez σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:38.844, μόλις 31 χιλιοστά κάτω από το ρεκόρ πίστας που κατέχει ο Dani Pedrosa.

 

Το μεγάλο θέμα στα χείλη των περισσοτέρων ωστόσο, ήταν η νέα ατυχία του αναβάτη της Pramac Ducati, Ben Spies. Ο Αμερικανός επέστρεψε στη δράση αυτό το Σ/Κ - μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού στο δεξί του ώμο - για να χάσει τον έλεγχο της Ducati του σήμερα το πρωί και να πέσει με σφοδρότητα στο έδαφος, τραυματίζοντας αυτή τη φορά τον αριστερό του ώμο. Ο πρώην Πρωταθλητής των SBK μεταφέρθηκε με φορείο στην Κινητή Μονάδα της πίστας, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι δεν μπορούσε να βγάλει το κράνος χωρίς βοήθεια. Αυτή την ώρα εξετάζεται από τους γιατρούς, με τις πρώτες πληροφορίες να λένε ότι δεν έχει σπάσει την κλείδα του, ωστόσο πονάει αρκετά.

 

UPDATE: Μετά το πέρας των εξετάσεων, οι γιατροί διαπίστωσαν εξάρθρωση του αριστερού ώμου του Spies, ο οποίος δεν πρόλαβε να χαρεί την επιστροφή του στη δράση και θα μείνει εκτός του αγώνα της Indy. Να σημειώσουμε ότι ο Αμερικανός της Pramac έχει πάρει μέρος μόλις σε δυο αγώνες φέτος, διεκδικώντας - για μια ακόμη χρονιά - το όσκαρ ατυχίας...

 

Ο δεύτερος στη βαθμολογία, Dani Pedrosa, ήταν μόλις πέμπτος σήμερα - 0.725 πίσω από τον ομόσταυλό του - αλλά σε αντίθεση με αυτόν, ο Dani έκανε τον καλύτερό του χρόνο με το σκληρό πίσω ελαστικό. Ο Crutchlow ήταν η κορυφαία Yamaha και μπήκε σφήνα σε τέσσερεις Honda, αφήνοντας πίσω του τον Alvaro Bautista. Το δίδυμο των εργοστασιακών της Yamaha, Valentino Rossi και Jorge Lorenzo ολοκλήρωσαν στην έβδομη (0.796) και έκτη θέση (0.753) αντίστοιχα.

 

Ο rookie της Tech 3, Bradley Smith, κατάφερε να σκαρφαλώσει ως την έκτη θέση, αφήνοντας πίσω του τις εργοστασιακές Ducati, με τον Andrea Dovizioso να είναι η καλύτερη Desmosedici σήμερα το πρωί. Θυμίζουμε ότι οι δέκα πρώτοι από τα συνδυασμένα αποτελέσματα των τριών πρώτων ελεύθερων δοκιμών, θα έχουν το δικαίωμα να περάσουν απευθείας στις KAT2, ενώ δυο ακόμα εισιτήρια μένουν ανοιχτά και θα τα κερδίσουν οι δυο πρώτοι των KAT1.

 

Για τη δέκατη - και τελευταία θέση για απευθείας πρόκριση στις KAT2 - έγινε σκληρή μάχη ανάμεσα σε Nicky Hayden και Andrea Iannone. Ο Αμερικανός ήταν εντέκατος στα τελευταία λεπτά, όταν και ξεκίνησε την αντεπίθεσή του για να αρπάξει τη δέκατη θέση από τον τραυματία Iannone για μόλις 17 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο πρώτο συνοδευτικό μας αρχείο και τα συνδυασμένα αποτελέσματα των ΕΔ1-2-3 στο δεύτερο!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Indy: Αποκαταστάθηκε η τάξη

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Indy: Ανεβάζει τον πήχη ο Vinales

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα