• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK UK Race 2: O νεαρός Baz πήρε τη νίκη
Στον προτελευταίο γύρο βγήκε κόκκινη σημαία, λόγω βροχής
Νέα 04/08/2013 - 22:56

Ο 2ος Αγώνας της ημέρας στο Silverstone ξεκίνησε σχεδόν με ήλιο, όμως στον 6ο από τους 18 γύρους η άσπρη σημαία κυμάτισε προειδοποιώντας τους οδηγούς ότι η βροχή έκανε την εμφάνισή της. 

Εκείνη την ώρα οι δύο Kawasaki ZX-10R των Loris Baz & Tom Sykes ήταν στις δύο πρώτες θέσεις, με τον Chaz Davies (BMW) και τις δύο Suzuki των jules Cluzel & Leon Camier κοντά. Οι δύο Aprilia των Eugene Laverty & Sylvain Guintoli ακολουθούσαν με ελάχιστη διαφορά.

Ο νικητής του πρώτου Αγώνα Jonathan Rea (Honda), o Carlos Checa (Ducati) & o Marco Melandri (BMW) είχαν μείνει πιο πίσω.

 

Η ελαφριά βροχή -όπως και στον πρώτο Αγώνα – επηρέασε αρνητικά τον Sykes, που σταδιακά έχανε θέσεις και κατέληξε στην 7η.

Ο ομόσταυλός του, ο πανύψηλος, 20χρονος Γάλλος Baz έδωσε εντωμεταξύ σκληρή μάχη με τον συμπατριώτη του Cluzel, μέχρι τον προτελευταίο γύρο, όταν ο δεύτερος έπεσε, όταν η βροχή άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα δυνατή. Μια άλλη πτώση, αυτή του Leon Haslam (Honda), στον ίδιο γύρο, ανάγκασε τους οργανωτές να διακόψουν τον Αγώνα και έτσι ο Baz πανηγύρισε την 2η νίκη της καριέρας του, στην ίδια πίστα που έιχε πάρει την πρώτη νίκη πέρυσι!

O Cluzel ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου, καθώς στην περίπτωση κόκκινης σημαίας τα αποτελέσματα προσμετρούνται στον προηγούμενο συμπληρωμένο γύρο, στην περίπτωσή μας τον 16ο. Χαρές λοιπόν για την Suzuki σήμερα στην Αγγλία και στο 3ο σκαλί του βάθρου ο Ιρλανδός Laverty, άφησε τους θεατές χωρίς να δουν κανέναν από τους πέντε οδηγούς τους, ούτε τη Βρετανική σημαία να κυματίζει στο 2ο Αγώνα.

Ο πιο άτυχος ήταν ο Davies που είδε τον κινητήρα της BMW να τον προδίδει στον 15ο γύρο.

Από τους υπόλοιπους οι Rea, Camier, Guintoli πήραν τις θέσεις 4, 5, 6, ενώ ο Ayrton Badovini (Ducati) τερμάτισε 8ος, πίσω από τον Sykes, μετά από εξαιρετική απόδοση και πάλι στο δεύτερο - βρεγμένο – μισό του Αγώνα. 

Ο Sylvain Guintoli (ακόμη αναρρώνει από τον τραυματισμό του) και η Aprilia, αύξησαν τη διαφορά τους στους 13 βαθμούς από τον Sykes, που μέχρι το Σάββατο ήταν το μεγάλο φαβορί! 

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά! 

Επόμενο άρθρο »

Ο Stoner στο Motegi για 6 γύρους

« Προηγούμενο άρθρο

SBK UK Race 1: O Rea 1ος με σλικ στο βρεγμένο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα